בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות האוכל: מי פתח, מי זז, ומי סגר דלתות?

עולם המסעדנות הישראלי לא נח לרגע: זוכת "משחקי השף" מאיה קליין במסעדה חדשה באשקלון, אבי לוי בדרך למקום חדש, בר הקוקטיילים הגדול הבא, "החצ'אפוריה" הופכת למסעדה וב"נרגילה" כבר לא מוכרים כיף תימני

2תגובות

עולם הקולינריה הישראלי ממשיך לסעור, לפתוח, להזיז, לפטר שפים ולקלוט אחרים ובין לבין מבול של מסעדות אסיאתיות חדשות, ברים, פתיחות והתרחבויות ובצער רב – גם סגירות. אחרי שפורסם כי שף מושיק רוט יחליף את השף ירון שלו בטוטו, בימים האחרונים נודע כי הנהלת מלון מנדליי מחפשת שף חדש למסעדת חמש, במקומו של השף רפי כהן. הנה עוד כמה שפים שמחליפים בימים אלה מקומות:

השפית מאיה קליין, הזוכה במקום הראשון בתכנית "משחקי השף" תוביל את מסעדת "זיארה" שתיפתח לקהל בשבוע הבא באשקלון. "זיארה" תתפקד כמסעדת שף בניצוחה של קליין שברזומה שלה ניהול המטבח של מלון הרודס האילתי. כשהתפריט הפעם הולך לכיוון הים תיכוני כשר. המסעדה, על חוף ימה של אשקלון, עתידה לפעול 24 שעות ביממה.

זיארה, חוף בר כוכבא, אשקלון

יח"צ רשת

השף אליאס מטר עזב את מסעדת דאנטה בנצרת לאחר שהוביל אותה בשנים האחרונות. את מטר יחליף השף ניזאר ג'ראיסי.

השף אריאל כהן עוזב בסוף החודש את מסעדת הבשרים NG בנוה צדק. כהן, מי שהיה בעל המסעדות פויקה וזיגל הגדול, החל את עבודה במסעדה זמן קצר לאחר סגירת מסעדתו האחרונה.

השף חביב משה, מי שהיה אחד הסו-שפים של השף אביב משה במסעדת מסה, יצא לדרך עצמאית ועובר כעת למרכז הבמה כשף הראשי של מסעדת "על המים" בחופה של הרצליה. השף חביב משה זכה בשנה שעברה בתואר השף הצעיר הטוב ביותר עד גיל 30 של סן בנדטו ונסע לייצג את ישראל בתחרות העולמית באיטליה.

מתרחבים וזזים:

טנגו שביט, האיש והחצ'אפוריה, פתח לאחרונה סניף שני בירושלים. בשנת 2009 פתח שביט את החצ'אפוריה בשוק מחנה יהודה כדוכן קטן עם כמה כיסאות והיה להצלחה מידית שלוותה בתור ארוך וציפיות גדולות. הסניף השני הוא כבר במתכונת מעט שונה הלוקחת את החצ'אפוריה לכיוון המסעדתי יותר. ההחלטה לפתוח מקום חדש נבעה אצל שביט בעקבות מפעל לחצ'אפורי שהקים לפני קצת יותר משנה בגבעת שאול, לאחר שהדוכן בשוק היה צר מלהכיל את הדרישה למאפה הגרוזיני. החצ'אפוריה המקורית בשוק תלך ותהפוך עם הזמן לחנות המפעל ואילו המקום החדש ברחוב שלומציון המלכה ירחיב את התפריט עם סלטים גיאורגיים, דגים ומאפים נוספים בנוסף לאצ'ארולי והמגארולי שיבואו מהסניף הקודם.

החצ'אפוריה, שלומציון המלכה 1, ירושלים

רותם מימון

השף סהר רפאל ממשיך לחזק את אחיזתו בדרום הארץ. בשבוע הבא ייפתח רפאל את מסעדת השף כרמים בבאר שבע, סניף שני למסעדתו כרמים שפועלת במושב סגולה. רפאל פתח בשנת 2002 את מסעדת כרמים הראשונה ובהמשך את כדיתא במושב תימורים. רפאל הוא למעשה זוכה הריאליטי הראשון בתחום האוכל בארץ, כאשר היה הזוכה הגדול של התכנית "המטבח" עם השף עזרא קדם. השף עזרא קדם בעצמו עובד בימים אלה ממש על פתיחת מסעדת שף חדשה בירושלים, הפעם בניגוד לארקדיה, מדובר במסעדת שף כשרה בשם "עזיזה".  

כרמים, דרך חברון 66, באר שבע

המיקסולוג אריאל לייזגולד פותח בסוף השבוע להרצה את "בל בוי" – קוקטייל בר חדש שמאיים להיות הדבר הגדול הבא בשמי הקוקטיילים בתל אביב, ברוח תחילת המאה הקודמת (נשמע לכם מוכר). לייזגולד הוא הבעלים של מסעדת קלמטה וכן בר הקוקטיילים 223. בהקמת הבל בוי חבר אל אבירן אבידן, אף הוא מאנשי ה-223. בל בוי ייפתח במלון ברדיצ'בסקי בתל אביב ועל תפריט האוכל במקום אמון השף והאמן עידו גרעיני.

בל בוי (Bellboy), ברדיצ'בסקי 14, תל אביב

עוד בירושלים ועוד זוכה ריאליטי. גם השף אבי לוי עובד בימים אלה על התרחבות ויפתח בקרוב את "בית הכוון", כבית אוכל רחוב ירושלמי. לאור ההצלחה הגדולה של מסעדתו הראשונה, המוציא, זה היה עניין של זמן עד שיפתח לוי מקום נוסף, וההחלטה נפלה על אוכל הרחוב הירושלמי, רק בפיתה. במקום החדש יגיש לוי מנות ירושלמיות כמו מחמר ואומלט צ'יפס בפיתה מיוחדת או כסינייה. בית הכוון הוא חלק מפארק המסילה בירושלים שהעירייה אישרה להפוך בו שני מבנים היסטוריים (בית הנתב ובית הכוון) למקומות בילוי.

הצפון הישן של תל אביב הולך לקבל בקרוב תוספת מבורכת בדמות "פיצה פיליפ" המוערכת מאבן גבירול. אנשים שהתאבלו על סגירתה של פיצה פיאנו בשוק הכרמל, קיבלו לפני ארבע שנים את פיליפ בפיצרייה משל עצמו המשלבת את הבצק של איטליה עם התוספות של צרפת. אל התפריט החדש המכיל כבר למעלה מ-30 סוגים של פיצות, תצטרף חברה חדשה ברוח התקופה – פיצה טבעונית.

פיצה פיליפ, ירמיהו 52, תל אביב

אימפריה באר שבעית תבצע בשבוע הבא גיחה לתל אביב ותנסה ללמד את התל אביבים כמה דברים שבבאר שבע למדו מזמן. הפעם מדובר בקבוצת הפורום, שתיתקע יתד במרכז. הקבוצה תיפתח את קמפאי אקספרס – street wok במתחם שרונה. הסניף התל אביבי יהיה הראשון במסגרת רשת מזון מהיר שפותחת הקבוצה וכמו מסעדת האם גם סניף האקספרס יציע אוכל רחוב אסיאתי, סושי, מרקים, סלטים, מנות ווק ועוד.

רשת בתי הקפה החיפאית מנדרין, עובדת בעצמה בימים אלה על תכנית התרחבות משמעותית וזאת אחרי שיש באמתחתה עשרה סניפים הפועלים כולם בחיפה. בימים אלה פותחת הרשת סניף ראשון מחוץ לעיר – בעפולה, מתוך מטרה להגיע אף היא לתל אביב. קפה מנדרין נוסד בסוף שנות ה-90 על ידי איש הלילה של חיפה (דאז) אסף כץ, כשהביא לעיר את בשורת בתי הקפה האיטלקים שמשלבים מטבח עם אוכל מקומי וים תיכוני.

רשת בתי הקפה הזולה קופיקס השיקה בתחילת השבוע את גרסת הפלאפל הראשונה שלה בתל אביב ופתחה להרצה את פלאפליקס. העיקרון נשמר גם כאן, רק במקום קפה – פלאפל בשישה שקלים.

סוגרים דלתות בצער:

על כל פתיחה משמחת, התרחבות ותפריט חדש, כדאי לזכור את אלו שסגרו דלתות בצער רב. ובשבועיים האחרונים נסגרו שלושה מקומות ברחבי תל אביב: קפה דליה, שניסה להיות הביר גרדן התל אביבי הראשון במדרחוב נחלת בנימין, נפתח לפני כשנתיים על ידי השף אריאל רמיגולסקי (יוצא קוצ'ינה תמר) ונאלץ עקב מחלוקות עם עיריית תל אביב לסגור את המקום.

גם מסעדת קאסה נובה של השף ניר דגן המחליפה בימים אלה בעלים ואת המקום תיקח קבוצת נורמן, שכבר השתלטה על קפה קסיטה הנמצא בסמוך. קאסה נובה ניסתה להיות מסעדת הסביצ'ה הראשונה בתל אביב, קונספט שכנראה לא התאים מאוד לקהל היעד. בימים אלה נסגר המקום וישוב בקרוב כמסעדה בעלת קונספט אחר לגמרי.

בדצמבר 2013 שפשפו הבליינים הנוסטלגיים את עיניהם כלא מאמינים – נרי אבנרי, האיש והכיף התימני, חוזר. הקאמבק המיוחל לווה בפתיחה של מסעדת נרגילה שוב, אחרי שסגרה בתחילת שנות ה-90 את 22 סניפיה. המסעדה שנפתחה ברחוב קרליבך בתל אביב, הייתה אמורה להיות הראשונה בסדרת פתיחות עתידית, אך אבנרי סגר את המסעדה לפני כשבועיים ועתיד הרשת כולה עומד בספק. עוד סגירה התרחשה לאחרונה ברחוב קרליבך בתל אביב שייכת לפיצה טראנצו שנפתחה בקול תרועה והלכה לעולמה בקול דממה דקה. פיצה טראנצו כיוונה אל הקהל הבלייני והציעה לו פיצה בעלת עובי בצק כפול, עניין שהיה כבר כבד מדי לישראלים. במקומה תגיע לקרליבך פיצרייה אחרת – פיצה פרגו שסגרה את סניפה בדיזינגוף.

כתבו לנו: food@haaretz.co.il

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו