בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עכשיו זה רשמי: תל-אביב בין ערי הקולינריה הטובות בעולם

מגזין האוכל והיין החשוב בעולם קבע: תל-אביב-יפו, ה״עיר ללא הפסקה״ שאינה נחה לרגע ולא הולכת לישון, היא באופן רשמי גם אחת מערי הקולינריה הטובות בעולם

45תגובות

נוהגים ללגלג עליה, לטעון שהיא עיר שחיה בבועה נהנתנית ששכחה מערכים לטובת סגידה בלתי נגמרת לאוכל ולא פוסקים מלדמות אותה באופן תדיר לפומפיי, אבל כעת גם בעולם מכירים בזה. מגזין סאייבור (Saveur) האמריקני, אחד ממגזיני האוכל, היין והגורמה החשובים והמשפיעים בעולם, המתמחה במטבחים מקומיים ברחבי העולם, הכתיר את העיר תל-אביב-יפו בשני כתרים חשובים ויוקרתיים: התואר הראשון נמצא תחת הקטגוריה "העיר הקולינרית הטובה בעולם עד 800,000 תושבים", שם זכתה בציון לשבח לצד פירנצה האיטלקית וליון הצרפתית. במקום הראשון באותה קטגוריה זכתה קופנהגן. את תואר חביבת הקהל קטפה סאן סבסטיאן עטורת מסעדות המישלן מספרד.

הקטגוריה השנייה בה זכתה תל אביב לציון לשבח היא "היעד הקולינרי בעל השווקים וחנויות האוכל הטובים בעולם". הפעם תמימות דעים הייתה בין בחירת המומחים לבחירת הקהל ואת המקום הראשון קטפה טוקיו, ואילו תל אביב צוינה לשבח לצד שתי ערים מכובדות ביותר - פריז הצרפתית וברצלונה הספרדית. משתתפת ישראלית נוספת שהשתחלה לרשימת הערים בעלות השווקים וחנויות האוכל הטובות בעולם וצוינה כ"עיר שכדאי לשים לב אליה" היא ירושלים, שחלקה את התואר יחד עם בנגקוק, איסטנבול ומדריד.

מסעדה טופולופומפו
דודו בכר

התחרות השנתית של המגזין נפרשה על פני 21 קטגוריות, אותן בחרו פאנל מומחים של מטיילים בעולם וקוראי המגזין, בהן: היעד הקולינרי הטוב בעולם (לערים גדולות, בינוניות וקטנות), היעד הטוב ביותר לקוקטיילים ואלכוהול, המלונות הטובים בעולם (מעל ומתחת ל- 100 חדרים), הבר הטוב בעולם בבית מלון, לאונג' התעופה, תפריט היין בטיסות מחלקה ראשונה, מבשלת הבירה, חוויית היין ועוד. בכל קטגוריה צוינו שלושה תארים - מצטייני המומחים ומצטייני הקוראים, המקומות הראויים לשבח והמקומות הראויים לציון. לדברי המארגנים התחרות שמה לה למטרה "לחלק מדי שנה פרסים לכל אלה שהדהימו אותנו בחיוניות שלהם, באותנטיות, ובאיכות ללא פשרות וכך לכבד את הערים, השווקים, המסעדות, בארים, בתי מלון, חברות התעופה, והחוויות האחרות הטובות ביותר בעולם. אחד מהעקרונות שלפיהם אנו פועלים הוא שאין כאן הנחות כיוון שאין דבר נוראי כמו טיול שהשתבש".

בתל אביב-יפו פועלים כ-4,536 בתי אוכל ושלושה שווקים הממוקדים באוכל.
שני התארים הקולינריים בהם זכתה העיר תל-אביב מתווספים לרשימת תארים נוספים שנקשרו עם שמה, ביניהם: בירת ה״קול״ (cool) של המזרח התיכון, העיר הגאה הטובה בעולם (Gaycities), אחת מעשר הערים עם המסיבות הטובות בעולם (Times), אחת מעשר ערי החוף הטובות בעולם (Lonely Planet) ועוד.

בתוך כך, השבוע נודע על הישג חשוב נוסף לקולינריה הישראלית: לראשונה במסגרת  תחרותRestaurant & Bar Design Awards, האוסקר של המסעדות והברים הטובים ביותר בעולם, נכנסו אדריכלים ישראלים לרשימת המועמדים הסופית עם שתי מסעדות בעיצובם תחת קטגוריית "אפריקה והמזרח התיכון": מסעדת טופולופומפו של השף אבי קונפורטי ומסעדת פסטל באגף החדש של מוזיאון תל אביב ואף קטפו את המקום הראשון והנחשק על עיצוב מסעדת טופולופומפו. בתחרות גברו האדריכלים/מעצבים אלון ברנוביץ ואירנה קרוננברג על 8 המסעדות המושקעות ביותר בעולם בדובאי והאמירויות.

ניר כפרי


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו