בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מה עושה מזללת המבורגרים מהירה ברשימת המקומות שהכי טוב לעבוד בהם?

בזמן שברחבי העולם מפגינים עובדי המזנונים המהירים על הרעה בתנאי העבודה, מזללה אחת הצליחה להתברג למקום השמיני ברשימת המקומות שהכי טוב לעבוד בהם. מה הסוד שלהם?

16תגובות
בלומברג

אחד הדברים הגדולים שקרו למזנוני המזון המהיר בכל העולם ובארצות הברית בפרט הוא העלייה במודעות לשכר העובדים ותנאיהם. במאי האחרון שמו לא מעט צעירים סוף לתנאים הקשים ולחוסר המודעות אליהם, ובכל רחבי העולם נרשמו שביתות והפגנות במזנונים המהירים. ובאמת, כשחושבים על מסעדת מזון מהיר בהקשר של מקום עבודה, לרוב עולות לראש מחשבות על דרדקים מחוצ'קנים עם חולצות מנוקדות בכתמים ובשיער שומני מדי, המתהדרים כבר בגיל צעיר בתגיות של מנהלי מסעדות ובפועל עובדים, ברוב המקרים, בתנאים של שכר מינימום ולפעמים אפילו פחות מזה. על השוואת תנאים לאפל או לפייסבוק אין בכלל על מה לדבר, אפילו לא לחלום.

לאור כל זאת, מאוד לא ברור מה עושה המזללה In-N-Out Burger ברשימה הנחשקת של 50 המקומות שהכי טוב לעבוד בהם ב-2015, כפי שבחר האתרGlassdoor . ההישג גדול עוד יותר כשמבינים שזו הפעם השנייה בשבע השנים האחרונות שרשת קטנה (יחסית – מדובר ב-290 סניפים) המרוכזת באזור קליפורניה בלבד המחזיקה באמתחתה פחות מ-1,000 עובדים מדורגת השנה במקום השמיני מבין עשרת המעסיקים הטובים ביותר של ארה"ב ובריטניה, כמה מקומות בלבד מתחת לגוגל ולפט קאר של נסטלה (ראשון ושלישי בהתאמה) וגבוה מעל פייסבוק (13), אפל (22) ונייקי (25). ההישג כפול ומכופל אפילו יותר כשמתברר שהדירוג של חברת גלאסדור הוא מצעד אותו קובעת החברה על פי סקר הנערך בקרב העובדים בלבד מחברות רבות בכל רחבי ארצות הברית ובריטניה. אין אן אאוט בורגר היא לא רק מסעדת המזון המהיר שהתברגה הכי גבוה, היא למעשה המסעדה היחידה שהצליחה להשתרבב לרשימה. אגב, את רשימת 50 המקומות הטובים סוגרת חברת וולט דיסני.

שרון האן דרלין

אז מה הופך את העובדים לכל כך מרוצים? מסתבר שכמה וכמה סיבות שאין להקל בהן ראש ואילו למסעדנים הישראלים הן עשויות להיות חומר למחשבה מעניין מאוד. הסיבה הראשונה, מציינים העובדים היא המשפחתיות. בניגוד להרבה מקומות שמצליחים ואז מתקלקלים ונמכרים, המזללה החלה את דרכה כדוכן למכירת המבורגרים בפורמט של דרייב-אין. את המקום הקטן, עשרה מטרים בקושי גודלו, הקימו הארי ואסתר שניידר ב-1948 בבולדווין פארק במרחק הליכה מביתם, שם חלוקת התפקידים הייתה כזאת: כל יום לפני עלות השחר הארי היה מבקר בשווקי הבשר והתוצרת המקומית ובוחר אך ורק מרכיבים טריים, שהוא מכניס אחר כך להמבורגרים בעבודת יד. בינתיים, אשתו אסתר טיפלה בחשבונות של המזנון הקטן. 66 שנים אחר כך ועדיין מי שאוחז עד היום במושכות המסעדות זאת המשפחה, כשמנכ"לית החברה לינסי טורס היא נכדתם של זוג המקימים וכל 290 הסניפים הם בבעלות ישירה של המשפחה. החלום הישראלי לזכיינות אינו בא בחשבון ואינו עולה על הפרק. המשפחתיות, מציינים העובדים באה לידי ביטוי גם ביחס האישי והבין אישי.

הסיבה השנייה, היא כצפוי השכר וההטבות שבצידו. אם בדמיוננו עובדי המזון המהיר משתכרים בקושי שכר מינימום ועל כן פונות ההנהלות לפלח העובדים הצעיר, במקרה הנוכחי מדובר בשובר שוק. כל העובדים המתחילים מקבלים תשלום של 10.50 דולרים לפחות לשעה, כ -17% מעל השכר לשעה החציוני של $ של עובדי המזון המהיר (העומד על 8.94 דולר) ו -44% מעל שכר המינימום האמריקאי. "אתה חשוב לנו!", נכתב בפרסומי החברה באתר ובפייסבוק, "והמחויבות שלנו לשכר ההתחלתי גבוה יותר היא רק אחת מהדרכים שבהן אנו מציגים אותה". באותה מידה, אתר Glassdoor ממשיך ומדווח כי העובדים המתחילים יכולים להשתכר גם כ- 14 דולרים לשעה בממוצע בהתאם לביצועיהם ואילו עובדים בעלי ותק מרוויחים כבר גבוה מזה בהרבה. אגב, במסגרת המחאות שהתקיימו השנה ברחבי ארצות הברית דרשו עובדי המזנונים המהירים שכר התחלתי של 15 דולרים לשעה. מלבד שכר, העובדים ציינו כי שעות העבודה הגמישות המתחשבות בלימודים ועיסוקים אחרים, וכן חופשות בתשלום והכשרה בתשלום מלא הם חלק מהעניין. ומה עם ארוחות? באופן לא ממש מפתיע אך חריג ביחס למזנונים אחרים, אף הן בחינם. גם בתחום הביטוחים למיניהם מציעה המזללה תנאים שלא רק בולטים אל מול יתר המסעדות, אלא בכלל מול מקומות עבודה אחרים: כל עובד בחברה זכאי לביטוח חיים, המכסה גם תאונות וטיפולי שיניים ותכנית פרישה בבוא היום. החברה גם דואגת להציב אופק לעובדים מצטיינים, כך שכל 290 מנהלי המסעדות הם עובדים שצמחו מלמטה בארגון.

בלומברג

בזמן שלא מעט שפים ומסעדנים חושבים כי שינוי עונתי של תפריט מעיד על רצינות וחדשנות, ברשת מאמינים בגישה של יציבות והתמחות והתפריט הוא מודל של פשטות: ארבעה פריטים בסיסיים בסך הכל המתחלקים בין המבורגר, צ'יזבורגר, דאבל בורגר (הכולל שתי קציצות ושתי פרוסות של גבינה), וצ'יפס. לקוחות, לעומת זאת, יכולים להתאים אישית את התוספות וההכנה שלהם. פרט שולי שחשוב לציין, הרשת דוגלת בכך שהיא אינה משתמשת במיקרוגל, מנורות חימום, או מקפיאים, כלומר – מדובר במזון טרי.

אם לרגע נראה היה שעבודה במזללה משולה לקייטנה, טעות בידיכם. העובדים בסקר מציינים כי מדובר בעבודה קשה לא פחות ואולי אף יותר ממסעדות ההמבורגר המהירות המוכרות, כגון מקדונלד'ס או ברגר קינג, אך כיוון שכל עובד אינו מרגיש כמו בורג קטן במכונה חסרת נשמה, אלא מקבל ערוץ הידברות ישיר עם ההנהלה, העובדים נוהגים בהתאם. עכשיו נשאלת השאלה למה אין עוד מקומות עבודה כאלה?

בלומברג

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו