בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

וושינגטון: המסעדה הטבעונית החדשה בתל אביב

המסעדות ובתי האוכל הטבעונים צצים כמו פטריות אחרי הגשם. "וושינגטון", מסעדת תבשילים טבעונית חדשה בשכונת פלורנטין היא הזדמנות טובה לסיבוב בין בתי האוכל הידידותיים לסביבה

38תגובות

זה היה עניין של זמן והנה זה קורה – בשבוע שעבר נפתחה בשכונת פלורנטין בתל אביב – וושינגטון, מסעדה טבעונית חדשה, או כפי שמכנים אותה במקום – "תבשילייה טבעונית". באורח פלא בשדרה הקטנה בפלורנטין קיימים כרגע חמישה בתי אוכל שונים ושלושה מהם טבעונים למשעי – חומוס אסמעיל השכן הצמוד, השווארמה הצמחונית וכעת וושינגטון, כשלזכות האחרים אפשר להגיד בקלות כי גם הם ידידותיים למשתמש הטבעוני. ואם ברחוב כל כך קטן קיימים לא מעט בתי עסק עם זיקה טבעונית, מה תגיד שאר פלורנטין? בשנה האחרונה קמו בשכונה על שלוחותיה גם מסעדה-בר "בר קיימא", הקפה-מסעדה "סלבדור" הטבעוני אף הוא (ראו בהמשך פירוט) והמזנון הוייטנאמי "קאנו" עם לא מעט מנות טבעוניות וצמחוניות שמצטרפים כבר למקומות הקיימים, כמו "הקאסבה די פלורנטין" – וככל שמתקרבים לשוק לוינסקי המספר רק הולך וגדל עם מקומות כמו קפה קאימק וטוני ואסתר.

רותם מימון

מאחורי וושינגטון עומד אלי מאיר, בעל הקיוסק הצמחוני רושקה וסימקה, הפועל מזה שבע שנים בתחילת המדרחוב של שדרות וושינגטון מכיוון דרום ונמצא במרחק כמה מטרים מהמסעדה, שקיבלה את שמה מהרחוב בו היא פועלת. בניגוד לקיוסק הצמחוני שמציע בעיקר כריכים וסלטים, הפעם הקונצפט של וושינגטון לפי חזונו של מאיר, מתמקד בתבשילים ביתיים המוכנים במקום, כך שאפשר לשבת ליד בר העץ הקטן או מסביב לשני השולחנות, או לקחת הביתה. השילוב של תבשילים ביתיים עם אלמנטים כמו מזנון ונברשות ישנות, בר עץ ותמונות של תקליטי עבר זורקים כבר עם הכניסה לחלל הקטן אסוציאציות למקומות כמו משהו בין "זכאים" ו"המזנון". בהתאם לכך התפריט מכיל כמה עוגנים ומנות המתחלפות מדי יום.

בביקור במקום בתחילת השבוע ניצבו במטבח הפתוח מגשי ענק וסירים עם מוסקה מבוססת בשמל המבוסס על טחינה ועגבניות, טריפל – מגש הודי גדול ובו תבשיל דאל, אורז ותבשיל כרובית במסאלה (40 שקלים), ממולאים שונים, כמו קישוא שמנמן ממולא בתבשיל קינואה ועדשים שחורות, קישטידה (35 שקלים) יומית מתחלפת ובמקרה הנוכחי עם בטטה ובצק פריך מצוין, קציצות ירק כתומות ובו בזמן עבדו במטבח על לישת הבצק ללחמניות מקמח מלא שמוגשות עם טחינת עגבניות (15 שקלים). למתקשים בבחירה בין כל התבשילים והמנות מציעים כאן מסלול טעימות  בו מקבלים צלחת עם כל מה שיש היום במטבח (45 שקלים ולמי שכל זה לא מספיק יציעו גם תוספת). בגזרת הקינוחים יש עוגת גזר כוסמין ואגוזים ופרלין שוקולד גדול ובימים אחרים נמצאים כאן גם מאפים, כמו מאפה פרג ועוגיות טחינה. בתחום השתייה מציעים שייקים מבוססי פירות וירקות (שמגיעים בפועל מהקיוסק הסמוך) הרעיון, כך נראה, הוא לקרוץ לכל מי שמחפש ארוחת צהריים מבושלת כמו בבית, טעימה וחסרת תחכום שלא חייב בשר בארוחה שלו. האמת? זה עובד.

רותם מימון

וושינגטון, שדרות וושינגטון 32, תל אביב. שעות פעילות: א'-ה' 12:00-23:00, ו' 12:00-16:00  

 

אם אתם כבר בפלורנטין, הנה עוד כמה מקומות ידידותיים לטבעונים באזור שכדאי להכיר:

הבר קיימא - פאב-מסעדה טבעוני בבעלות קואופרטיבית, כך שכל מי שעובד כאן הוא גם הבעלים (או לפחות כך היה לפי החזון הראשוני). הבר קיימא נולד בימים שאחרי המחאה החברתית במטרה לקרוא תיגר על יוקרה המחייה גם במסעדות וברים תל אביביים. אוכל כאן הוא לא כל הסיפור, שכן מלבד מסעדה מתחזק המקום קומה שנייה ובה מתקיימים מדי ערב כמעט אירועים חברתיים שונים כמו הרצאות, סרטים ושלל פולמוסים ברוח המהפכה החברתית. אם מתמקדים באוכל אז גם בבר קיימא התפריט מבוסס על תבשילים ומציע מנות כמו: טורטייה שווארמה מרצועות סייטן, תבשיל שפע עם אורז, פסטות, כריכים וסלטים. המחירים הזולים (בין 22-42 שקלים), נמוכים אף יותר לחבר בקואופרטיב.

בר קיימא, המשביר 22 פלורנטין, תל אביב

טנאת – אומרים שבעולם האוכל האתיופי הטבעוני הוא הדבר הגדול הנוכחי. בארץ זה עוד לא קורה וחבל. אבל את הכבוד מצילה "טנאת" – מסעדה אתיופית טבעונית שנפתחה לפני כשנה וחצי והיא לבטח אחת הטוענות לכתר המסעדה הטבעונית הטובה ביותר. עם מטבח קטן, אינטימי וצנוע, שמציע אוכל בריא, אך חסר פשרות ובעיקר – זול. התפריט קטן ומבוסס על אינג'רה. בניגוד לחמצמצות הידועה של הטף, כאן מדובר בגרסה מעודנת יותר שמוגשת עם שלושה תבשילים לסועד: תבשיל עדשים, שירו (החומוס האתיופי) ותבשיל עלי סלק, כשבמרכז האינג'רה סלט חי ומרענן. הארוחה היקרה כאן לא תעלה על 45 שקלים. עוד כדאי להתעכב על השייקים שמכין יצחק חזקיאו במקום.

טנאת, צ'לנוב 27, תל אביב

רותם מימון

סלבדור – זוכרים את המסעדה הצמחונית-טבעונית שירל'ה שפעלה בעבר בפלורנטין? ובכן, "סלבדור" היא הגלגול החדש של המסעדה שכנראה הקדימה את זמנה. סלבדור, שנפתחה לפני כעשרה חודשים משלבת גם חנות בריאות וטבע ומרכז תרבות קטן, התפריט שלה הוא צמחוני טבעוני, ומגיש החל מארוחות בוקר ועד טאפאס ותבשילים המתחלפים מדי יום. למשל, בבוקר פריטטת ירקות על בסיס חומוס ואורז מלא עם גבינה טבעונית, סלט ומטבלים או סופר מוזלי (אפשר גם עם חלב שקדים) שכולל צ'יה, שמן קוקוס וקקאו. בתפריט תמצאו גם מחלקה שלמה של כריכים טבעונים וצמחונים מבוססי טופו או גבינות, וסוללת סלטים מרשימה עם מנות כמו סלט חומוס וקינואה ועוד. לעיקריות תמצאו פסטות אורגניות והמבורגרים צמחוניים וטבעונים עם צ'יפס שורשים מסלק לבן ותפוח אדמה אורגני מהגליל.

סלבדור, ידידיה פרנקל 18, תל אביב

יהלומה – נכון הביסטרון של יהלומה לוי הוא לא "מקום טבעוני" בהגדרתו, אבל הוא בהחלט אחד המקומות היותר ידידותיים בתל אביב בעבור הטבעונים, שאינם חפצים באוכל משעמם שנשאר בגבולות הסלט או הכריך. נקודת המוצא בביסטרון היא שכמעט כל מנה ניתן לטבען, אבל כבר כעת בתפריט יש כמה מנות שאפשר טבעוני לא יוכל לוותר עליהן: הניוקי סלק למשל או את הגרסה היוונית של יהלומה לחומוס שנקראת פאבה ונעשה משעועית לימה, קציצות, הממולאים ובעיקר הפלאפל והבוריק הכי טובים שאפשר למצוא במסעדה שאף דוכן אוכל רחוב לא יגיש לכם כאלה. אל תחמיצו.

יהלומה, זבולון 5, תל אביב

רותם מימון

גרין שאק -  עוד בר עם מסעדה טבעונית למשעי חדש יחסית בפלורנטין. התפריט בגרין שאק מבוסס בגדול מאוד על המטבח האמריקני, רק בביצוע ישראלי טבעוני, כמובן עם התאמות מקומיות. כך אפשר למצוא כאן פילדלפיה צ'יז קייק, גרסה טבעונית מפתיעה לסלופי ג'ו, שניצל, המבורגר, צ'יקן פרמז'ן, ובצד הים תיכוני גם שווארמה וקבב. בקינוחים אפשר למצוא עוגת גבינה קשיו, קינוח שכבות שוקולד, ועוד.

גרין שאק, ידידיה פרנקל 6, תל אביב

בר קינוחים טבעוניים - את פינת המתוק של הסיבוב הזה יכולה לסגור לכם בר עם הקייטרינג הטבעוני שלה. במקרה הנוכחי לא תוכלו לבוא ולשבת על איזו עוגה, אלא להתקשר ולהזמין ולבוא אחר כך לקחת ממקום משכנה בפלורנטין. התפריט בבר מורכב מעוגות ועוגיות (וגם מוסים וקינוחי כוסות במקרה של הזמנה גדולה לאירוע), כמו בראוניז, עוגות שמרים ועוגות בחושות, קאפקייקס ועוגיות. המחירים נעים בין 40 שקלים לעוגה בתבנית אינגליש קייק ל-80 שקלים לעוגה עגולה. פרטים נוספים כאן



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו