בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ספייסהאוּס: רוקחים קוקטיילים להמונים

מקום חדש בלב תל אביב מאיים להוציא את הקוקטיילים מנישת הברים הנסתרים היישר אל מרכז העניינים. בקיצור: אימפריאל לסחים

13תגובות

יותם שילה (מגדלנה) ואליאב בן חמו (גלינה, מגדלנה) הם פנים מוכרות בסצנת המסיבות. הם חברו לאריאל לייזגולד ואבירן אבידן (בלבוי ו-223), מוכרים ומעורים אף הם בחיי הלילה ובניהול ברים וביחד עם אדם מרקס (מגדלנה), בחור אנגלי מקועקע למשעי המוכר בעיקר ביחצ"נות מסיבות ובהיותו אושיית רשתות חברתיות, הם החליטו להקים את הספייסהאוּס (SpiceHaus), מקום שנרקח מהזיקה של צוות המוכרים לברים ומועדונים ומתמחה בקוקטיילים.

אופיר אייב

בדומה לברים אחרים המתמחים בקוקטיילים, החל מהאימפריאל התל אביבי ועד הגטסבי הירושלמי, גם הספייסהאוּס נשען ברובו על הפריחה המקומית המחודשת- הן של הקוקטיילים והן  של אווירת הברים המציעים אותם, המזכירה את ניו יורק של שנות העשרים. בשונה מיתר הברים, הספייסהאוּס מותיר מאחור את העלטה ואת אווירת הסתרים, שהפכה מכורח (נוכח חוק היובש) למעין הצהרה אופנתית, ומחליף אותה בהצהרה אחרת, ששמה את הקוקטיילים באור הזרקורים ומנגישה אותם להמונים באווירה שהיא יותר מגה-בר מאשר בר נסתר.

שילה מתאר כמה אופנים בהם הספייסהאוס מנגיש את הקוקטיילים להמונים ומעודד חוויה של שיתוף: החל מגודל המקום, שיכול לאכלס למעלה ממאה אנשים במקביל וכפועל יוצא גם מאפשר לתמחר את הקוקטיילים במחירים סבירים (יותר) ועד צורת ההגשה שלהם, במנות חלוקה ("שרינג") מסמול עד גדול (S-L). אפילו צורת ההושבה של דבי, המארחת, בשולחנות מעורבים- היא כזו שבמודע מקרבת בין מבקרים שונים.

אופיר אייב

"רצינו שאנשים יוכלו להגיע לכאן לדייט מפואר אבל גם כקבוצה של חברים שיכירו במהלך הערב ויתחברו עם אנשים אחרים" מספר שילה. בשורה נוספת של המקום היא החזון שלו- לא רק להיות איפשהו על קו הרצף המקוטע בין בר למועדון אלא להיות "הסבון של פעם של הקוקטיילים", כפי שמתאר זאת  שילה. כלומר, למכור לבית הלקוח ליקרים, קוקטיילים ומשקאות אלכוהוליים שנרקחו במקום דוגמת ג'ין שיוּשן עם לבנדר או דבש, בירת ג'ינג'ר, ליקר טקילה ושוקולד או בורבון אננס.

טרם הספייסהאוּס יממש את החזון וימכור מרקחות אלכוהוליות הביתה, בסניפי בתי 'מרקחת' אלכוהוליים שונים, תוכלו להגיע למקום ולחלוק בו מגוון רחב של קוקטיילים המבוססים על ליקרים בתוצרת ביתית ובמנות חלוקה שונות. הקוקטיילים מגיעים בשלושה גדלים: קטן (S), ליחיד (פלוּס) שעולה 46 שקלים, בינוני (M) לשלושה עד ארבעה אנשים שעולה 128 שקלים וגדול (L) לחמישה עד שמונה אנשים שעולה 238 שקלים. בין הקוקטיילים תמצאו את ה-Spicy, Red and Fizzy המורכב מג'ין שמשרים בו פלפלי חלפיניו במשך 24 שעות, ליקר מנדרינות, בירת ג'ינג'ר ופטל והמידה המומלצת עבורו היא לארג', כלומר: עד שישה אנשים (238 שקלים). קוקטייל נוסף הוא Coco’s Bitter Cocktail הנרקח מוודקה, דבש, קמפרי, תה אדום, ליקר הדרים ביתי, ורמוט ביתי ומים מוגזים (מידה מומלצת M, עד 4 אנשים, 128 שקלים). Herman on Fire הוא קוקטייל המורכב מג'ין ביתי חריף, בננה, ליים, ג'ינג'ר, ליצ'י ובירת חיטה (ואם תיקחו אותו בקטן, תשלמו עליו 46 שקלים). קוקטייל אחר הוא ה- Lucky 13  שמורכב מג'ין שמיושן עם פלפל אנגלי, סיידר תפוחים אלכוהולי, תפוחים סחוטים, מחית דלעת ותמצית וניל טבעית (גם הוא מומלץ במנת חלוקה גדולה, כלומר- L, 238 שקלים).

לצד הקוקטיילים אפשר לחלוק גם מנות מהמטבח, עליהן אמוּנה השפית סבינה ולדמן וביניהן תמצאו את הבתול על פרטצעל, מנה שהיא הומאז' למשחק מילים הולנדי ל"מטיאס" (מילולית, זהו שיבוש ל"דג בתולים"), דג מלוח על פרעצל עם שמנת, סלק כבוש, צנונית וביצה מגוררת (38 שקלים). מנה אחרת היא הסלופי שורט ריב, כריך המורכב שתי לחמניות מיני עם שייטל ושפונדרה שבושלו בבירה שחורה, גאודה וירקות, מוגש עם צ'יפס ורוטב קארי חמאת בוטנים (48 שקלים). למנה אחרונה, אם עדיין יהיה לכם תיאבון או רצון לחלוק, תוכלו להזמין את ה- Sweet pills, פלטת נקניקי שוקולד המורכבת מחמאת בוטנים, שוקולד חלב, שוקולד לבן, שוקולד מריר פודינג וניל ומנגו (58 שקלים).

אופיר אייב

ספייסהאוס, דיזינגוף 117, תל אביב. שעות פעילות: א'-ש': 18:00-03:00. טלפון (זמני): 054-228-6200



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו