בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פינוק יקר: תתכוננו לעבוד קשה על האוכל שלכם

לשלל האופציות הקולינריות שאפשר להזמין עד הבית הצטרף מיזם "בוקסט" שמבטיח גם למי שאינו יודע לבשל תוצאות טובות. סיון פלטין ניסתה לעשות גורמה בבית וזה עלה לה ביוקר

17תגובות

לשלל הדברים שאפשר להזמין מהאינטרנט ולקבל עד הבית, הצטרף באחרונה מיזם בוקסט ((Boxet – מנוי חודשי לקבלת קופסה עם מצרכים למתכון לפי נושא (בישול עולמי, אפייה, טבעוני ואירוח). החומרים מגיעים ארוזים ומדודים, ולמעט מצרכים שמצריכים קירור (כמו חמאה, חלב וכו') הקופסה מאפשרת להתחיל לבשל מהרגע שהשליח הביא את הקופסה הביתה מבלי ללכת לעשות קניות ולחפש אחרי חומרי גלם במקומות שונים. את המתכונים מספקים ארבעה בלוגרים נחשבים מתחום האוכל שגם מספקים תמיכה ומענה לשאלות בנוגע למתכון.

הרעיון יפה, אין ספק. בוקסט מתאים בעיקר למי שאוהב לאכול הכל, כי מדובר במתכון בהפתעה, כלומר רק אחרי שתקבלו את הקופסה תדעו מה היא מכילה. על אף הצהרותיו, הוא מתאים למי שיש לו ניסיון מסוים במטבח, או למי שרוצה לשפר את הכישורים שלו, כי לא מדובר במתכונים הכי פשוטים שיש, אך הם מגיעים עם מתכון מפורט ומצולם, ואפשר כאמור לשאול שאלות בנוגע למתכון.

באדיבות בוקסט

שווה להתעכב על סוגיית המחיר – 160 שקל למנוי חודשי (לא כולל דמי משלוח – 12 שקל בתוך תל אביב ועד 25 שקל ברחבי הארץ. אפשר לאסוף לבד ממרכז תל אביב) – הם לא סכום מבוטל למנה שמספיקה ל-4-6 אנשים או ל-8-12 מנות קינוח. המנוי אמנם חוסך את הטיול בין מקומות שונים וחיפוש אחר חומרי גלם "אקזוטיים", והחומרים מגיעים באיכות טובה, כשהם מדודים וארוזים. אגב, אי אפשר היה להימלט מהמחשבה שמי שייצא לרכוש בעצמו יחסוך לא מעט כסף ויישאר עם חומרי גלם לפעם הבאה.

אחרי ההקדמה הארוכה, איך הבוקסט? קיבלנו לניסיון קופסה במסלול בישול עולמי של הבלוגר עז תלם ((The Kitchen Coach שהכילה חומרי גלם לריזוטו פטריות וערמונים - כבר סיבה לדאגה, מכיוון שבארוחה אליה הוזמנו ותיכננו לקחת אליה את הריזוטו, יש כמה שונאי פטריות.

אין ספק שהושקעה מחשבה רבה באריזה האסתטית - כל חומרי הגלם היו מסודרים וארוזים בשקיות עם מדבקות הנושאות את שמם. הירקות היו באיכות טובה למדי, כמות נאה של פטריות טריות מסוגים שונים, שקית קטנה של פטריות מיובשות, חבילת ערמונים קלופים, שקית מדודה עם אורז עגול, קופסה עם כמות נאה של גבינת פרמזן מגורדת (שמיד זיהינו שהיא מאיכות מצוינת), עלי דפנה, כמה גרגירי פלפל אנגלי, טימין טרי ארוז, בקבוק קטן של יין שרדונה ואפילו קופסה קטנה עם מלח ופלפל. כל המצרכים שרדו את המשלוח, למעט שמן הזית – שנארז בקופסה שנזלה לתוך שקית הפלסטיק האטומה, והושלך לפח האשפה. לחומרים בקופסה צריך להוסיף רק חמאה (ואנחנו בחרנו גם להוסיף שמנת).

עם הקופסה מגיע מתכון מפורט ומלווה בצילומים של התהליך. כבר מהמתכון ברור שאין כאן קיצורי דרך וריזוטו כהלכה מצריך לא מעט עבודה. המתכון מפרט איך להכין ציר ירקות כהלכה ומדוע זה חשוב לריזוטו, מוסיף הערות כלליות שמעשירות את הידע, כמו מה ההבדל בין אורז רגיל לאורז עגול, ומסביר את התהליך לפרטי פרטים, ומחלק את העבודה לפי זמנים.

על אף הפירוט במתכון, נתקלנו בכמה פרטים חסרים – לא היה כתוב כמה שיני שום לשים בציר וכמה שמנת מתוקה להוסיף אם רוצים להעשיר את המנה – וגם תהינו אם מותר להכין מראש ולחמם לארוחת הערב, ולכן כתבנו שיש לנו שאלה על המתכון בעמוד הפייסבוק של בוקסט. התגובה הגיעה במהירות. בהמשך פנינו לבלוגר המלווה, שהשיב, בתוך פחות משעתיים, תשובה מפורטת, וענה על עוד שאלה בהמשך. זה אולי היתרון הגדול של בוקסט – התמיכה המהירה יחסית של מעין חבר אינטרנטי מקצועי שבקיא בפרטי המתכון.

הכנו ציר ירקות והמתנו שעה. אחר כך קיצצנו, טיגנו, השקינו את האורז ביין ובציר שהכנו ובחשנו ושוב השקינו, ושוב בחשנו ובחשנו. אחר כך טיגנו וקצצנו, ושוב בחשנו והשקינו ובחשנו. אנחנו אוהבים לבשל, אך אנחנו מודים שלא ציפינו לעבוד כל כך קשה בשביל מנה אחת. התהליך עצמו היה ארוך למדי ומתיש, אך התוצאה היתה מרשימה במיוחד וגרפה מחמאות נלהבות – ריזוטו קרמי, ארומטי ועשיר בפטריות מסוגים שונים ובערמונים. הריזוטו היה נפלא, וקשה היה להאמין שמדובר במשהו שהכנו בעצמנו ולא במנה שהוזמנה במסעדה. אפילו שונאי הפטריות לא ויתרו על המנה, ואחרי שדלו חלק הפטריות מתוך התבשיל – הסתערו עליו בהנאה.

סיון פלטין

בשורה התחתונה: פינוק מהנה (אך מעט יקר) או מתנה נפלאה למכורים לבישול ביתי ולמי שלא חוששים מעבודה קשה. התוצאות יפתיעו אתכם.

הזמנת מנוי ב-www.boxet.co.il

מדור "חדש על המדף" מבוסס על התנסות אמיתית במוצרים, ללא הטיה או מעורבות של גורמים מסחריים. חוות הדעת מבוססת על דעה אישית בלבד ותלויה בטעמם האישי של הכותבים. 

לרעיונות, שאלות ובקשות, כתבו לנו- food@haaretz.co.il

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו