בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חומוס בשר: אל תקראו לנו חומוסייה

מה כבר אפשר לחדש בחומוס? ובכן, סניף ראשון ל"חומוס בשר", רשת מסעדות חדשה שרוצה לשנות את כל מה שחשבתם על שילוב חומוס ובשר. רק אל תקראו להם חומוסייה

18תגובות

רשת מזון מהיר חדשה עולה בימים אלה למגרש מזללות הפאסט-קז'ואל-בנגיעת שף ואת היתד הראשון נועצת בקריית ביאליק משם מאיימת להתפשט אל רחבי הארץ. השף שחר ברנע והמסעדנים שרון משאלי וגדי גרנות חברו יחד על מנת לפתוח את רשת המסעדות בעלת הקונספט החדש: ארוחת חומוס ביתי ועליו אחת ממנות הקדירה הייחודיות של המקום. "נכון שהקונספט של המקום מבוסס על חומוס אבל בפירוש לא מדובר בחומוסייה", מדגיש השף ברנע. "המצע של כל המנות יהיה חומוס ומעליו מספר סוגי תבשילי קדירה מיוחדים שעברו בישול ארוך, ביניהם קדירות בשר שונות, קדירת חציל, שקשוקה ועוד, זאת לצד פיתה- ג'בטה חמה וטרייה הנאפית במקום". ברנע, ששימש עד היום כיועץ קולינרי למספר גדול של מסעדות ביניהן קפה לנדוור, גומבה, נחמני, רפאלו וקפה נואר אמון על התפריט הרשת העתידית. 

במבט על התפריט אפשר למצוא מנות קדירה כמו חומוס טלה- נתחי טלה ובקר בבישול ארוך עם תרד, גרגירי חומוס ותבלינים, חומוס בשר פיקנטי- נתחי בקר עם גרגירי חומוס, עגבניות, פלפל חריף ותבלינים, חומוס פרגית- רצועות פרגית בבישול ארוך עם חצילים, עגבניות, גרגרי חומוס, גזר ותבלינים, חומוס שקשוקה פיקנטית וחומוס סביח עם פילה חציל שרוף, סלסה עגבניות צלויות, ביצה קשה וגרגירי חומוס. מחירי המנות נעים בין 29 שקלים ל36 שקלים. כל מנה כוללת גם גזוז בטעמים מאחד מהברזים. לקינוח מגישים בחומוס בשר אופציה אחת של גלידת מלבי.

יפית בשבקין

את הרעיון ל'חומוס בשר' הגה משאלי: "חשבתי על רעיון חדשני שלא קיים בישראל. הכוונה היא לספק לסועדים ארוחה מלאה ואיכותית במחיר השווה לכל כיס וללא זמן המתנה ממושך. הלקוח מגיע לדלפק, בוחר את הקדירה אותה הוא רוצה ומקבל את המנה באופן מיידי". כאשר משאלי שיתף את ברנע ברעיון הוא "קנה" אותו מיד ובמהירות החל בבניית התפריט.

גרנות, יזם ויועץ עסקי המתמחה בהקמה של רשתות מזון אומר כי "האתגר הגדול היה לבנות קונספט מבודל אשר משלב בין אוכל איכותי, שירות מהיר ומחיר נוח. רצינו לפתוח מקום חדשני אבל שיהיה ישראלי לחלוטין, חומוס עם טופינגס מקוריים ומיוחדים. הלקוח רואה מולו מה הוא עומד לקבל ומזמין במקום. אגב, כל הסירים לקדרות הם ייבוא מיוחד מארצות הברית".

על הבחירה לצאת לדרך דווקא בקריית ביאליק מסבירים השלושה כי היא נובעת מהעובדה כי שלושת הבעלים תושבי הצפון והסניף החדש מצטרף אל מקומות רבים שפתחו עד היום היו באזור. "אנחנו מקומיים וכל התחלה של מקום תהיה כאן" גאה משאלי.בעלי חומוס בשר מעריכים כי הסניף השני ייפתח בחודשים הקרובים, וסניפים נוספים יפתחו זמן קצר לאחר מכן.

חומוס בשר, קריון קריית ביאליק. לא כשר. שעות פעילות: ימים א'-ה', שבת 9:00-23:00, ו': 9:00-17:00. 04-9112397

רוצים להישאר מעודכנים בכל מה שקורה במדור האוכל? לחצו כאן: http://bit.ly/1jJ3xdy

לשאלות, הערות, רעיונות ובקשות, כתבו לנו: food@haaretz.co.il

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו