בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לא רק בלוינסקי

חמארה בולגרית חדשה במרכז תל אביב

לאיזי קומפורטי, בולגרי גאה, נמאס להרחיק עד שוק לוינסקי בשביל חמארה טובה, אז הוא פתח את קופיצ'קה במרכז תל אביב

20תגובות

איזי קומפורטי עלה ארצה מבולגריה בגיל 24 ישירות אל עולם חיי הלילה. אחרי שהתפתח קצת בסצנת הברים המקומית, עבד כברמן במקומות בעלי שם בתל אביב ואף הקים כמה בעצמו, כולל את פאב ה-Friends Underground בלונדון מיניסטור, החליט כעבור שנים לסגור מעגל ולחזור לשורשים. בפועל זה אומר שהוא הקים לאחרונה (יחד עם עוד מספר שותפים מנוסים, נתנאל סויסה, "רמבו" יאיר ואמנון גקט.) בר-אוכל בלקני בשם קופיצ'קה, או בעברית- קערית קטנה. "רציתי להביא את תרבות הבילויים הבלקנים לארץ, פאב כמו הקופיצ'קה הוא הגשמת חלום", מספר איזי כשהוא מתכוון לעולם המנג'ה-בר.

התרבות הבלקנית אולי מוכרת קצת בזכות החמארות של שוק לוינסקי, הבורקס ובלקן ביט בוקס, אבל היא הרבה יותר מזה ואיזי רוצה לייצג אותה בכבוד עם המוזיקה, האלכוהול הבלקניים והעיצוב האותנטי של הפאב. תרבות ה"מנג'ה" היא רחבה וידועה בבלקנים ולמרות ריבוי העמים השונים באזור, בין אם אתה בולגרי, יווני או סרבי, האהבה למזון המקומי היא משותפת לרבים מהם (למרות שהם אולי ישתמשו בשמות שונים למאכלים). כסוג של חמארה בת ימינו אפשר היה לצפות למצוא אותה בדרום תל אביב בואכה אותו שוק לוינסקי עמוס החמארות, אך איזי בחר למקם אותה דווקא בלב העיר, ברחוב אחד העם, כחלק מהרצון לשבור את התבנית הזאת ולהביא אותה לאלה שיוצאים הכי קרוב לבית. העניין המשותף עם לוינסקי נשאר בעיקר בגזרת האלכוהול והאוכל שמוצע במחירים נמוכים יחסית למקומות רבים באזור.

באדיבות המקום

גם אם אתם לא מכירים את המטבח הבלקני, התפריט (שעדיין בהרצה) מפרט ביעילות מה יש בכל מנה. בתפריט ניתן למצוא מספר רב של מנות טאפאס כמו מוסקה עם חצילים ותפוחי אדמה (33 שקלים), פלסקביצה שזה קציצות בשר במילוי קשקבל וחזה אווז מעושן (35 שקלים), פלפל בציפוי פריך ממולא בתערובת גבינות בלקניות (27 שקלים) ולחם האפוי במקום עם סלטי הבית (26 שקלים).

תפריט האלכוהול מכיל בתוכו משקאות מוכרים כמו פיינט מכבי ב-23 שקלים, צ'ייסר ערק ב-12 שקלים ואלכוהול בלקני כמו אוזו ב-19 שקלים, לפעמים הבעלים גם מביאים משקאות ייחודים מבולגריה כמו המסטיקה (משקה אניס בולגרי), אז כדאי לבדוק, אולי יתמזל מזלכם. המקום גם מתמחה ביינות בוטיק ישראלים וכולל תפריט של כ-16 סוגי יינות ביניהם שאטו דה גליליי, דדה ומורלי.

המקום מחולק לחלל ישיבה החיצוני, מרפסת ארוכה על מפלס המדרכה הפונה לפינת הרחובות אחד העם ובצלאל יפה. וחלל הישיבה הפנימי מכיל בתוכו בר מעוצב בסגנון בלקני של פעם, עץ ואבן. "רצינו לעצב בר 'חבוי', המדמה ישיבה בסמטה כפרית אירופאית" כך לדברי איזי. ברים חבויים וסודיים הם חלק מהמסורת שתייה האירופאית והם התחילו עוד מלפני יותר מ-700 שנה כשהברים הראשונים היו לא יותר ממרתפים של בשלני שיכר.

החברים שהקימו את המקום מכירים כבר למעלה מעשר שנים, הם התחברו דרך הברים שעבדו ושתו בהם. "דיברנו זמן רב על פתיחת עסק, איזי הציע את הרעיון הבלקני שלא קיים בתל-אביב. מאד אהבנו את הרעיון, פאב בעל ייחוד בעיצוב ובתפריט" מספר נתנאל סויסה, שהיה בעברו מנהל בגוצ'ה. "נכון שזה הימור לפתוח משהו שאנשים לא מכירים כמו מנג'ה בר-בלקני אבל אנשים אוהבים את הרעיון ומגיעים."

 

קופיצ'קה, אחד העם 39, תל אביב. המקום אינו כשר אבל סגור בסוף שבוע. שעות הפעילות: א'-ה' מ-17:00 ועד הלקוח האחרון, ו' מ-12:00 ועד שעה לפני כניסת השבת ובשבת המקום נפתח במוצ"ש. הפי האוור: א'-ה' מ-17:00 ועד 20:00 (1+1 על כל סוגי האלכוהול). טלפון: 052-4442291

רוצים להישאר מעודכנים בכל מה שקורה במדור האוכל? לחצו כאן



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו