בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שלוות עולמים? פרדס חנה-כרכור מתעוררת

עם שלושה בתי אוכל חדשים, פרדס חנה-כרכור עושה הכל כדי להתנער מהדימוי המנומנם שדבק בה ומציגה חיי לילה פעילים וטעימים

38תגובות
גיל אליהו

"זו תקופה של פריחה ענקית בפרדס חנה-כרכור", אומר אופיר מסיקה בעליו של הדיינר החדש "המושב 33" והמעדנייה החדשה -"242 בית אוכל כפרי", שנפתחו שניהם בשבוע שעבר באזור – הראשון בכרכור והשנייה בקיבוץ משמרות. לא בכדי מציין מסיקה את הפריחה שחווה האזור, לאור פתיחות נוספות בתקופה האחרונה – בתחילת החודש נפתח "המזווה" – כטאפאס בר הראשון בסביבה שהקימו דור כהן ואור דוייב, שני צעירים מעמק חפר, שעזבו את חיי הלילה בשרון הצפוני לטובת פרדס חנה-כרכור. "זה קצת כמו שרפה בשדה קוצים מה שקורה כאן", צוחק כהן ומתכוון בכך לטפטוף הבלתי פוסק של בתי האוכל הנפתחים ברחבי פרדס חנה-כרכור והסביבה. השניים הקימו לפני כשנה את "המזווה" כמעדניית בוטיק המכינה את רוב תוצרתה במקום, מהרינג ומטיאס ועד ההתמחות המקומית בבשרים וביצירת נקניקים למיניהם ודליקטסים. "הקמנו את המעדנייה מתוך רצון וידיעה שפרדס חנה-כרכור כבר לא מה שהייתה פעם, זאת אומרת מבוגרת ופריפריאלית, אלא יש פה צמיחה גדולה שנובעת ממעבר של צעירים רבים שעזבו את תל אביב והמרכז וקנו דירות זולות באזור".

הצעירים הללו, כך מסתבר, מחפשים קודם כל מקום לאכול, אבל מעבר לכך - הם מחפשים מקום לבלות בו, שיהיה גם קצת מעבר לפאב הכולל בירה וזיתים ליד. לכן, כמענה לאותו צורך הפכו השניים את המעדנייה בשעות הערב לבר בנוסח ברצלונה שנולד כהשראה מביקור שערכו בספרד. "הלקוחות היו מגיעים לכאן וכל הזמן זרקו שהם רוצים לשבת ולאכול אבל בשעות הערב", מסביר כהן את הקמת הבר כמענה לאותו ביקוש הולך וגדל ומגלה כי תושבי האזור מחפשים כל הזמן מקום לשבת בו בדרך חזרה מהעבודה. המעדנייה כאמור מנפקת כיום את מרבית המנות לשעות הערב, ויצרה תפריט המתבסס על דגים על פי השלל היומי, בשרים מעושנים בייצור מקומי וירקות המוגשים בצלחות קטנות או בברוסקטות בבופה במרכז המקום במחירים יותר מהוגנים - בין 5 ל-10 שקלים למנה. הטאפאס משתנים מדי יום, "לפי מצב הרוח ולפי מה שיש בשוק באותו היום". השימוש בתוצרת מקומית, הוא חלק מהחזון של השניים הדוגלים בסיוע ההדדי ומעבר לבשר, הדגים והירקות המקומיות כוללת גם את האלכוהול - השניים מגישים במקום אך ורק יינות מיקבי בוטיק מהסביבה ובירת הבית היא בירת "הדיקטטור" מבנימינה. "אנשים כאן יודעים להעריך אוכל טוב ולדרוש אותו", מסכם כהן, "ובתמורה לכך הקהילה כאן מאוד נאמנה".

המזווה, בנוסח פרדס חנה
אור שחר

לא רחוק מהמזווה, יותר נכון ממול - אפשר לפגוש את האחים מסיקה. בשנים האחרונות תפעל השף אופיר מסיקה קייטרינג בשם הבוסתן שלימים הפך לבסיס התפעולי של המעדנייה החדשה – 242. המעדנייה התמקמה בבית האריזה הישן של הקיבוץ ומכאן הגיע שמה. "מתוך הקייטרינג הבנתי אט אט את גודל הביקוש לאוכל טבעוני באזור והחלטנו (יחד עם השף איתי שמע, ר"מ) שהמעדנייה תקדיש לא מעט לנושא, ולהבדיל ממקום עם אוכל מוכן – כאן מדובר במעדנייה כפרית, ששמה במרכזה את המזון הבריא יותר – נטול הגלוטן והאורגני". מסיקה מתכוון אמנם להקדיש לא מעט מקום לטבעונים וצמחונים המצויים בסביבה, אך כיאה למעדנייה גם מקומם של הדגים הנכבשים במקום לא ייפקד, וכן גבינות מיצרני האזור. אלו מצטרפים לסלטים, תבשילים צמחונים ולקישים מתנור האבן הניצב במקום ויאופיינו במליות עונתיות.

גיל אליהו

את הדיינר – "המושב 33" פתח מסיקה יחד עם אחיו בועז בכתובת הנושאת את שם המקום. למעשה, המקום נבנה כבר לפני כמה חודשים ונפתח תחת השם "בורגר" שהיה ניסיון לעבודה משותפת יחד עם איש החומוס יוסף גנון, שהעביר אליהם את המושכות. אחרי מקצה שיפורים והרצה שקטה של שלושה חודשים יצאו האחים מחדש לדרך תחת שם חדש ובמראה חדש. השניים, כך נדמה, עולמות הפוכים לחלוטין זה מזה – בועז הוא צלם טלוויזיה ואילו אופיר עבד מגיל צעיר בעולם המסעדנות – החל מתפקיד המלצר בתחילת הדרך ועד לתפקיד שף, כיום. "המושב הוא בעצם חיבור של הדברים שעסקנו בהם שנים", אומר מסיקה. "בועז הוא על הצד היצירתי ועל כן הוא עיצב את המקום יחד עם המעצבת נתי בטיטו, בעצמה מעצבת לוקיישנים ותפאורות בסרטים". הרעיון למקום הוא למעשה הגשמת החלום המשותף של שני האחים, תושבי האזור. "רצינו מקום שמשלב בר וקהילה – כשהפאב הלונדוני פוגש את הדיינר האמריקאי – מקום של מפגש אחרי העבודה שלא רק שותים בו, אלא גם אוכלים".

לדברי האחים, על אף הפריחה הקולינרית באזור, עדיין חסרים כאן מקומות ליליים, שילכו בד בבד עם הביקוש הגדול מצד הקהל. כרגע, לטובת העניין, פועלים באזור ארבעה ברים – הפוטש - פאב המבוסס על בירות ישראליות הממוקם בקיבוץ משמרות והפך לאחד הברים הבולטים והמאוכלסים יותר בשעות הערב באזור. הבר – חסידה שנפתח לפני כארבע שנים נחשב בקרב רבים מתושבי פרדס חנה – כרכור למועדף אך מסתמן כיחידי מסוגו (ובכלל בשעות היום מתפקד כשווארמיה) ומתחרה בו רק הבר בקיבוץ עין שמר הסמוך ולאחרונה נפתח באזור גם הבר - הכהן. "החלום שלנו היה ליצור מקום נגיש, בגובה העיניים בתמחור ואיכותי מאוד מצד האוכל שהוא מגיש, אבל כיפי. לעשות דיינר עברי – לעשות מצד אחד המבורגר ומצד שני קציצות ישראליות, להביא טעמים מקומיים אבל עדיין מקום לכל המשפחה בשעות המוקדמות ומקום בילוי מאוחר יותר". יחד עם זאת, כמרחב משופע בטבעונים, מודעים האחים מסיקה לחשיבותו של תפריט טבעוני במקום ויצרו המבורגר טבעוני, "מהטובים בארץ", מעורב עם סויה, פטריות וטופו עשויים לכדי קציצה נאה על הפלנצ'ה. "המושב הוא בעצם דיינר, מקום כביכול בשרי מאוד באופיו, אבל עם מענה צמחוני-טבעוני שנותן מענה לשלושה קהלים – זה שרוצה לאכול עסקיות זולות, זה שרוצה ארוחת ערב משפחתית וזה שמחפש את הבר שלו בלילה".

הצצה בתפריט המקום מגלה מעבר לתפריט נטול הבשר את מנות הדיינר הקלאסיות: קציצה עם חצילים וטחינה, "לוקחת את ההמבורגר לכיוון הישראלי", או המבורגר עם טלה קצוץ וחזה אווז, כריך פילדלפיה, סלט קליפורניה, צ'וריסו על הפלנצ'ה, קבבים ועוד. העסקיות מתחילות ב-29 שקלים.

גיל אליהו

לפני המזווה, המושב ו-242 נפתחו באזור בשנים האחרונות לא מעט בתי אוכל וברים: סושיות, מסעדות הודיות (למשל קפה בומביי), הפוטש - פאב המבוסס על בירות וויסקי מכל העולם שהיה ממוקם בקיבוץ משמרות במשך שנים ועבר לאזור התעשייה לפני ארבע שנים והפך לאחד הברים הבולטים והמאוכלסים יותר בשעות הערב באזור, וכן שתי החומוסיות הבולטות כאן – "החומוסייה" של יוסף גנון שנהפכה כבר למוסד ו"בלו באס". כל אלה מצטרפים למקומות כמו "המרפסת", המסעדה החלבית "טבע-לו", "קפה כרכור" החלבי אף הוא, הביסטרו "תטה" ועוד, שפועלים באזור בהצלחה. כל אלה מצטרפים ליצרנים ביתיים קטנים העוסקים אף הם בבישול ואפייה. אם כן, פריחה או לא?

המושב 33, רחוב המושב 33, כרכור

242 בית אוכל כפרי, בית האריזה בקיבוץ משמרות

המזווה, המושב 42, כרכור



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו