בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדש בירושלים: חינקלי בר במחירי מחאה חברתית

טנגו שביט, איש המאפים הגרוזיניים פותח מקום חדש בירושלים המוקדש לשילוב בין בצק לבשר טחון, במחירים זולים

13תגובות

טנגו שביט היה אמור להיות בכלל חשמלאי. הילד שנולד וגדל בגיאורגיה (שביט מעדיף עדיין לקרוא לה גרוזיה) עלה לארץ ועבד שנים כעוזר חשמלאי, "שיהיה מקצוע". לפני קצת יותר מחמש שנים הוא החליט לעשות סוויץ' ולהגיד יפה שלום לעולם החשמל ולזנוח אותו לטובת האוכל, וזה בלי שיש לו כל ידע או ניסיון בתחום. לאחר מחשבה רבה הוא פתח דוכן קטן בשוק מחנה יהודה והחליט למכור בו את המאפים שהכיר היטב ומקרוב – החצ'פורי ושותפיו – אימרולי והאצ'ארולי, על מנת ללמד ולהכיר לירושלמים את הבורקס הגרוזיני. אט אט הפך הדוכן הקטן בשולי השוק לחביבם של יודעי דבר ועם הזמן תורים החלו להשתרך בכניסה למקום וימי שישי הפכו בכלל לסיוטם של הממתינים שכן מהמטבח הקטן מאוד היו צריכים שביט ועובדיו להגביר את הקצב, שכן כל קיפול הבצק נעשה והותקן במקום. עם השנים הקים כבר מפעל קטן לייצור המאפים ולפני מספר חודשים ניסה לפתוח סניף שני לחצ'פוריה במרכז העיר.

כעת, דווקא בימים שירושלים מצד אחד מתאוששת מימי צוק איתן אך מתחממת מהמהומות במזרח העיר, ומצד שני מגלה סימני צמיחה יפים דווקא בתחום הקולינרי – החליט שביט לפתוח בר שיוקדש, בניגוד לחצ'פוריה החלבית, למאפים הגרוזינים עתירי הבשר ומצטרף לשורה של יזמים צעירים "ש עדיין מנסים להחיות את העיר ולהישאר בה". "אנשים במרכז העיר רוצים לשבת ולפתוח שולחן ופחות מעניין אותם החצ'פורי", הוא אומר. לכן החליט על הקונספט החדש: בר שיוקדש לשילוב האולטימטיבי בין בצק לבשר טחון מתובל, במחירי מחאה חברתית, כלומר כאלה שעשויים להוציא זוג רעב במיוחד עם חשבון של פחות מ-100 שקלים בערב. השמחה, על חשבון הבית. שביט, ממשיך את הקו של החצ'פוריה ומגיש מאפים בגודל בינוני במחירים סבירים מאוד ומציג תפריט הכולל מעבר לחינקלי, אותו כיסון ממולא בשר טחון מבושל בציר בשר (6 יחידות ב-35 שקלים), גם צ'יבוריקי (מעין סמבוסק ממולא בבשר טחון- 2 יחידת ב-27 שקלים) ובלינקי בגזרת הכיסונים המטוגנים.

באדיבות המקום

בהצצה בתפריט מגלים שמות כמו פרצ'קי, שזה משהו בין פרנה לסמבוסק ממולא שוב בבשר טחון, אפוי עם אורז ואם זה לא מספיק אז הוא גם מטוגן (2 יחידות ב-28 שקלים).  קובדרי מזכיר מאוד את האמרולי החלבי רק שכאן מדובר בבצק שמרים ממולא בפילה עגל (43 שקלים). המנה היקרה ביותר בתפריט היא הקבבי, שכפי שניתן לחשוב משלבת בין קבב לפוקצ'ה (ומדובר בכמות גדולה של בשר) והיא מגיעה ל-50 שקלים. גם גרסת גרוזיה לבלינצ'ס מופיעה כאן שוב עם בשר טחון, הפעם מטוגן (5 יחידות ב-38 שקלים). לקראת החורף מציג שביט שני תבשילים בתפריט: החאליה – תבשיל של צלעות בקר עם בצל ורימונים המוגש עם לחם כמעין נזיד גדול (36 שקלים). גם מרק הבורשי משלב בשר בקר אבל הפעם עם ירקות, שסוגר היטב (יחד עם הלחם שליד) ארוחת ערב בקור הירושלמי.

חוץ מאלה התפריט מציג בעבור מי שרוצה לפתוח שולחן צלחות קטנות של סלטים כמו כרוב לבן עם שמיר (4 שקלים), חמוצים, סלט סלק גרוזיני (5 שקלים), חציל מטוגן עם ממרח אגוזים ורימונים (12 שקלים) וגם סלט גרוזיני ירוק עם כוסברה ופלפל חריף. לבסוף אומר שביט, "אלו המחירים ההוגנים לתבשילים האלה, אני לא בקטע של לשבור את השוק, אלא רק לגרום לירושלמים לצאת לבלות".

חינקלי בר. שלומציון המלכה 1, ירושלים. שעות פעילות: א'-ה' 14.00-22.00



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו