בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לא רק אופנה: מסעדה ראשונה לראלף לורן בניו יורק

בגיל 75, מעצב האופנה ראלף לורן סוגר מעגל עם עיר הולדתו ופותח את הפולו בר, מסעדה שכולה הלל לגילדות הספורט האהובות עליו ולעיר ניו יורק של פעם. בתפריט: אול אמריקן פוד

תגובות

בגיל 75 ראלף לורן לא עסוק רק בחיזוי המגמות האופנתיות שיתחוללו בשנת 2015, אלא עסוק בדברים נוספים, כמו למשל לפתוח בסוף החודש מסעדה בניו יורק, עיר הולדתו. הפולו בר, מסעדתו החדשה של לורן, אמורה להיפתח בסמוך מאוד לחנות הדגל של המעצב בשדרה החמישית בעיר.

פולו בר הוא אמנם הבייבי המעוצב למשעי החדש של לורן, אך למעצב האופנה יש כבר קילומטרז' לא קטן בעסקי המסעדנות, בזכות מיזמים קולינריים קודמים ומצליחים – ראלף'ס שנפתחה בשנת 2010 בפריז  וקדמה לה - RL גריל, שפועלת בשיקגו כבר מ-1999. בחנות הדגל עצמה הנמצאת בשדרה החמישית, הוקם זה מכבר גם בית קפה המגיש כריכים, קישים, קפה ומיצים ירוקים.

AP


המסעדה החדשה עוצבה בהשראת המוסדות הקולינריים הניו יורקיים הקלאסיים של שנות ה-50 ומשלבת את אהבתו של ראלף לורן לאורח החיים הספורטיבי ולאיקונות בגילדות הספורט, בדגש על שיט, פולו ורכיבה על סוסים כמובן ואת חיבתו השנייה של לורן - לארוחות מרובות משתתפים עם מנות למרכז שולחן. מקומו של משחק הפולו אינו נפקד גם מעיצוב המסעדה החדשה והבר החיצוני כולל ציור קיר בהשראת ציוריו של הנרי קוהלר ומרוצי הסוסים, ואילו באגף הפנימי ניתן למצוא על הקירות יצירות אמנות נוספות המתעדות רכיבה ומושבי עור מעוצבים כאוכפים.


כמי שהכתיב לא מעט אופנות, נראה שבתחום הקולינרי לורן מעוניין לחרוג מעברו. "אני רוצה מקום נצחי" אומר לורן בראיון מיוחד לניו יורק טיימס, "מקום שהוא על זמני. אני לא רוצה להיות המסעדה החמה ביותר במנהטן או חלק מהסצנה של המסעדות האופנתיות, אלא להיות מסעדה שאתה רוצה ללכת אליה בשביל לאכול – פעמיים בשבוע". בימים שמותגים הם חזות הכל ושם של שף שחתום על תפריט מהווה סיבה, או לא, ללכת למסעדה – לורן מעוניין דווקא לחזור לימים "שהלכת למסעדה בלי לדעת איך קראו לשף". מאוחר יותר גילה לורן כי שף המקום הוא ספ סטונר, השף הוותיק של ארלינגטון קלאב ודיוויד בורק קיטשן. מבחינת המעצב שנולד בברונקס, כל המקום הוא הומאז' לניו יורק של פעם ומדגיש כי פתיחת מסעדה דווקא כאן היתה מושכת ומאתגרת לא פחות יותר מפרויקטים אחרים שבהם עוסקת הקבוצה שבבעלותו.

ומה בתפריט? "המטבח האמריקאי הקלאסי כמו שראלף לורן מעדיף", זו הכותרת שהתפרסמה בהודעה לעיתונות שיצאה בניו יורק, ובפועל בהצצה לתפריט אפשר למצוא מנות כעוגות סרטן, סטייקים והמבורגרים שבשרם מגיע מחוותו של לורן בקולורדו, המשתרעת על פני שטח של 17,000 דונם. את המתכון למנת ההמבורגר הביא לורן ממסעדתו הפריזאית, שם הוא נחשב למנת הדגל. בגזרת הקינוחים בולט בתפריט קפה הגלידה של ראלף, שבבסיסו תערובת קפה שהורכבה באופן אישי על ידי המעצב. בקיצור רב, אומרים עובדיו, זאת ארוחה שהיית עשוי לקבל אילו היית נכנס לפרק של מד מן.

פתיחת מסעדתו של לורן בפורמט הזה ממשיכה שני טרנדים המתחוללים בניו יורק בשנים האחרונות: את אחד מהם מסמל גל של פתיחת מסעדות בסגנון הפיין-קז'ואל, כשעל צד הפיין מדובר בהשקעה אדירה בעיצוב המקום, אך בצד הקז'ואל מככב האוכל מסוג "מיטב הלהיטים", הכי רחוק ממנות שף אמנותיות. זה, אומרים מסעדני העיר, נובע מהעובדה שהלקוחות התעייפו ממנות מעוצבות עם חומרי גלם נדירים וסיפור ארוך מאחוריהן, ורוצים לחזור לארוחות של פעם, עם מנות גדושות, כיפיות ומוכרות. הטרנד השני, שלורן מיישר אתו קו, הוא גל פתיחות של מסעדות השייכות לחנויות עיצוב, ריהוט ואופנה, כמכלול חווייתי שלם של ביקור במותג. לורן הוא לא המעצב הראשון שמחזיק באמתחתו חנויות אופנה ומסעדות בניו יורק. אתו ברשימה אפשר למצוא את ארמאני, שגם בבעלותו מסעדה בסמוך לחנות הדגל שלו, באופן מקרי – לא רחוק מהפולו בר של לורן. גם לחברת העיצוב והרהיטים ABC Carpet & Home יש שתי מסעדות שף בניו יורק וכמוה גם לבארני'ס.

פולו בר, 1e 55th st, ניו יורק
 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו