בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מה עושים ירושלמים בימי שני בערב?

במקום להישאר בבית: הערב ייפתח בירושלים פסטיבל "שאון חורף" - סדרה של 120 אירועים המשלבים אומנות, תרבות וקולינריה שיתרחשו בכל יום שני באזור אחר ויגלו, בין היתר, את הסודות הקולינריים של הבירה

3תגובות

הערב תיפתח בירושלים בפעם הרביעית "שאון חורף 2015", סדרה של 120 אירועים המשלבת תרבות, אמנות וקולינריה בעיר הבירה ובה ייקחו חלק 300 אמנים ואנשי אוכל. הסדרה המתרחשת בכל יום שני במהלך חודש פברואר תנדוד מדי שבוע לאזור אחר בעיר ואת אירועי הפתיחה תקיים הערב במתחם הראשון לעונה - שוק מחנה יהודה. שאון חורף נולד דרך רעיון של רשות הצעירים בעיריית ירושלים שבחרה לחזק את ערבי שני בחודשי החורף ובעיקר בפברואר הנחשבים לחלשים בעסקי התרבות והבילויים בארץ בכלל ובירושלים בפרט. הקונספט שגיבשה הרשות מעוניין להציג באור אחר פן שונה, בלתי מוכר וייחודי לרחובות אותם מכירים הירושלמים מחיי היום יום. לצורך העניין חיברה הרשות בין דיירי האזורים, אמנים ומוזיקאים, עסקים קטנים ואנשי אוכל שיחד יצרו תכנייה המאפשרת דילוג בין אירועים ופעילויות, בין אוכל למוזיקה, בין סיורים לתערוכות.

"שאון חורף היא יצירה קשה להגדרה", אומר יורם ברוורמן, מנהל רשות הצעירים בעיריית ירושלים, המפיקה את הסדרה, "היא משתנה משנה לשנה גם בכל יום מימי הפרויקט". ברוורמן מספר כי הסדרה נולדה בעקבות הגילוי כי ימי ראשון ושני הם החלשים ביותר בשבוע בעסקי האוכל, התרבות והמוזיקה בעיר, בעיקר בחודש פברואר הנחשב לקר בשנה בירושלים. לדברי יונתן סטריאר, מנהל המדיה ברשות הצעירים של עיריית ירושלים וממפיקי הסדרה, "הסדרה היא ההוכחה שאמנות יכולה להיות מנוע צמיחה כלכלי, אם היא נעשית בשיתוף פעולה עם בעלי העסקים".

הסדרה הנפתחת כאמור הערב במתחם שוק מחנה יהודה, תנדוד בשבוע הבא למתחם החבצלת ובשבועות הבאים תגיע למתחם שושן ולאזור התעשייה תלפיות. המוטו: חיבור בין הסביבה לתכנים. כך למשל בשיתוף פעולה יוצא דופן שילבו כוחות סוחרי השוק וסביבתו עם אמנים ירושלמים. הקו המנחה הוא שבירת שגרה, כלומר – לא עוד בילוי רגיל בשוק מחנה יהודה בשעות הערב הקפואות, אלא יצירת רצף אירועים מיוחדים ואף מאתגרים בדרכם שינצלו חללים שונים באזור על מנת לזרוק יחד לקלחת אחת מוזיקה, אקטואליה, אמנות, קולינריה, ותרבות. בקיצור, מעורב ירושלמי על כל המשתמשע מכך.

אלכס ליבק

ומה זה לא שגרתי? הצצה בתכניית הסדרה מגלה, למשל, מיצג שתפס מקומו במשרד רואה חשבון והשחקנים כותבים בעבור הקהל דוח רווח והפסד של מצב האושר האישי שלהם, או שיעור סווינג המוני בשוק ועוד בתחום גם הופעת מחול בחלונות ראווה. באגריפס 11 ינסו להסיר את הקללה מהבניין עם הכי הרבה נאחס בעיר ואילו בקפה מזרחי יערכו מסיבת פלמנקו. בפן הקולינרי יספר האמן יורם אמיר על גלגולו של השוק דרך סיפורה של העגבנייה, או סדנת מתוקים תלמד איך לעשות קינוחים מהירים. בעזורה יתנו הצצה לסיפורים שמאחורי הסירים ובברים המקומיים יהיו סדנאות להכנת אייריש קרים ולימונצ'לו. אירוע מסקרן נוסף שיתקיים הערב בסמטת אליהו בנאי ייצור גינה אורבנית ואפילו סיור לילי יגלה את הסודות הקולינריים של מחנה יהודה.

עוד בפן הקולינרי: בשבוע הבא, במתחם החבצלת, תיערך למשל סדנה אודות סודות המטבח האתיופי, בשבוע שלאחר מכן (במתחם שושן) צחי בוקששתר יערוך סדנה על מאכלים פשוטים וטעימים שאפשר לעשות עם בשר טחון ואיש האוכל עמית אהרונסון ידבר על אוכל איטי בעולם המהיר.

שאון חורף, פרטים נוספים אודות הסדרה, כאן

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו