בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

טבעונים, מאחוריכם

השוק הפליאוליתי הראשון בארץ יוצא לדרך

עכשיו זה רשמי: האירוע הגדול הראשון של הקהילה הפליאוליתית בארץ, הדוגלת בתזונת האדם הקדמון, יוצא לדרך עם שוק אוכל ייחודי. מה אומרים על זה הטבעונים?

77תגובות

בשקט בשקט, בלי שהטבעונים שמו לב, צומחת התזונה הפליאוליתית בישראל ומרימה את ראשה. בעולם נהפכה התזונה הקדמונית לדיאטה אופנתית ונדמה כי גם בארץ היא הולכת וצוברת תאוצה בשנה האחרונה. כחלק מהתעצמות זו יתקיים לראשונה בארץ שוק אוכל פליאוליתי, שייצא לדרך ביום שישי הקרוב (מחר) ברמת השרון. בעבור מי שלראשונה שומע על "הפליאו", רק נזכיר כי זוהי תזונה המבוססת על הימנעות מהתזונה המודרנית הכוללת מזון מעובד, סוכרים, פחמימות ושמנים תעשייתיים וחוזרת בגדול לחומרי הגלם אותם אכל האדם הקדמון.

על ידי כך, מאמינים אנשי התנועה ימנעו או לפחות יפחיתו את הסיכויים לעלייה במשקל, יצמצמו את הסיכונים למחלות לב וללחץ דם גבוה. איך עושים את זה? קודם כל על ידי אכילה "פליאוליתית" נכונה, פעילות גופנית, שינה טובה, והפחתת לחצים ובאופן קצת יותר ספציפי על ידי צריכת מזון טרי ולא מעובד, הכוללת בין היתר מתן זכות קדימה לכמויות בשר גדולות וחמאה ותמרור אין כניסה עצבני לקמח, סוכר או כל מה שמגיע בשקית צבעונית מרשרשת.

דניאל לילה

בין יוזמי השוק שלושה מחברי קהילת הפליאו בישראל, אוהד רוט, השף קונדיטור רמי וייסמן ואיתן בן מיור נטורופת במקצועו. "הרעיון התחיל בעקבות הספר של דעאל שלו – 'הסוד הקדמוני' שדרכו נחשפתי לעולם הפליאוליתי וגיליתי שיש קהילה הולכת וגדלה, אבל לא שומעים אותה ואת הצרכים שלה על אף שרק בפייסבוק היא מונה למעלה מ-3,000 חברים", אומר רוט. "בקהילה התחילו לדבר על קואופרטיב קטן שיוקם בעבור רכישות וקניות משותפות, כי את כל חומרי הגלם אנחנו צורכים כשהם טריים ומבשלים אותם לבד ולא משתמשים בשמני סויה ותירס אלא רק בשמן זית ושמן קוקוס. ככלכלן במקצועי הבנתי שקואופרטיב קטן לא יצליח להתקיים, כי הלוגיסטיקה הכרוכה בלהחזיק מקום אחד בעבור קהילה מפוזרת וקטנה יחסית הוא עניין יקר, אז למעשה עלה הרעיון לשוק סמי-קואופרטיבי כשהמטרה היא לא לעשות קופה, אלא להביא יצרנים ישראלים בלבד וחקלאים קטנים שנרמסים תחת שרשרת המזון השיווקית ולקיים בשישי האחרון של כל חודש שוק במתכונת של שוק איכרים, בו הם יוכלו למכור את מרכולתם המתאימה לתזונת אנשי הקהילה".

באופן הזה ייקחו חלק בשוק יצרני דבש, שמני זית, אגוזים ושמני קוקוס ואגוזים, גבינות בוטיק, בשרים מעושנים ומיושנים בכשרות פליאוליתית (כן, יש דבר כזה), דגים כבושים, פירות וירקות שיגיעו מהערבה, צמחי תבלין ומאכל ואפילו יין פליאוליתי ומאפים פליאוליתים (כן, יש גם דברים כאלה) ועוד לאכילה במקום ולקחת הביתה, ושוב מדגישים המארגנים – במחירים נמוכים בהרבה מהממוצע בשוק.

בימים אלה כשכמעט ולא נעים לדבר על בשר וצריכתו שכמעט נהפכה לגנאי, לחברי הקהילה יש תשובה מאוד ברורה לטבעונים. "מאוד נעים לנו דווקא לדבר על בשר והגיע הזמן שגם טבעונים יראו את האור, כי הגוף שלהם קורס מבחינה גופנית ובריאותית", אומר רוט ומסביר כי בקהילת הפליאו חברים לא מעט טבעונים לשעבר שחיפשו בעבר תשובות למחלות כמו סוכרת ולחץ דם וחשבו שהם יגלו אותן בטבעונות, "דווקא כשהם עברו לפליאו הם שיפרו את חייהם", הוא אומר ומדגיש כי כיום בעולם יותר ויותר אנשי ספורט מגלים את הפליאו ומדגים זאת על קבוצת הכדורסל לוס אנג'לס לייקרס שחבריה עברו אף הם לתזונה הפליאוליתית, "האדם היום שמן יותר וסובל ממחלות לב ומחלות נוספות שנובעות אך ורק מתזונה לא מותאמת לגוף שלו. רוט מסביר כי דווקא באופן פרדוקסלי התזונה הפליאוליתית תורמת פחות להרג בעלי חיים, מאשר הטבעונות שניזונה מקטניות ואילו ריסוס השדות, החריש והקציר פוגע יותר בבעלי החיים. רוט וחבריו שחששו בתחילה מטבעונים אקטיביסטים שיבואו לחבל במהלך האירוע, אך קיבלו דווקא גיבוי מלא מעט טבעונים שדווקא מעריכים את הפליאוליתים ואורח חייהם המקומי והקרוב יותר לאדמה.

לאור מבצע צוק איתן מדגישים המארגנים כי השוק יתקיים בכל מקרה וקיבלו אישור להפעילו מפיקוד העורף.

השוק הפליאוליתי יתקיים ביום שישי 25.7 במשתלת שתיל, ז'בוטינסקי 18 ברמת השרון, בין השעות 9.00-14.00. פרטים נוספים אפשר למצוא בדף הפייסבוק של הקבוצה.

רוצים להישאר מעודכנים בכל מה שקורה במדור האוכל? לחצו כאן: http://bit.ly/1jJ3xdy

מוזמנים לכתוב אלינו בכל עת: food@haaretz.co.il



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו