בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סוף סוף

הבר הטבעוני הראשון בחיפה

הג'אם הוא בר חדש בעיר התחתית שמציע שילוב מעניין בין טבעונות למוסיקה: עם תפריט צמחוני שאפשר לטבען וכלי נגינה, אם תרצו לנגן

18תגובות

בעיר התחתית, מעוז האורבניות החיפאית, נפתח לאחרונה הג'אם, בר מסעדה שמבטיח להיות מפלטן המקומי של נישות שונות: מצמחונים וטבעונים, דרך חובבי מוסיקה ונגנים מסגנונות שונים ועד קהל מבוגר יותר של בליינים. תום רוט, אחד מבעלי הג'אם, מסביר את הרעיון שעומד מאחורי המקום: "לקחנו מקום קיים, שהקים האדריכל פיני וינברג ושינינו בו את הקונספט והתפריט, הנגשנו אותו, כך שיתאים לקבוצות שונות שאין להן יותר מדי אופציות ליציאה בחיפה". ברמת הקונספט, כיאה למקום שנועד להיות איפשהו בין מסעדה טבעונית לג'אם סשן- הוא מחולק לשני חללים, כשקומת הכניסה אינטימית יותר וניתן לאכול בה ברוגע מנות טבעוניות עם שמות מוסיקליים ובקומת הגלריה קורה האקשן: הנגנים מנגנים, המוסיקה רועשת וההופעות חיות.

בנוסף, מתגאה רוט - כל כלי נגינה מסופקים על ידי המקום, כיאה לג'אם סשן רציני. תוכלו למצוא בו, למשל, 5 סוגי גיטרות, מתוכן שתיים חשמליות ("גיבסון" ו"פנדר"), אחת אקוסטית ועוד שתי גיטרות בּס (חשמלית ואקוסטית) וגם: מגברים, תופים וקלידים. בכל ימות השבוע, משנה הג'אם את פניו בשעות הערב, ממסעדה לבר-מסעדה של מוסיקה, כשהוא מציע פסקול מוזיקה חיה משתנה, יחד עם במה למפגשים מוזיקליים שונים, מג'אז ועד פופ ורוק.

גם המנות הצמחוניות והטבעוניות במקום מושפעות מאווירת המוסיקה, אם ברמת ההרכבה העצמית והאלתור (ממש כמו בג'אם סשן) ואם ברמת השמות. כלומר, המנות בתפריט הן כאלה שאתם בוחרים להן את המצע: מקרם בטטה, אורז או פירה ועד טבולה קינואה.

יקיר ברבי

למצע זה תוכלו לבחור הרכּבים שונים דוגמת מנת ה- infected mushroom, פטריות שמפניון ועלי תרד טריים צרובים, בצל ירוק, רוטב פסטו איטלקי, וגבינת פטה קרמית (47 שקלים) או מנת ה- greenday שהיא שעועית ירוקה, ברוקולי ועלי תרד, זיתי קלמטה, קוביות גבינת אמנטל, קונפי שום ועשבי תיבול (40 שקלים). מנה אחרת, שגם ממנה עולים צלילי מוסיקה היא גוצ'ין הסלמון, קוביות סלמון מוקפצות עם בצל, גזר, פלפלים, קישואים, פטריות ברוטב טריאקי טחינה. (55 שקלים). גוצ'ין, מסביר רוט (למקרה שתהיתם), הוא אחד מכלי נגינה החשובים והאופייניים לסין. 

הבהרה נוספת שמציין רוט היא כי את כל המנות הצמחוניות- ניתן "לטבען", כלומר, להמיר את מנות הגבינה בטופו או בממרח טופו. ובנוסף, לא זו בלבד שאת המנות הצמחוניות ניתן להפוך לטבעוניות, מוסיף רוט כי כל המנות- צמחוניות או טבעוניות, הן גם בריאות ומסביר: "כל המנות נעשות או בתנור או על המחבת, אין פה צ'יפסר, הן אפויות או מבושלות. לעולם לא מטוגנות".

"בסופו של דבר, המקום פונה להרבה נישות קטנות שהולכות וגדלות, מצמחונים וטבעונים, חובבי מוסיקה ונגנים ועד נערות שבאות לחגוג בת מצווה  או 'צעירות ברוחן' שחוגגות כאן את יום הולדתן ה-70" מסכם רוט

ג'אם, המגינים 37, חיפה, 0775253557. שעות פעילות: צהריים: א'-ה': 12:00-16:00; ערב: ב'-שבת: 20:00 עד אחרון הלקוחות



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו