בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הישג לשוקולטיירית הישראלית איקה כהן: שתי מדליות בתחרות השוקולד העולמית

בזכות הזעתר והשומשום: הישג לשוקולטיירית הישראלית איקה כהן באוסקר של השוקולד שנערך אמש בפירנצה

5תגובות
אייל טואג

השוקולטיירית הישראלית איקה כהן ("איקה") ממשיכה לקצור פרסים בתחרויות השוקולד העולמיות ולאחר שבשנה שעברה זכתה במדליית זהב בתחרות The International Chocolate Awards, אמש זכתה שוב בתחרות האזורית של איטליה והמזרח התיכון, בזכות גנאש הזעתר המפורסם שלה.

תחרות פרסי השוקולד הבינלאומית שנערכת בימים אלה בפירנצה נחשבת לאוסקר של עולם השוקולד. היא נוסדה בשנת 2012 על ידי השוקולטיירים הבכירים מרטין כריסטי, מוניקה מסקיני ומרסל פרסיליה במטרה לתמוך בחברות לייצור השוקולד, במגדלי הקקאו ובבעלי מלאכה הקטנים, דהיינו השוקולטיירים.

דרך התחרות מקווים המארגנים לזהות את השוקולד האיכותי ביותר מרחבי העולם, החל מהחקלאים שמגדלים את הקקאו ועד לשוקולטיירים המשובחים, לפרגן להם וכמובן לקדם אותם. וכמו באירוויזיון גם כאן - בשלב הראשון בתחרות נעשה סבב מקומי בארצות המשתתפות, בו הזוכה עולה לתחרות העולמית על שלביה האזוריים. בתחרות כ-30 קטגוריות שונות, מפרלינים, דרך גנאש, חטיפי שוקולד, פרלין ממולא, שוקולד לבן ועוד. השופטים בתחרות הם שפים מומחים מכל העולם, עיתונאים מאיטליה, צרפת ויפן וחברי חבר המושבעים הבינלאומי הקבוע של התחרות.

אייל יסקי וייס

כאמור, אמש זכתה השוקולטיירית הישראלית בשתי מדליות – האחת זהב בקטגוריית הגנאש כשהיא עוקפת שמונה שוקולטיירים איטלקיים, כשהגישה את פרלין הזעתר המפורסם שלה, שכבר קצר שבחים ופרסים בשנים קודמות. המדליה השנייה שבה זכתה כהן היא כסף – בעבור פרלין לימון שומשום, בקטגוריית פרלין מבוסס אגוזים עם שוקולד מריר.

"המתחרים מתרבים משנה לשנה והופכים את התחרות ליותר ויותר קשה", אומרת כהן. "השתתפות בתחרות חשובה לי כי היא מדרבנת אותי ליצירתיות ועשייה, אני משתדלת להכניס כל שנה טעם חדש לתחרות, השנה זה היה לימון שומשום, ומצד שני להצליח לשמור על ההישגים הישנים מול המתחרים החדשים".

אייל יסקי וייס

ומה אמרו השופטים? "דיוק, איזון נכון, שילוב טעמים, יצירתיות, טכניקה, אוסף של פרטים שמרכיבים את הפרלין ומשלבים באופן מושלם בין רעיון לביצוע".

איקה כהן שהיתה במשך שש שנים שוקולטיירית הבית של "רביבה וסיליה", פרשה לדרך עצמאית והקימה את "איקה שוקולד" לפני ארבע שנים במתחם יד חרוצים בתל אביב. היא גם היתה השוקולטיירית הישראלית היחידה שהעפילה לשלב הגמר בתחרות השוקולד הבינלאומית (2012) בסבב אירופי ובשנה שאחר כך זכתה כבר במדליית כסף בתחרות העולמית. "יש משהו משעשע בשוקולטרי קטן בדרום תל אביב שאולי לא ידוע מאוד בקרב הרבה אנשים בישראל, אך מגיע לשוודיה, אוסטרליה, ארה"ב וקוצר שבחים בפריז, בירת השוקולד".

כהן מציינת כי מעבר להישגים עצמם, התחרות מאפשרת מפגשים מרתקים עם שוקולטיירים קטנטנים מהעולם ומי שחלק עמה את המקום הראשון בשנה שעברה – שוקולטייר דני, פטר סווינגסן, נהפך לקולגה קרוב שהגיע בהמשך לארץ ללמוד מכהן וללמד בחזרה.

עוד מאפקט התחרות היא פתיחת הדלתות בעבור הזוכים במקומות נחשבים בעולם, למשל גאלרי לאפייט שפנתה אל כהן בעקבות זכייתה בשנה שעברה והפכה אותה לישראלית הראשונה המוכרת את מרכולתה באופן רשמי בכלבו הצרפתי היוקרתי. "לאפייט היא דוגמה מצוינת לדלת שנפתחה בזכות התחרות", אומרת כהן. "מישהו כותב בעיתון צרפתי ראשי על ישראלית שזכתה במדליית זהב על זעתר והופ אימייל מגאלרי. ברגע הראשון זה נראה כמו בדיחה שמריצים עליך, אבל אז מתחיל המרוץ להוציא את ההזדמנות הזו לפועל וזה מרתק. זה לשבת סביב שולחן אחד עם הגדולים ביותר בתחום; אלאן דוכאס, פייר ארמה, כריסטופר מישאלאק, אאודי ולהיות רלוונטי. זה סיפוק אדיר".

לשאלה האם מתרגלים לרצף הזכיות (למעשה כהן זוכה כבר משנת 2012 מדי שנה), עונה כהן נחרצות: "ממש לא. מדד הלחץ לפני פרסום הזכייה רק עולה כי כבר יש ציפיות שצריך לעמוד בהן וזה יותר ויותר קשה משנה לשנה. אבל התחרות היא כלב השמירה שלי לא להירדם ולא לנוח על זרי הדפנה".



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו