בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חשיפה לדרום | בירת הנגב מתמכרת לקוקטיילים

חשבתם שטרנד הקוקטיילים הוא נישה השמורה לתל אביביים ואולי לקומץ ירושלמים? חשבו שוב. מקום חדש בבאר שבע מסמן רשמית: מדובר בטרנד בפריסה ארצית

תגובות

דוד קלינצ'ב הוא באר שבעי עם הרבה חברים וקולגות בסצנת הקוקטיילים התל-אביבית. לכן, מבחינתו, יש ערך מוסף בבר קוקטיילים בבירת הנגב – במטרה "לפתח את הבית", ולפתוח מקום בדרום שיהווה אלטרנטיבה העולה בקנה אחד עם טרנד הקוקטיילים שפשה כאש בשדה הקוצים, לפחות בביצה התל אביבית, אבל הפעם: גם בפריפריה.

הכירו את "בטי בר בוטיק", בר שנפתח לאחרונה על ידי קבוצת הפורום בבאר שבע, כינוי לו זכתה בזכות הקמת המועדון ואולי המוסד הראשון המזוהה ביותר עם הבירה הדרומית- הפורום. זה האחרון נפתח שוב באחרונה במתחם חדש והוא גם, נכון להיום, המועדון הגדול ביותר בישראל (ומשתרע על חלל של 8 דונם). בבעלות הקבוצה חברות מתחומים שונים, ממסעדנות (בר המסעדה הספרייה ורשת המסעדות האסיאתית קמפאי), ועד הפקות אירועים, פסטיבלים וגינון (כן, גינון). דוד קלינצ'ב, המנהל והמיקסולוג הראשי של הבטי בר מספר על החזון, שנע בין הפרחת השממה ועד הבאת הבשורה של מהפכת הקוקטיילים - גם למחוז הדרום. למרבה האירוניה, בהקשר לחזון של המקום, הוא בוחר לצטט דווקא את קנדי, ולא את בן- גוריון באומרו: "אנחנו עושים דברים לא בגלל שהם קלים אלא דווקא בגלל שהם מאתגרים וקשים".

אביאל זינו

בבטי בר בוטיק שמים במוקד ההתייחסות את האלמנט החזותי, לצד החשיבות המרכזית של שימוש באלכוהול איכותי. "אנחנו משקיעים בפרזנטציות מרשימות, תוך שימוש במותגים מהסוג ומההיצע האיכותי ביותר שניתן למצוא, גם במחיר של ייבוא אישי של מותגים שלא נפוצים בארץ", אומר קלינצ'ב. "כל זאת במטרה 'לפלפל' את הלקוחות שלנו בדרינקים טובים", הוא מסביר. את מלאכת רקיחת הדרינקים הוא משווה למלאכתם של שפים במסעדות שף, כשם שבהן אוכלים לא רק כדי לשבוע – כן גם בבטי בר בוטיק לא שותים רק כדי "לדפוק את הראש". מכאן, הוא מדגיש את החשיבות של שימוש באלכוהול איכותי ורקיחתו ברוב רושם לכדי קוקטיילים - מתוך שאיפה לייצר חוויית שתייה שחורגת מה"וודקה עם רדבול" או ה"בירה עם צ'ייסר" ומקדשת לא רק את האפקט המשכר של השתייה אלא גם את התהליך, את כל החוויה.

בבר תמצאו תפריט קוקטילים עשיר: מקוקטילים קלאסיים שרקחו גדולי המיקסולוגים בהיסטוריה דרך 'טייקים' על קוקטיילים קלאסיים שנרקחו על ידי קלינצ'ב במהלך השנים ועד קוקטיילים שהם פרי יצירתן ודמיונן של צוות המיקסולוגיות בבטי בר בוטיק. המקום, אגב, בצעד נועז של העצמה נשית - מעסיק רק בנות, במטרה לקדם נשים לקדמת הבמה, בתחום בו רוב המיקסולוגים הם גברים (כן, הצינים יעידו שזה ודאי גם לא מזיק למכירות) ומכאן שמו – "בטי", שהוא שמה הגנרי של אותה אישה דעתית וחזקה. דהיינו, קלינצ'ב הוא הזכר היחיד שתמצאו רוקח לכם קוקטיילים בצוות הבר. ולא, וודקה רדבול לא תמצאו פה.

בין הקוקטיילים שתמצאו:   Rabbit Swingהמורכב מרום מתובל, ליקר קוקוס (גם הוא על בסיס רום), מיץ גזר, מיץ לימון, ביטר תפוז וחלבונים ומוגש בצנצנת (בוא נודה, כולנו אוהבים לשתות מצנצנת) עם פרוסות גזר וסלרי (42 שקלים), Sweet and Dandy, המורכב מטקילה (אנייחו), סירופ שוקולד וקפה ביתי, ליקר דובדבנים מיושן, מיץ לימון, חלבונים וארומטיק ביטר ומוגש בכוס תה אנגלי מחרסינה, עם פולי קפה שנקלו במקום, שוקלד מריר בצד ותערובת אספרסו וקצף מעל (42 שקלים). קוקטייל נוסף הוא ה- Sour Witchcraft שמורכב מליקר זעפרן, ביטר תפוז, מיץ לימון, אוכמניות טריות, מי סוכר המתובלים ברוזמרין, הל וקינמון, חלבונים וסודה (42 שקלים). אחרון שנמליץ עליו אבל חביב לא פחות הוא ה- Fruity Mash, המורכב מג'ין לונדוני יבש (בחוזק של 47.2), בירת מנזרים, מחית פירות אדומים ביתית ומיץ לימון ונענע (45 שקלים).

אבל היי! יש גם אוכל. בין המנות תמצאו נשנושים, דוגמת כרובית פריכה על סלסלת עגבניות וטחינה (25 שקלים), כריכים, ביניהם טוסט ירושלמי, עם ממרח עגבניות, גבינה צהובה, ביצה קשה וזעתר (45 שקלים), פיצות, למשל- פיצת פורטובלו וכמהין (49 שקלים) ומנות "מן המחבתות", ביניהן המבורגר טריו, שלושה המבורגרים קטנים שמוגשים עם צ'יפס (55 שקלים) וסינייה קבב, קבבונים עם חציל, עגבנייה ובצל סגול שנצלו על הגריל עם טחינה, גרגירי חומוס ופטרוזיליה. כל אלו מוגשים יחד על פוקאצ'ה חמה מתנור גחלים (54 שקלים). אם יתחשק לכם מתוקים, אז גם מנות אחרונות יש, למשל -  רוזלך,  שזה בצק פריך בתנור לבנים במילוי עשיר של שוקולד נוטלה (36 שקלים).

בטי בר, חיל ההנדסה 1, באר שבע. 054-6935522. שעות פעילות: א-ש': 18:00 ועד אחרון הלקוחות

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו