בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

24 שעות של קולינריה ירושלמית

עיר הבירה ממשיכה להפגיז באירועי אוכל והפעם: יום שלם הנותן מבט מבפנים על סצנת האוכל הירושלמית כפי שלא הכרתם

3תגובות

הפריחה הקולינרית שעוברת על עיר הבירה, כמו גם התעוררות בגזרת הברים והאלכוהול מוכיחים שוב שירושלים עסוקה, בין יתר הדברים, בלהיאבק על תודעת הבליינים כמקום לגיטימי, ראוי ושופע אפשרויות לכל טעם. בקיצור, חורף או לא, ירושלים עושה הכל כדי להוציא את תושביה מהבית, בעיקר בתקופה הנוכחית.

אחרי ההצלחה של פעילות "שאון חורף", שגרמה לא רק לירושלמים לצאת מהבית בשיא הקור, אלא גם משכה תיירים להגיע העירה, כעת מתכוננת ירושלים לכמעט 24 שעות של אוכל ללא הפסקה, בסגנון ירושלמי כמובן. מה זה אומר? טובי השפים, המסעדנים ואושיות אוכל מירושלים וגם כמה אורחים מחוצה לה פותחים את מטבחם ביום אחד (יום רביעי הקרוב – 25 במרץ) ומגלים את הסודות הקולינריים של הבירה - וכמו שזה נראה בשנים האחרונות, יש לירושלים הרבה מה להגיד בתחום.

אפרת ליכטנשטט

"הרעיון לאירוע נולד מתוך הבנה של העירייה שצריך לעזור לעסקים לעבור את החורף המתון שהצטרף לקיץ השחון ולהיכנס לקיץ הבא במגמת עלייה", אומרת האוצרת והמפיקה של היום - לילך רובין, ירושלמית מזה 16 שנה, עיתונאית אוכל בעבר וכיום בעלים של בית הקפה שרגא בעיר. "הרעיון לקולינריה היה דווקא של העירייה, אבל הם רק זרקו את זה כרעיון מבלי לחשוב מה יקרה ובכלל חשבו יותר על אירועי אוכל המוניים ובחינם".

המטרה של האירוע, אומרת רובין, היא בראש ובראשונה לספק תוכן קולינרי איכותי שנדרש מאוד בעיר ועד היום לא ניתן לו מענה. במילים אחרות: "זה לא קיים בשגרה כאן - ממש תוכן של סדנאות, או מפגש עם אנשי אוכל. יש כאן בקושי שני מקומות שמעבירים סדנאות". על הדרך, מקווים היוזמים של האירוע, להפוך אותו למסורת וגם לעודד יציאה של ירושלמים מהבית ולתגבר את העסקים שספגו מכה אנושה בעקבות האירועים הביטחוניים שהחלו עם צוק איתן והמשיכו עם הפרות סדר וסדרת פיגועים.

ומה ביום הקולינריה? הכל מכל. היום מתחיל עם ארוחות בוקר מיוחדות שיערכו בבתי קפה נבחרים ברחבי העיר, ממשיך עם סדנת צילום אוכל של אפרת ליכנטנשטט (בעלת הבלוג – "אז מה את עושה כל היום" ואחת ממחברות "הספר המתוק"), סיורי אוכל בהם טיול בעקבות אמנות החומוס, סיור מאפיות שסוגר את הלילה, או סיור בשוק של מזרח ירושלים, מפגש של ענקי הקונדיטוריה קרן קדוש וערן שוורצברד בקפה קדוש, איש הסושי והראמן בועז צאירי יעביר סדנאות בנושא, כהנת הטבעונות אורי שביט תגיע לבשל ארוחה טבעונית במונא, מסיבת קוקטיילים במנזה ובין לבין כמות מסחררת של סדנאות בישול ואפייה, מופעי טעימות, מפגשים נוספים עם אושיות אוכל, הרצאות וארוחות עסקיות בכל רחבי העיר במחירים מיוחדים ליום הקולינריה בלבד.

לילך, מה היו השיקולים בבחירת המשתתפים ביו הקולינריה?

"הכוונה שמאחורי בחירת בתי האוכל היתה לאסוף מקומות או אנשים שיש להם אמירה בעיר ושהם בעלי רצון לשיתוף פעולה בעיקר בלו"ז הצפוף שהיום הזה יוצר, וכמובן חברים לרעיון ולדרך". האירועים הפעם אינם בחינם ויש לזה הצדקה: "שיניתי גם את התפיסה שאירועי עירייה צריכים בהכרח להיות בחינם או לצפות מבעלי העסקים שהם יתנו בחינם את המקום. כבעלת עסק וגם בכובע של מנהלת אמנותית התפיסה שלי אומרת שיהיה תוכן טוב שאנשים יהיו מוכנים לשלם עליו, העירייה תסבסד ובעלי העסקים יתגברו את הקופה שלהם. כך שיוצאת עסקה מנצחת לכולם".

ואם לוחצים על רובין בבחירת שתי פעילויות שאסור לפספס, בחירתה היא ב"לבנוני בתפר" - סיור במזרח העיר עם השף כאמל השלמון שיגיש אחרי כן ארוחת מאזטים לבנונית על הגג של מוזיאון התפר. האירוע כולל גם ביקור במוזיאון המדהים הזה שמוצגת בו כרגע תערוכה על מנהיגות. "שילוב של אוכל, תיירות ותרבות". והפעילות השנייה היא מפגש ב"רדיו" עם ענת מאיר הברומאסטרית הראשונה בישראל. "במפגש יוכלו בשלני בירה ביתיים להקשיב איך עושים בירה כמו הגדולים וענת תיתן גם הערות בונות לבירות שיובאו מהבית".

יום הקולינריה הירושלמי, 25.3, פרטים נוספים, כאן



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו