בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אחרי שהשתלט על ירושלים - אבי לוי בדרך לתל אביב

עם שתי מסעדות מצליחות בירושלים, השף אבי לוי מסמן את היעד הבא - תל אביב ופותח את צ'יריפום. לוי: "תל אביב היא חלומו הרטוב של כל שף ומסעדן"

3תגובות

כשלוש שנים לאחר פתיחתה של "המוציא" המצליחה וכשנה מאז פתיחתה של "בית הכוון" מגיע השף אבי לוי לתל אביב. הבוקר נודע כי בעוד כמה חודשים יפתח לוי בפינת הרחובות יבנה-אחד העם את "צ'יריפום", בית אוכל שימשיך את הכיוון שבו פתח לוי את מסעדותיו ויגיש מנות צפון-אפריקאיות, עם אותו המוטו של אווירה שמחה ותמחור מתון.

ב"צ'יריפום" ישלב לוי בין סגנון הבישול האלג'יראי השורשי, שנהפך לסימן ההיכר שלו, לבין גרסאותיו לאוכל רחוב ישראלי. התפריט במקום החדש יתחלק לארבע מחלקות: הראשונה היא חומוס - מחלקה המתבססת על חומוס בעבודת יד שיוכן כמה פעמים ביום, ותכלול תוספות בלתי שגרתיות כדוגמת דגים ופלפלים חריפים קלויים. מחלקה שנייה תתבסס על פיתות ותגיש בעצם מנות במאפה בעבודת יד מבצק חלה שאפשר לאכול בעמידה או "על הדרך", לדברי לוי. מחלקה שלישית היא המנות הקטנות ובה סלטים טריים ומבושלים וסוגים שונים של צ'יפס. מחלקה רביעית היא מחבתות ותתבסס על מנות חמות שיונפקו מטאבון גדול שיעמוד במרכז המטבח ויוגשו לסועדים בכלי סינייה מסורתי.

"אחרי ש'המוציא' זכתה בהכרת הקהל כאחת המסעדות המוערכות באזור ירושלים ו'בית הכוון' התבססה לה, אני נכון לאתגר הבא", אומר לוי, "תל אביב היא חלומו הרטוב של כל שף ומסעדן. בצ'יריפום - 'תפוח שמח', כינוי החיבה של דוד שלי באלג'יר, אני רוצה להביא את סגנון הבישול הצפון אפריקאי עז הטעם שלי לאופי הבלתי רשמי והקליל המאפיין את תל אביב. לשם כך, אני מבקש ליצור מקום חם, צוהל ולא מחייב- באוכל ובאווירה- כזה שאפשר לעצור בו לארוחה מהירה בפיתה, לשבת לצלחת חומוס טובה או לפתוח שולחן לארוחה מלאה".

מסעדת "המוציא" נפתחה במאי 2012, כעשרה חודשים לאחר זכייתו של לוי במקום הראשון בתכנית הטלוויזיה - מאסטר שף. המסעדה המתבססת על האוכל עליו גדל לוי במטבח האלג'יראי והמרוקאי, ובעם פתיחתה הצהיר עליה לוי כי מטרתו להביא לקהל טוויסט לא מוכר של מטבח ירושלמי אמיתי. כעבור שנתיים, ביולי 2014, פתח את מסעדתו השנייה - "בית הכוון", בה שילב לוי גרסאות שונות של סינייה עם אוכל רחוב ירושלמי כשפיתח את אותה הפיתה המיוחדת מבצק חלה שיגיש בקרוב בתל אביב.

לוי ממשיך את מגמת המסעדות הירושלמיות שמחליטות לפתוח שלוחה בתל אביב:  בימים אלה נפתחת בתל אביב מסעדת "עזורה" בעלת המקורות הירושלמיים בשוק מחנה יהודה ולפניה "וילאג' גרין" הטבעונית, הבר "חמישה במאי" וכמובן הפיצרייה "פי בריבוע" שתקעה יתד בהצלחה בתל אביב.

"צ'יריפום", אחד העם 29 פינת יבנה, תל אביב. כשר.

 

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו