בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מושיק רוט הוא השף החדש של "טוטו"

עכשיו זה רשמי: בעלי מסעדת "טוטו" הודיעו הבוקר כי מושיק רוט הוא השף שיחליף את ירון שלו

14תגובות

יובל שניר, מבעליה של מסעדת "טוטו", שם הבוקר (יום שישי) קץ לחרושת השמועות שהסתובבו בביצת הקולינריה המקומית, ופרסם באינסטגרם האישי שלו סטטוס בו הוא מודה לשף ירון שלו על עשייה של שמונה שנים במסעדה, כמו כן הכריז על היורש - השף המושיק רוט, וכך כתב: "מסעדת טוטו יוצאת לדרך חדשה ומרגשת עם השף מושיק רוט. לאחר שנים רבות מושיק שב לארץ ליצור מטבח חדש ולגדל דור חדש של טבחים. המסעדה תיסגר מה-1 ביולי ועד ה-3 ביולי לצורך היערכות. אנו מודים לשף ירון שלו על שמונה שנים נפלאות של עשייה והישגים ומאחלים לו הצלחה בהמשך דרכו". בשבועות האחרונים נזרקו לחלל האוויר לא מעט שמות של שפים נחשבים, כמועמדים להחליף את שלו, אך רוט היה השף שהוביל את הרשימה.

מוטי מילרוד

כאמור, בסוף חודש מאי נודע כי השף ירון שלו עוזב את מסעדת טוטו אחרי שבע שנות פעילות בה. שלו הובא למסעדה כשנה לאחר שנפתחה (שלו עבד קודם לכן במסעדות כמו רפאל) והונהגה על ידי השף מנה שטרום. שלו, שהיה זה תפקידו הראשון בקדמת הבמה, נחשב למי שהציל את המקום והפך את טוטו לאחת המסעדות המוערכות בישראל. בשנים האחרונות תפקד גם כאחד השותפים במסעדה.

מושיק רוט, שם אנונימי לרוב הישראלים עד לא מזמן, נולד בחיפה, גדל באילת והתחנך ביבנה. אחרי שירותו הצבאי ירד שוב לאילת כדי לעבוד בתחום המלונאות, ושם נתקל בגורם שהביא לשינוי מהותי בחייו: רוט פגש את מי שעתידה להיות אשתו, ושלמענה עזב את הארץ בגיל 23 והשתקע באמסטרדם, לפני כ-20 שנה. המסלול הקולינרי שלו באמסטרדם התחיל בנקודה שלא הבטיחה הרבה - ניהול פיצרייה, משם הוא המשיך אל מטבחים נחשבים מאוד, החל ממסעדתו המכוכבת של יוני בור, ועד מסעדת Zweetheol של השף אריק פון לואו. את המסעדה הראשונה שלו, פתח יחד עם אשתו דווקא מחוץ לעיר הגדולה, בסביבה הכפרית, במבנה שהיה בעבר מסעדת פנקייק. למסעדה החדשה הם קראו T Brouwerskolkje. בשנת 2005 בפעם הראשונה זכה בכוכב מישלן והיה לישראלי הראשון בעל התואר הנכסף. ב-2008 זכה במישלן השני שלו על המסעדה, שנסגרה לבסוף באפריל 2012. באוגוסט 2012 פתח את מסעדתו השנייה samhoud places& שהספיקה לזכות בכוכב מישלן ראשון, פחות מחצי שנה אחרי פתיחתה. לתודעת הקהל הישראלי הגיע השנה בעקבות השתתפותו בריאליטי הבישול "משחקי השף".



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו