בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בשורת הפיצה הבאה תצא מהוד השרון

מסעדה חדשה בהוד השרון בשם "נונו" מציעה אלטרנטיבה למסעדות האיטלקיות בתל אביב ומבקשת לשנות את הקונספט של הפיצה כפי שאנחנו מכירים אותו

37תגובות

דובב לוינסון, שפותח בימים אלו את NONO להרצה, מגיע בכלל מרקע שכולל הייטק, סטארטאפים ומדי צבא. אומנם הוא הקים לפני 15 שנה את מסעדת צל תמר, גם היא מחוץ לתחומי תל אביב (בקיבוץ אשדות יעקב, ליתר דיוק) אבל הוא רואה במסעדות מעין השקעה: ב'פריפריה', כדי להוציא את הבליינים מתל-אביב, אבל גם בתחום המסעדנות ככלל. למעשה, המסעדה החדשה היא מעין פיילוט, התנסות שנועדה (בין היתר) לבדוק אפקטיביות של קרן בשם "תמר" (שם שהוא מוטיב חוזר אצל לוינסון), שנועדה לתמוך במסעדות.  

הפיילוט של לוינסון הוא אמביציוזי משתי בחינות לפחות: האחת היא החזון, כלומר- להקים קרן מקומית ראשונה מסוגה שתתמוך ולסייע למסעדות חדשות והשנייה היא מבחינת מיקום המסעדה החדשה, בהוד השרון. אבל לוינסון אינו לבד במערכה ובשביל להוציא לפועל שאת הפרויקט כמו גם את המסעדה, הוא חבר לגיסו, יקי בונה (לשעבר משנה למנכ"ל Nice) והלהיב אותו על "המעבר מעולם החומר אל עולם הנפש", לדברו.  

טל ציפורן

יחד במערכה, חברו לוינסון ובונה גם לעידו לוינסון (היינן, וגם אחיו של הראשון), לשף דוד אלדן (שהיה השף של ננוצ'קה עד המעבר לטבעונות ובצ'ימיצ'נגה ז"ל של קונפורטי) ולמאסטר שף בשם ביאג'ו, אצלו השתלמו באיטליה כדי ללמוד על רזי הקולינריה האיטלקית ואף הטיסו אותו לכאן לשבוע של התמחוּת צפופה. לאלו הצטרף תום קרון, מנהל המסעדה, שגם הוא, לא במקרה- הוד השרוני (מקבוצת קפה נוּאר, קומה רביעית וקפה נחמני). מעבר לבשורת הוד השרון המתעוררת, מבקש צוות האחרונים לשנות את תפיסת הפיצה כפי שאנחנו מכירים אותה: כמזון מהיר שנאכל בחטף. מבחינתם, הבשורה היא כפולה והם מבקשים לעורר את הוד השרון לא רק מבחינה קולינארית, אלא גם מבחינה קונספטואלית: כשנונו הוא לא רק עוד מקום שמכינים בו פיצה, הוא לא פיצריה, כסמל של מזון מהיר אלא מסעדה ("מסעדת פיצה", Pizza Restaurant).

רובם ככולם בצוות הם הוד השרוניים, אם בעבר או בהווה, ואחים, גיסים או בני דודים, כנראה לא במקרה, ובאופן שמעצב את החזון של המקום כמו גם את האווירה בו. רוח משפחתית מנשבת בנונו, ומחברת בקשר דם, אמיתי או סמלי, את ישראל עם איטליה ואת תל אביב עם הוד השרון. לוינסון מתעכב על הממד הערכי, כמעט מוסרי ומשווה בין תל אביב, הרוויה מסעדות טובות עם הוד השרון, שלעומת זו האחרונה, זקוקה ליותר מסעדות טובות וראויה להן לא פחות. פרט לחזון או אידיאולוגיה, לוינסון מונה עוד מספר סיבות טובות, מעשיות יותר, בשביל לבוא לסעוד בהוד השרון ולהפריח את הפריפריה (המרכז-שרונית). בשביל לשכנע במיקום, הוא מדבר על המקום: איטלקי שמעוצב בסגנון מודרני, תעשייתי וניו יורקי, על ידי אלונה אליאסי (שעיצבה גם את כל סניפי קפה לנדוור, את מסעדת ליטל איטלי במתחם שרונה ואת הבר זוּ ביזוּ) בנונו, הצמוד לספורטן, שלושה מתחמים: מתחם הדק הקדמי, המבנה עצמו ומאחור: חצר ענקית שהוסבה לבוסתן, שכולל עצים, מזרקה, שולחנות סביב העצים ויקב משפחתי קטן בו מייצרים יין.

יקב משפחתי בחצר האחורית מול מטבח איטלקי מסורתי בטאץ' יצירתי

טל ציפורן

עוד לפני שנגיע לאוכל, אולי כדאי להגיע לנונו ולו בשביל חוויית היין: כשהמקום מציע יין שגדל ומיוצר במקום, על ידי אחיו של דובב (עידו) ונמזג לאורחים – ישר מהחביות (שיובאו מצרפת), אל תוך קראפים. החיסכון בעלוּת הבקבוּק, שהוא פועל יוצא של הגשת היין בקראפים במקום בבקבוקי יין, הוא כזה שמאפשר למקום להציע יין איכותי מקומי במחירים נוחים. ואם זו לא סיבה להגיע, אז חכו שתשמעו על האוכל.

את התפריט מתאר לוינסון כמורכב על טהרת שיטות ההכנה האיטלקיות המסורתיות, תוך שימוש בחומרי גלם איכותיים ופשוטים, מיעוּט בתבלינים אך עם "המראה והרבה חופש יצירה ופעולה". כך, למשל, את הפיצות יכינו לכם בתנורי עצים שהוטסו במיוחד מאיטליה, לפי מתכון נפוליטני קלאסי (כלומר, בצק ללא שמרים, שהוכן 24 שעות לפני שמשתמשים בו ו"מאוד קל בבטן"), אבל יתעקשו להציע בתפריט גם סלט אחד אסיאתי ש"לא יכלו לוותר עליו", לדברי לוינסון. בנוסף, בתפריט תתקשו למצוא שמות איטלקיים למנות. אבל בהחלט תוכלו למצוא מנות דגל איטלקיות דוגמת פסטה טורטליני ריקוטה ודלעת ברוטב חמאה ומרווה (52 ₪), ניוקי תרד ברוטב גורגונזולה, אגוזי לוז ובצל ירוק (48 ₪), פיצה לבנה ("ביאנקה") שכשמה- כן היא, ואת צבעה מקבלת בזכות שנאפית עם קרם גבינת פרמז'ן, גאודה, גורגונזולה ומוצרלה (48 ₪) ופיצה אדומה , הנאפית עם רוטב עגבניות, חזה אווז, ביצת עין, מוצלה, פרמז'ן, תרד ושום קונפי (49 ₪). על  זו האחרונה ממליץ לוינסון במיוחד ומתארה כ"מנה מטרפת" (ואולי ראוי שתדעו). בקינוחים, תוכלו למצוא גלידה בתוצרת עצמית, כשבמקום ניצב אוטו גלידה שמוכר גם החוצה ומציע שבעה טעמים, על הרצף שבין גלידת שוקו, וניל או אגוזי לוז וסורבה תות או מנגו (14 ₪ לכדור גלידה). קינוח אחר הוא הקסטה ההפוכה, שמורכבת מכדור גלידת מסקרפונה, טוויל שקדים ומצע קראמבל קקאו ובּאטר סקוטצ' (34 ₪).

בשורה התחתונה, מתאר לוינסון את הקונספט של המקום ככזה שמדבר את השפה האיטלקית בניב של ארצות הברית, וזה תיאור שקשה שלא להסתקרן - איך הוא בא לידי ביטוי במתחם ענק בהוד השרון שהוסב לבוסתן ומגדלים בו יין, אופים פיצות ומכינים גלידות, וכל זה ממש בצמוד לספורטן.

נונו, ז'בוטינסקי 2, הוד השרון



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו