בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

גט שורטי: בר אוכל חדש לזמרת שורטי בשוק הכרמל

הזמרת שורטי פותחת את "באזאר", בר אוכל חדש בשוק הכרמל. בתפריט - אוכל רחוב מכל העולם וטאפאס

22תגובות

יש מי שלא ממתין לעיריית תל אביב והדיבורים החוזרים ונשנים שלה לגבי הרצון להפוך את שוק הכרמל לבוקרייה של ארץ הקודש. הילה ניסימוב למשל, הידועה יותר בשם הבמה שלה – שורטי, החליטה לעשות מעשה ולפתוח השבוע בפאתי השוק בר אוכל בשם הבאזאר. ניסימוב שמתגוררת בסמוך לשוק כבר לא מעט שנים, הייתה חולפת מדי יום על פני מתפרה מרופטת וישנה ברחוב השומר, ומשזו נסגרה כל הסימנים הצביעו על כך שהגיע הזמן להוציא לפועל חלום עמו היא מסתובבת כבר לא מעט שנים – לפתוח מקום שמתהלך על התפר בין אוכל רחוב בשווקים בעולם, למסעדות מעודכנות בניו יורק.

דניאל צ'צ'יק

"ככל שביקרתי יותר במסעדות ודוכני אוכל ברחבי העולם התעצמה בי התחושה שאני חייבת לפתוח מקום כזה", אומרת ניסימוב, "מין שילוב בין טאפאס בר למטבח רחוב בפרשנות שלנו, מה שאומר כריכי גורמה זולים מכל העולם בלי להתחייב למטבח ספציפי". לאור פתיחת ברי אוכל רבים באזור השוק בשנה האחרונה, נשאלת השאלה – האם לא קצת צפוף באזור? "אנחנו באים להביא רוח חדשה לשוק", אומרת ניסימוב, "יש המון מקומות נהדרים כאן אבל רוח צעירה, שמשלבת טאפאס ואלכוהול נראה לי שקצת חסר פה, בעיקר הגיוון הזה. כל בתי האוכל שנפתחו עשו או אוכל רחוב או דברים בסגנון הזה, אבל לא היו מקום לצאת אליו בערב".

לצורך בניית התפריט חברה שורטי לשף קובי בן לולו (אקס לילה מוראד ואדורה) וכך מונה היא את הכריכים המייצגים את אוכל הרחוב בתפריט, ונוצרו בהשראה וייטנאמית (באן מי עם חזה עוף או טופו במרינדה – 34 שקלים), סינית, מרוקאית (פרגית במרינדת ראס אל חנות עם תבשיל זיתים ולימונים כבושים בלחם פרנה – 34 שקלים), איטלקית וצרפתית (בגט עם חמאת תפוחים, חרדל, גבינת סנט מור, גרוייר וברי - 32 שקלים) שנועדו בעבור מי שמעוניין במשהו מהיר יותר באמצע היום, או כמנה לכל דבר בשעות הערב. "בכל המקומות האלה בעולם מדובר באוכל זול וטעים, שנעשה במקום וזה עולה כמו מנת שווארמה עם כוס קאווה ב-12 שקלים". מלבד כריכים, בתפריט של הבאזאר מצויה גם מחלקת טאפאס ומנות גדולות יותר. למשל: מיני המבורגר פורטבלו וכמהין בבריוש (32 שקלים), אגרול אבוקדו עלי על רוטב בוטנים (20 שקלים), פלאפל חצילים שרופים על ציזיקי מלפפון (26 שקלים), לוקוס טרי שבור על קרם ערמונים ומחית כמהין שחורה (32 שקלים), ארטישוק על ריקוטה וסלסת עגבניות (28 שקלים). במנות הגדולות יותר, המבורגר על בריוש עשוי מארבעה נתחים, עם כמהין (38 שקלים) ועוד.

דניאל צ'צ'יק

הילה ניסימוב פרצה לתודעה תחת שם הבמה – שורטי כששחררה את הסינגל הראשון "תהיי לי לפנטזיה" בגיל 20 ושנתיים אחר כך כבר הוציאה אלבום ראשון, הצטרפה להרכבים ואחר כך עברה לטלוויזיה ועשתה שם סיבוב לא קצר בין הערוצים. זה אך מתבקש לבדוק: מה לראפרית ולעולם המסעדנות? "אני איבדתי את ההגדרה של ראפרית מזמן. כבר בגיל 25 התעייפתי מהטייטל הזה. אני מוזיקאית ויוצרת ובתהליך היצירה מתגלות אהבות והעניין הקולינרי תמיד היה חלק ממני. אחרי 12 שנים בתחום המוזיקה מותר ואף רצוי לגוון ולשלב, אני לא רוצה להשתעמם ולהתעייף וצריך לקבל השראה גם ממקומות אחרים. גם כזמרת, אני חיה את הלילה, יוצאת לבלות ולאכול, אז זה היה לי נכון וטבעי. אני אוהבת אוכל וגרה בעיר של אוכל. אני לא בפסק זמן מהיצירה, כי המוזיקה היא חלק ממני תמיד, אבל בחצי שנה האחרונה אני בפרויקט הזה וברגע שאעמיד את המקום וארגיש פנויה רגשית – אתחיל פרויקט מוזיקלי".

באזאר, השומר 2, תל אביב. שעות פעילות: א'-ו' 12:00-00:00, ש' – סגור. טלפון: 0777551740

רוצים להישאר מעודכנים בכל מה שקורה במדור האוכל? לחצו כאן: http://bit.ly/1jJ3xdy

מוזמנים לכתוב אלינו בכל עת: food@haaretz.co.il



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו