בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פסטיבל האוכל הגדול בישראל יוצא לדרך

פסטיבל תושבים מבשלים שייפתח הערב בקריית ים, הוא מפסטיבלי האוכל הגדולים בישראל ובמרכזו 500 בשלנים ביתיים מהעיר

תגובות
אסנת גואטה

פסטיבל תושבים מבשלים בקריית ים שייפתח הערב ויימשך עד סוף השבוע, הולך לשבור כמה שיאים מקומיים: הראשון – מדובר באחד מפסטיבלי האוכל הגדולים בישראל, ולבטח בתולדותיה של קריית ים. זהו גם מקרה נדיר שפסטיבל אוכל בוחר להקדיש את מרכז הבמה דווקא לאנשים שבישול אינו המקצוע שלהם, אלא הם בשלנים חובבים. כך יתאגדו לראשונה כ-500 בשלנים ביתיים מקריית ים והאזור שיעמידו מדי יום סירים עם 500 מנות, ביתיות כמובן, רובן ממתכונים מסורתיים. כל מנה תימכר לקהל במחיר של 10 שקלים. שיא נוסף שמור דווקא למטבח הגדול שיוקם לצורך העניין, וגם הוא חסר תקדים בהיקפו בפסטיבלי האוכל בארץ (3,000 מ"ר).

"אוכל ידוע אמנם כמקרב בין אנשים ומחמם לבבות, אבל היוזמה לפסטיבל באה דווקא מהקהילה", אומר אלי כהן, סגן ראש עיריית קריית ים. הפסטיבל מבחינתו הוא הזדמנות של כלל תושבי העיר להיחשף למטבחים שונים המרכיבים את המארג האנושי שנקרא קריית ים, "הזדמנות להבין מהם טעמי הילדות של תושבי העיר".

מלבד אוכל ביתי מוכן לאכילה במקום או לקנייה הביתה, יציע הפסטיבל גם שוק איכרים שיעניק במה ליצרני בוטיק מקומיים: חקלאים, קונדיטורים, ייננים מיקבי בוטיק באזור, גבנים ועוד. מלבדם: כנאפה נגה מיפו, ממתקים ביתיים של מיכל הירש, שמני זית, שקדים ותמרים מקיבוץ דגניה, ועוד רבים. נוסף על כך, המדעפארק, שבו מתארח הפסטיבל, יכנס לכיתות אמן וסדנאות בישול (בתשלום) לא מעט שפים כישראל אהרוני ואייל שני, עם סדנה השואלת כיצד הופכים אוכל לשפה ומחשבה. שאול בן אדרת ידבר על סודות המטבח הפרובנסאלי, אבי לוי (זוכה מאסטרשף ובעל המסעדות "המוציא" ו"בית הכוון בירושלים) ידבר ויטעים מנות מהמטבח האלג'יראי, מיקי שמו ילמד כיצד מכינים קינוחים בכוס ומאפים קטנים להגשה באירוח ביתי, וכן ייקחו חלק בסדנאות השפים חיים כהן, אבי ביטון, אביב משה ועוד. לילדים יציע הפסטיבל סדנאות שוקולד והצגות המשלבות אוכל. המדעפארק המארח את הפסטיבל יתרום את שלו בהכנת המנות ובסדנאות מעשיות שבהן יוצגו עקרונות מדעיים הכרוכים בבישול.

פסטיבל תושבים מבשלים, ייערך ב-6-1 בארס במתחם ה"מדעפארק" בקריית ים. הכניסה חופשית. פרטים נוספים - כאן



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו