בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סוף סוף: אדון שיפון פותח בולנז'רי בתל אביב

אחרי שייצר לחם למיטב המסעדות בארץ ממאפייה סודית ברחובות, אדון שיפון (הוא האופה אורן חג'ג') פותח בולנז'רי ראשון בתל אביב

5תגובות
אורן חג'ג'

הלחצים עבדו. אחרי שנים של עבודה לילית וייצור עצמי מצומצמים ממאפייה קטנה במרתף ברחובות ומכירת לחמי בוטיק בשוקי האיכרים השונים, אדון שיפון – הוא האופה אורן חג'ג', פותח חנות לממכר לחם ובולנז'רי בתל אביב. החנות תיפתח במהלך חודש מרץ ברחוב אלנבי.

המאפייה הסודית של האופה אורן חג'ג' נולדה ברחובות לפני כחמש שנים והפכה בשקט בשקט לשם דבר בקרב חובבי אוכל אדוקים, ובעלי מסעדות ושפים מכל רחבי הארץ שהפכו את הלחמים שלו ללחמי הדגל שלהם (כמו מסעדת טוטו, ובעבר בחמארה ברחובות ובמסעדותיו של מאיר אדוני) וסימנו אותו כאחד מהלחמים הטובים בארץ. חג'ג', אדריכל במקצועו, נטש את התחום אחרי אחת עשרה שנים לטובת האפייה. שנים דגל האופה חג'ג' במוטו של "לחם לא להמונים", וכיוון שהוא לש את הבצק בעצמו באופן ידני וברוב המקרים גם לבד, נמנע חג'ג' מפתיחת מקום, שכן יש גבול לכמה לחמים יכול אדם אחד ליצור בעצמו מדי יום. יחד עם זאת, היה מגיח מהמאפייה בכל יום חמישי לטובת שוקיסטה –השוק שמתקיים בדיזנגוף סנטר ומדי פעם לשוקי איכרים כאלו ואחרים ומביא עמו לחמים שנאפים בשיטות צרפתיות מסורתיות הכוללות טחינת כוסמין, לישה ידנית וחומרי גלם אורגניים, ללא שמרים וללא סוכר, בלי קיצורי דרך, כפי שלמד בבריטאני בצרפת.  

לחם סלק מעושן ופלפל שחור, לחם תרד אורגני, באגטים ולחם שעורה שחורה מבית היוצר של חג'ג' - צברו כבר מעריצים אדוקים שיודעים להעריך את ההשקעה ואת חומר הגלם הייחודיים ששכנעו את האופה לפתוח מקום בו יוכלו לרכוש את הלחמים במשך כל השבוע.

"היו כל מני ניסיונות וחיפושים אחר מקומות לאורך השנים", אומר חג'ג', "ועד כה הייתי מוגבל בהיקפי הייצור שלי בגלל שיקולי מקום וכוח אדם ולא יכולתי לספק לכל מי שרצה לחמים, בין אם מסעדות או הקהל הרחב". לטובת פתיחת המקום חבר חג'ג' לחבר ילדות וכעת עמלים השניים על שיפוץ המקום לאחר שנבחר מבנה לשימור ברחוב אלנבי, במקום בו פעל עד זה מכבר הפאב סטארסקי שנסגר. חג'ג' יעביר אל המקום את כל ייצור הלחם מה שיאפשר לו גם פיתוחים של לחמים חדשים, כמו לחם בוקצ'וי עם פלפל שחור ובגטים סלק ותרד. "המקום יוקדש בעיקר ללחם", מדגיש חג'ג' לפחות בשלב הראשון ויספק על הדרך גם קפה לצד הלחמים.

אורן חג'ג'

ומה לבולנז'רי צרפתית אדוקה ולאלנבי?

"אני מת על הרחוב הסליזי הזה בתל אביב. אני חושב שהוא הולך להיות הדבר הבא, יש לו אופי וקצב מיוחד גם ביום וגם בלילה".

אדון שיפון, אלנבי 48, תל אביב. פתיחה משוערת במרץ.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו