בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מת המסעדן אבי כהן, מחלוצי האוכל היפני בישראל

אבי כהן, מחלוצי האוכל האסיאתי בישראל ומבעלי מסעדת "יקימונו", מת הבוקר לאחר מאבק במחלה קשה. חיים כהן: "אבי הוא אחד ממייסדי תרבות המסעדות פה בארץ"

10תגובות

אבי כהן, מחלוצי האוכל האסיאתי בישראל ומבעלי מסעדת "יקימונו", מת הבוקר לאחר מאבק במחלה קשה. הלווייתו תתקיים היום בשעה 17:00 בבית העלמין קרית שאול.

כהן גדל באשקלון. הוא השלים את לימודיו בבית ספר ימי, כקצין רדיו. בסוף שנות ה-60 כשעבד כקבלן חשמל, נקרא לנהל מחלקה למזון ומשקאות במלון בים המלח, ומאז דבק בעסקי המסעדנות והברים.  

באדיבות יאקימונו

במשך שלושה עשורים ניהל מסעדות שונות ומתחלפות באותה פינה ברחוב יורדי הסירה, בכניסה לנמל תל אביב. בין המסעדות "סיפוד קורנר" שבה ניסה להאכיל את הישראלים שרימפס, "ציון" המרוקאית, "ו"פרימי אונו" בה הגיש אוכל איטלקי. את "יקימונו", מסעדה יפנית אותנטית, הקים עם אחיו אלי בשנת 1994 לאחר נסיון מוצלח שבו שילבו אוכל יפני במסעדה סינית שהיתה בבעלותם.

בשנת 2005 זכה כהן בפרס "כוכב היהלום" שהוענק לו על ידי "האקדמיה האמריקאית לאירוח" על מסעדת "יקימונו", באותה שנה הוציאו האחים כהן אלבום כפול שיועד לשוק האמריקני ועסק בסושי וסשימי. כיום לרשת יקימונו ארבעה סניפים, בתל אביב ירושלים ואילת והיא נחשבת על ידי רבים בתעשיית המסעדנות לאחת המייצגות האותנטיות של האוכל היפני בישראל.

השף חיים כהן, (מסעדת "יפו תל אביב", שופט בתכנית הריאליטי "מאסטרשף") אומר: "אני הכרתי את אבי באמצע שנות ה-70, כשהייתי בן 17. אבי הוא אחד ממייסדי תרבות המסעדות פה בארץ. רובם לא המשיכו, הוא נשאר בתחום המסעדנות כל הזמן. מסעדת יקימונו שומרת על סטנדרטים גבוהים בזכות כך שאבי ואלי אינם מתפשרים. הסושי שלהם הוא הכי טוב והדגים שלהם הם תמיד הכי טריים."

בראיון למגזין "גורמה" לרגל זכייתה בתואר "הפתעת השנה" במדריך גו מיו בשנת 2000, הבטיח אבי כהן לעיתונאי גד שמרון: "אופנות של אוכל באות והולכות, אבל הגל היפני יישאר איתנו לתמיד. תרשום, תרשום, הגל היפני זה לא סתם אופנה, זאת כבר דרך חיים. אוכל יפני הוא בריא ודל שומן, מכיוון שהוא מבוסס על דגים ופירות ים, ובכל העולם רוצים לשמור על הגזרה ועל הבריאות. אפילו ליהודים דתיים אין בעיה עם האוכל הזה. תוציא את השרימפס ושאר השרצים, ואתה נשאר עם דגים ואורז, חומר גלם שמתאים לכל אחד."

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו