בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

טוסט-נקניק מאחוריך: הכירו את המאנץ' הבא

תשכחו מלחמעג'ון: מקום חדש ברמת החייל יציע את הגרסה שלו לסגירת הרעב הלילי בדמות פיצות בשר מכל העולם (וזה אפילו כשר)

27תגובות

בימים אלה נפתח ברמת החייל הגוסטוסו, בר פיצה חדש, שלא זו בלבד שמדובר בראש ובראשונה בבר המוקדש רובו ככולו לפיצה, הוא גם מתמקד בתוספות הבשריות שמגיעות מעליה, כשהבשר מקבל את אור הזרקור והופך מאופציה או תוספת- לעיקר.

בדומה ללחמעג'ון, המאפה הטורקי דמוי הפיצה, מכוסה הבשר הטחון, רוטב העגבניות והבצל, אשר לא ניתן לעשות לו רדוקציה לכדי כמאפה בלבד- כך גם הפיצה בגוסטוסו,  שהיא לא פחות מאפה בשרי מאשר 'סתם' פיצה. בשונה מהלחמעג'ון, הפיצה הבשרית מוצעת בווריאציות שונות ועם שלל תוספות ותיבולים. 

לעדי רונן, השף ואחד הבעלים של גוסטוסו (שגב אקספרס, סיטארה), חשוב לציין כי הפיצות במקום נעשות בטאבון אבן שהוטס במיוחד מאטליה והן עשוית מחומרי גלם מובחרים דוגמת קמח מחיטת דורום, עגבניות mutti ומלח ים איטלקי. למרות אלו, הוא מבהיר ומדגיש: "הבסיס של הפיצה הוא אומנם חשוב מאוד אבל הבשרים ותבשילי הבשר שמעל הם הכוכבים המרכזיים כאן".

חן דמארי

התוספות הבשריות השונות שמציע המקום הורכבו בהשראת תבשילי בשר ממדינות ותרבויות שונות ולכן הן כאלו שנועדו לקחת את המבקר בגוסטוסו, היישר מרמת החייל למסע עולמי קצר, והכל- על משולש פיצה, שמגיע בשני גדלים: אישי (S) וזוגי (M). כך, למשל, אם תרצו טעימה מאסיה, תוכלו לבחור את הפיצה האסיאתית, עליה רצועות חזה עוף ברוטב סאטה עם עם צ'ילי, בוטנים, כוסברה ובצל ירוק (39 שקלים לפיצה אישית ו-59 שקלים לזוגית). לחלופין, אם תבקשו טעימה מלבנון בלי תוספת סיכון, תוכלו להזמין פיצה לבנונית, כשהתוספות המרכיבות אותה הן בשר טלה טחון, טאבולה, עשבי תיבול, טחינה וצנוברים (42 שקלים לפיצה אישית ו-62 שקלים לפיצה זוגית). אם תעדיפו דווקא טעימה זריזה מארגנטינה, אז הפיצה הארגנטינאית שתרקח עבורכם תורכב עם בשר טלה, צ'וריסוס ארגנטינאי, צ'ימיצ'ורי ופטרוזיליה (44 שקלים לפיצה אישית ו-64 שקלים לפיצה זוגית). אפשרות נוספת היא גיחה למרוקו, דרך תערובת התבלינים האותנטית שמוסיפים לבשר הטלה, נקניקיות המרגז, הצ'ילי, הטחינה והרוקט על הפיצה המרוקאית (44 שקלים לפיצה אישית ו-64 שקלים לפיצה זוגית).

בנוסף, המקום יציע פתרונות יצירתיים גם להססנים, לסקרנים ולטבעונים. אחד הפתרונות הוא הגוסטוסו מיקס, מנה של "מיני פיצות", המורכבת מפיצות מוקטנות, המאפשרות לטעום בפחות גודל- יותר תרבויות (48 שקלים לשתי פיצות, 89 שקלים לארבע פיצות ו-119 שקלים לשש פיצות). פתרון אחר הוא פיצה בהרכבה עצמית מתוך שלל תוספות, אם ירקות (כארטישוק א לה רומנה, פטריות כמהין או עגבניות מיובשות) או בשר (כעגל, חזה אווז, טלה או פרגית) וכמובן: פיצה טבעונית, שמגיעה עם שלוש תוספות לבחירה (32 שקלים לפיצה אישית ו- 52 שקלים לפיצה זוגית).

הגעתם לפיצה בר ולא בא לכם פיצה?

יש חלופות, החל מפסטות, כמו המלנזנה, המורכבת מחציל באלדי אפוי, פלפלים קלויים, שום אפוי, כמהין, בזיליקום ועגבניות תמר (46 שקלים) או הפונגי, המורכבת פטריות שונות (שמפיניון, פורטובלו וכמהין) עם שום, טימין, בזיליקום ויין לבן בקרם קוקוס עשיר (49 שקלים). בנוסף, תמצאו מנות ראשונות כמו טרטר סינטה, המורכב קוביות סינטה, שרי, זיתי טאסוס ועשבי תיבול עם קרוסטיני (42 שקלים) או סלטים כסלט פריקה, שהוא חיטה ירוקה עם סלק צנוברים מלפפון עגבניה ובצל סגול עם טחינת סלרי ונענע (36 שקלים). וחוץ מאוכל, הלוא מדובר, בסופו של דבר, בבר (של פיצות), תוכלו לשטוף את כל זה עם ליקר למנוצ'לו בתוצרת ביתית (12 שקלים לצ'ייסר ו-22 שקלים למנה)

את הקונספט החדש של המקום המציאו אבי דבח ועדי רונן – צמד חברים שמלווים אחד את השני שנים רבות במסעדות. אבי, למד את המתכון ללחמה בעג'ין מסבתו הסורית. עם הזמן הוא פיתח את המתכון מסורתי והשתעשע איתו. יחד עם רונן, שטעם את הלחמה בעג'ין המשודרג, הם פיתחו את המתכון לכדי רעיון: לפתוח מקום, של פיצה עם בשר ותבשילי בשר. ואחרי ניסיונות רבים ובסופו של תהליך, נולד, ממש בימים אלו- הגוסטוסו.

 

גוסטוסו, ראול ולנברג 24, רמת החייל, 03-6704010, שעות פעילות: א'-ה': 12:00 עד אחרון הלקוחות. יום שבת: צאת שבת עד אחרון הלקוחות

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו