בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הכינו את הארנקים: מבול של פסטיבלי אוכל בדרך

פתחו את היומנים: מחגיגות הוולנטיין במסעדות, דרך שבוע קולינרי ברוח צרפתית ועד פסטיבלים המוקדשים לשוקולד, אוכל כפרי ביתי ויין. חודש פברואר נלחם בקור ועל הכיס שלכם ומציע שלל פסטיבלי אוכל. רק צאו מהבית

תגובות

כשאי אפשר לסמוך על מזג האוויר, אין לנו אלא להישען על הקולינריה וכפי שזה נראה חודש פברואר הנחשב לחודש הקשה במסעדות הארץ, הולך ומסתמן זו השנה השלישית ברציפות כחודש האירועים והפסטיבלים הקולינריים. כמות כזאת של פסטיבלים ואירועים מזמן לא נראתה במחוזותינו וכפי שזה מתוכנן נראה שכמעט כל אחד יכול למצוא פה משהו שהוא אוהב:

דרור כץ

לרומנטיקנים:

בין אם שונאים את זה, או מנסים להתכחש ללוח השנה, ה-14 בפברואר מגיע ולא משנה איך תנסו לעקוף את זה – מסעדות הארץ מצחצחות את התפריטים והקיטש יגיע אל שיאו בשלל חסר תקדים של אירועים שיתרחשו בסוף השבוע הקרוב. כן לצאת או לא – כל הפרטים שרציתם לקבל על מה הולך לקרות במסעדות בוולנטיין אפשר למצוא כאן.

איפה אוכלים בוולנטיינס דיי? – כל הפרטים


 לפרנקופילים:

זהו החורף השלישי בו יתקיים שבוע הקולינריה הצרפתי בישראל, הידוע גם בשמו So French So Food (15-20 בפברואר). במסגרת שבוע הקולינריה תגיע גם השנה רכבת אווירית שתכלול הפעם 21 שפים צרפתיים שתנחת ב-20 מסעדות, מטבריה ועכו דרך חיפה ובנימינה ועד באר שבע ובסך הכל בשבע ערים ברחבי הארץ. המשלחת הצרפתית תתאחד עם שפים ישראלים ויחד הם יבנו תפריטים מיוחדים ויציעו דרכים שונות על מנת לחוות את המטבח הצרפתי על גווניו וסגנונותיו – מקלאסיקה ועד המטבח הצרפתי העדכני. השנה, שבוע הקולינריה הצרפתי יתמקד בחבל "רון-אלפ" שבצרפת, ממנו יגיעו שבעה שפים שיערכו לקהל המקומי היכרות עם האזור, על מוצריו החקלאיים, חומרי הגלם והמזון המייחד אותו וכן את יקביו המיוחדים. מלבד ארוחות יערכו גם סדנאות, ימי עיון בהם תדון השאלה: מדוע המתכונים הצרפתיים הוכרזו כמורשת תרבות של האנושות על-ידי ארגון אונסקו, וכן כיתות שף, טעימות יין וקוניאק ואף שוק איכרים צרפתי בשוק נמל תל אביב.

SO FRENCH SO FOOD - לכל הפרטים

לחובבי היין:

תערוכת "יין ירושלים" תתקיים זו השנה הרביעית (11-12 בפברואר) בבנייני האומה. במסגרת התערוכה תוכלו לערוך היכרות עם יותר מ-160 מותגי יין כשרים מהארץ ומהעולם, באמצעות כוס יין אחת ו-90 שקלים בכניסה. במסגרת התערוכה יערכו סדנאות יין קצרות באורך של 15 דקות כל אחת בהנחיית מרצים ומומחי יין מהארץ ומהעולם המותאמות לקהל המתחיל את דרכו בעולם היין וכן סדנאות למתקדמים. בין היתר הנושאים בסדנאות יעסקו בבחירת יינות קינוח, "שיפוט יין" - טעימות יין עיוורות, מהם יינות מבעבעים וכיצד לבחור מה מתאים לנו לשתות, יינות מזני ענבים חדשים, יינות כשרים מיובאים ועוד.

יין ירושלים – לכל הפרטים

לחובבי המתוקים:

"השוקולנד" הוא פסטיבל השוקולד הגדול שחוזר גם השנה (12-14בפברואר), אל מתחם התחנה בתל אביב. אל הפסטיבל שמטרתו קידום תרבות השוקולד בישראל יגיעו עשרות שוקולטיירים ארטיזנליים, בהם כמה מהשמות המובילים של עולם השוקולד בארץ: דודו אוטמזגין, ג'ויה, דוריס, דסקלידס, השוקולד מעודד, שוקוהוליק, חנל'ה שוקולדים ועוד יצרנים קטנים כגדולים, שיציגו את תוצרתם המרהיבה ביריד שוקולטיירים מקצועיים. בנוסף יתקיימו במקום גם סדנאות שוקולד גורמה, מתחם בלגי, תערוכת מיצגים משוקולד, דוכני גאדג'טים, פעילויות לילדים ועוד. מחיר הכניסה – 15 שקלים.

באדיבות ג'ויה


לגלות בשלנים, יקבים ומסעדות שעוד לא הכרתם:

פסטיבל "טעמים בעמקים" הוא בין הפסטיבלים הוותיקים ברשימה ולמעשה מציין בימים אלה אחת עשרה שנים להיווסדו. על מנת לשמור על רעננות וחדשנות, בכל שנה משנה הפסטיבל מעט מהקו המנחה שלו, אך המוטו המרכזי שלו הוא מתן כבוד ליצרני האוכל והיין הקטנים בעמק. השנה יתקיים הפסטיבל בין ה-15-26 בפברואר, ויכלול תשע מסעדות ובתי אוכל (בהם הארוחות הסודיות אצל השפית נילי כהן מינץ ובראנצ'ים נפלאים אצל השף דורון בר-און) וחמישה יקבים (בהם יקב טוליפ, יקב שדות, גבע ועוד), כולם מאזור עמק יזרעאל.

רותם מימון

במהלך הפסטיבל יוציאו המסעדות מהמזווה את התוצרת החקלאית הטרייה עמה מבשלים השפים במטבחים, ובכל אחד מהמקומות, תוזמנו לטעימות יין, גבינות, שמן זית, דבש, זיתים וירקות מיוחדים, ביניהם: החסה ההידרופונית סלנובה שמקורה ממושב היוגב, נבטים מסוגים שונים, אספרגוס, פירות העונה והכל תוצרת העמק. מלבד אירועים קולינריים במסעדות יציע האזור גם טיולים וסיורים מודרכים בשיתוף קק"ל.
פסטיבל טעמים בעמקים 2015  - לכל הפרטים

לטעום אוכל כפרי אותנטי אצל אנשים בבית:

לא יודעים מה התכניות שלכם לסופי השבוע הקרבים ובאים, אבל באחד מהם שריינו לטובת פסטיבל "אוכל כפרי במטה יהודה", המתקיים זו השנה ה-15. הפסטיבל מציע ארבעה סופי שבוע (החל מה-27 בפברואר ועד ה-20 במרץ) המוקדשים לחגיגות, אשר במרכזן האוכל הכפרי העונתי של המועצה האזורית מטה יהודה המשתרעת מפאתי ירושלים בואכה בית שמש והסביבה. שמו של הפסטיבל יצא למרחוק בזכות האפשרות להכיר ולהתוודע אל המגוון המרתק של המטבחים הביתיים האיכותיים שבאזור, חושף מסורות קולינאריות עדתיות (כן, התושבים פותחים את הדלתות ואתם מוזמנים לאכול) ולא פחות חשוב – הוא גם מסייע בפיתוח אפיקי פרנסה לתושבי האזור. אז בין אוכל אתני בבתים, לגבינות בוטיק משובחות במלחבות, בין תבשילים עשויים מצמחים שלוקטו באזור, לשוקולדים בעבודת יד ועוגות בקונדיטוריות בוטיק , אפשר גם לערוך היכרות עם מבשלות הבירה והיקבים של האזור.

פסטיבל אוכל כפרי במטה יהודה – כל הפרטים

 

אייל להט


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו