בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

איפה אוכלים בחול המועד?

ארוחת שף שמשקיפה על תל אביב אצל מאיר אדוני, מסעדה שכל כולה ללא גלוטן, ארוחת שחיתות על גחלים, ארוחות ילדים ב-5 שקלים וסיורי אוכל. כל מה שצריך כדי לאכול ולשתות כשר (או לא) בפסח בכל הארץ

7תגובות

ארוחת שחיתות על גחלים

פודיז וחובבי אוכל מתקדמים ממלמלים לאחרונה משהו שנשמע כמו שם קוד, אבל הולך ככה: קרקס על גחלים. ומה העניין? אחרי בירורים התגלה כי זהו שיתוף פעולה של בר היין –ברוט עם חוות צוק, שיעזבו ליום אחד את תל אביב ויצאו ליקב עגור ליום שלם, שכולו אוכל, אלכוהול ומוזיקה, או כפי שהם אומרים: "ג'ם סשן של שפים".  בחצר הפתוחה והפרועה של יקב עגור, ייבנה מטבח שמבוסס כולו על אש טבעית – מדורות, מעשנות וגריל פחמים. יגיעו טלאים וירקות מ'חוות צוק', ברווזים, עופות, קטניות, עשבי בר שייאספו בעמק האלה, שורשים, וגם המון אלומות תבלינים, שמן זית, שום ולימונים. ואז יתחיל ג'ם סשן של החוואי תומר צוק והשף שלו אסף שנער מול יאיר יוספי ועומר בן גל – שפים והבעלים 'ברוט'. בערך באותו הזמן, ימזגו אנשי היין אבירם כץ, ג'מה נווה ובן רון יין של יקב עגור היישר מחביות, יציעו בירות שייפתחו היישר מאמבטיות קרח, קמפרי ותפוזים (אותם יסחטו האורחים לבד, כמובן), שמפניירות מלאות בערק ואשכוליות, או בקיצור ידאגו שאף אחד לא יישאר צמא. ברקע, מוסיקה של די-ג'יי עמרי סמדר שתתחמם ותחמם, פינות זולה ושוב – הרבה אוכל. כמה? מחיר לאדם: 290 שקלים (כולל הכל), ילד עד גיל 12: 100 שקלים, ילד עד גיל 6: חינם. מתי? יום שישי, 10.4, החל מ-11:00 בבוקר. הזמנות מראש בלבד. לא כשר.

יקב עגור, מושב עגור, עמק האלה

אנטולי מיכאלו

חגיגה נטולת גלוטן

אם תזדרזו, עד 10 באפריל תתקיים במתחם נור שבפאתי שוק הפשפשים מסעדת פופ אפ שהיא חגיגה לצליאקים ולנמנעי הגלוטן. הכירו את גלוטריה, מסעדה-קפה-מעדנייה שתגשים "פנטזיות של גלוטניסטים" עם מנות שונות ממה שרגילים נמנעי הגלוטן מלאכול: פיצות, לזניות, קוסקוס, כריכים, שניצלים וכמובן – עוגות ולחמים.

יורם אשהיים

השף ערן זינו התמחה בביתו במטבח ללא גלוטן - בגלל בנותיו ה"צליאקיות", שהתזונה שלהן היוותה עבורו, כשף, אתגר גדול. אחרי ניסויים רבים ובעזרת היצירתיות המפורסמת שלו, הצליח זינו לקחת את המטבח נטול הגלוטן לדרגת איכות ויצירתיות גבוהות במיוחד והמנות אותן הוא מציג, לא נופלות ממנות בתפריט רגיל של המסעדות האיכותיות ביותר.

בין המנות פיצה מרגריטה; פיצה ארטישוק, רוקט וגבינת פיקורינו; פיצה נפוליטנה (42-54 שקלים), טוסטונים מלחמים אורגניים ומיוחדים; גריסיני; ברוסקטות בטעמים; לזניה בשר; ניוקי גבינה עם דלעת ערמונים ואגוזי לוז; קוסקוס ירקות; שניצל עם פירה; פסטה פוזילי עם עגבניות תמר מיובשות ועוד. בקינוחים (18-38 שקלים): עוגת שמרים ריקוטה ודובדבנים עם תותים טריים; עוגת שוקולד מושחתת; עוגת גבינה אפויה; עוגת לימון בחושה; עוגת גזר בחושה; ברואניז שוקולד; טארט פירות אפויים עם קראמבל; עוגת אננס אפויה עם בצק שקדים; סברינה ועוד. מתי? א' - ה', פתוח עד 19.00 במשך חול המועד.

גלוטריה, מתחם נור, פנחס בן יאיר 5, שוק הפשפשים, יפו

פסח זה לא תירוץ

זה שפסח באוויר לא אומר שאי אפשר לאכול במסעדת שף, ארוחה מפוארת, למשל אצל מאיר אדוני. לאדוני שחובק באמתחתו שתי מסעדות כשרות – לומינה ובלו סקאי. האחת תענה על צורכיהם של אוכלי הבשר ואילו השנייה תתאים יותר לחובבי הדגים והחלבי. בשתי המסעדות הכשרות יגישו תפריטים מיוחדים כשרים לפסח. בלומינה למשל יככבו בשר טלה בגריל פחמים, הסופריטו עוף של אדוני עם טוויסט של חזה אווז מעושן וקונפי ארטישוק ירושלמי, ועוד. בבלו סקאי, שבגג מלון קרלטון זוכים לא רק בנוף מהיפים בתל אביב, אלא גם במנות כמו זיכרונות מקזבלנקה - פילה לוקוס בחמאת עשבים, מרמלדת פלפלים, תבשיל מנגולד וקרם יוגורט, סשימי אינטיאס עם יוגורט וקרם חציל שחור, ועוד.

לומינה ובלו סקאיי, מלון קרלטון, רחוב אליעזר פרי 10, ת"א, כשר

פסטות ללא גלוטן במתחם שרונה

ב'טרטוריה - ליטל איטלי' שבמתחם שרונה פיתח השף יוגב ירוס בשיתוף השף האיטלקי מריו ריזי, מומחה לקמחים איטלקיים ללא גלוטן, תפריט פסטות כשר לפסח- ללא גלוטן. למשל: ניוקי פונגי - ניוקי נימוחים בקרם עם פטריות צלויות, טימין ופרמז'ן, וגם: לינגוויני פומדורו - לינגוויני טריים ברוטב עגבניות נפוליטני עם ריקוטה פרסקה ובזיליקום טרי או לינגוויני בולונייז - ראגו בקר עשיר ברוטב עגבניות ויין לבן. המחירים: בין 68-72 שקלים.

אפיק גבאי

טרטוריה, רחוב קפלן 20 -18 תל אביב, מתחם שרונה

מתוקים כשרים לפסח

נגזר עליכם לדאוג לקינוחים כשרים לשלל ארוחות החג וחול המועד? הבייקרי של קבוצת R2M יוכלו לעשות זאת במקומכם: עוגת גבינה קופי בר עם בצק פריך לפסח, עוגת שוקולד נטולת קמח עשויה 100% שוקולד ולרונה, מוסים, טרייפלים ומקרונים וגם לא מעט עוגות בחושות. המחירים: עוגות בין 86-210 שקלים, עוגיות ובחושות: בין 22-42 שקלים.

בייקרי, פרטים נוספים כאן

חגיגה ירושלמית בלאפה

לתל אביבים יש את המזנון של אייל שני להתנחם בו בפיתות, ולירושלמים יש את דוויני בשוק מחנה יהודה. דוכן הפיתות יחליף בחג את מוצר הדגל בלאפה פתוחה וימשיך להגיש את כל מה שעשו כאן קודם: אוסובוקו, חריימה, ברבוניות, כרוביות, בשר טחון של טלה, אנטריקוט ואפילו לאפה טבעונית. עוד בצד יגישו את צ'יפס שלושת השלבים המפורסם שלהם או תפוח אדמה אפוי למי שצריך את זה פחות מתוחכם. לשתות יציעו לכם את ערק השקדים של דוויני. זהירות, זה הולך להיות צפוף. כשר.

דוויני, בית יעקוב 6, ירושלים

 ארוחת ילדים ב-5 שקלים

במקום להישאר בבית מול הטלוויזיה עם ארוחה מחוממת, או להצטופף באתר תיירות כזה או אחר, במסעדת באבא יאגה, המבוססת על מאכלים אירופאים של השפית מריה פיסנץ, מזמינים אתכם להתענג עם הילדים על ארוחה במחירי ריצפה. ההורים מזמינים ארוחה מלאה ואילו ארוחת הילדים תחויב רק בחמישה שקלים. מתי? במשך חול המועד פסח, בין ה-5-9.4 ובין השעות 12:00 - 19:00.

באבא יאגה, הירקון 12, תל אביב

סיור וארוחה בזכרון יעקב

מסעדת אדמה בזכרון יעקב תנצל אף היא את העובדה ושהורים וילדים מחפשים תעסוקה ותציע לא מעט פעילויות לכל המשפחה:  החל מסיורי אביב מודרכים בסמטאות זיכרון יעקב המשולבים עם ארוחה במסעדה. הסיור בהדרכתה של דגנית אזולאי (בעלת המסעדה) עוקב אחר ההיסטוריה של המייסדים וחושף אנקדוטות וסיפורים מרתקים על הדמויות שעיצבו את פני המקום. הסיור נמשך כשעה וחצי ומתאים לבני 4 ומעלה. למי שהליכות והיסטוריה פחות מעניינות אותו יציעו גם פעילות לילדים בגינת התבלינים של המסעדה. סיורים יש לתאם מראש.

מסעדת אדמה-בקתה קולינרית, מעלה הראשונים 8, גבעת זמרין, זכרון יעקב

איפה אוכלים כשר באשדוד?

מסעדת טירמיסו שפתחה באחרונה סניף חדש במלון לאונרדו היא מסעדת דגים, חלבית-איטלקית שתגיש במהלך החג ארוחות בוקר עשירות, מנות איטלקיות ומגוון דגים כשעל הצד הקולינרי אמון שף צחי רוזיליו והכל כשר לפסח.

טירמיסו: שדרות הים התיכון 1, אשדוד

תשתו משהו?

ביקב הבוטיק עמק יזרעאל הממוקם בקיבוץ חנתון יפתחו את שערי היקב למבקרים בחול המועד פסח. ביקב תוכלו, מן הסתם, לטעום מיינות היקב, אבל מעבר לכך זה מקום מצוין להצטייד בו בסלסלאות פיקניק לטיול באזור עם גבינות עיזים ממחלבת "צאן אל" בציפורי וירקות שהולכים מצוין עם היין. מתי? יקב עמק יזרעאל יהיה פתוח למבקרים בחול המועד בימים ראשון-חמישי בין השעות 9:00 ל-15:00.

יקב עמק יזרעאל, קיבוץ חנתון

משהו מתוק לקינוח

במקס ברנר מנצלים את חג הפסח לרענון התפריט ובין שלל השוקולדים והמנות החדשות לכל מי שמעוניין לאכול גם קינוח חדש: זוג מקרוני שוקולד מפתיעים. האחד, במילוי גלידת פיסטוק והשני, במילוי גלידת שוקולד אגוזי לוז. הקינוח מגיע לצד קצפת ודיפ של שוקולד חלב, אז תטבלו. המחיר: 44 שקלים. בכל סניפי מקס ברנר.

אלירן ניסן

באנו בשביל הילדים

במסעדת הבשרים התל אביבית "שיין אנד שארפ" החליטו להתמקד דווקא בילדים בתפריט החג והחליטו כי לרגל החופש והחג, הסועדים יהנו מארוחת ילדים 1+1 (במשך כל שעות פעילות המסעדה), עם מנות הדגל: המבורגר 120 גרם מבשר טחון במקום, מוגש בלחמניה עם ירקות וצ'יפס, או שניצלים עם ירקות ותוספת לבחירה, או ספגטי במגוון רטבים. כל הארוחות מוגשות עם גזוז. המחיר: 42 שקלים. כדי לא לקפח את ההורים, אלה יזכו בקינוח מתנהבהזמנת שתי מנות עיקריות. לא כשר.

Shine & Sharp רחוב יגאל אלון 65, תל אביב

סושי כשר לפסח

חובבי אוכל רבים נלחצים ככל שחג הפסח מתקדם לקראתם, מהחשש הקבוע של 'אין מה לאכול'. ברשת 'סושה' המתמחה בסושי, תציע מגוון רחב של סושי, רולים וקומבינציות. אם תהיתם, ציפוי הפנקו יוחלף בציפוי פירורי מצה. כך ניתן יהיה להזמין את מיטב התפריט, כולל מנות סשימי, ניגירי, הוסומאקי ועוד בין המנות המוצעות: המאצ'י- יילוטייל ובצל ירוק (30 שקלים) קליפורניה- סלמון, אבוקדו, ומלפפון עטוף בשומשום קלוי (31 שקלים), קראנצ‘י טונה (פיקנטי)- ספייסי טונה, מלפפון, אבוקדו, קנפיו, בצל ירוק (38 שקלים) ועוד. בנוסף למנות הסושי, יהיה ניתן למצוא מנות אסייתיות מוקפצות על בסיס אורז ואטריות אורז. כשר.

סושה, לכל הפרטים כאן

במקום לנסוע לאיטליה

אם לא נסעתם לאיטליה הפסח הזה ומצאתם את עצמכם בפקק לנמל תל אביב, אז דעו לפחות איפה לאכול. למשל בטרטוריה של מסעדת 'פורטו', האיטלקייה היחידה בנמל תל אביב. מסעדת 'פורטו' ממוקמת על הדק של נמל תל אביב, מציעה פסטות ופוקאצ'ה עשויים מקמח 'ללא גלוטן', וכן תפריט ארוחת הבוקר יותאם לחג, אלה יוגשו לצד התפריט הרגיל של 'פורטו' שיוגש לאורך כל ימי הפסח. לילדים יציעו תפריט מיוחד עם ארוחה לבחירה (פיצת ילדים או שניצלונים בתוספת צ'יפס או ספגטי עגבניות), כדור גלידה ושתייה במחיר של 39 שקלים. לא כשר.

פורטו, נמל תל אביב

לאכול המבורגר במוזיאון

מסעדת מודרן במוזיאון ישראל מציעה לכבוד חג הפסח מטבח ירושלמי כשר, עכשווי, יצירתי ובעל אמירה אישית. בחיי היום יום, המנות במודרן מבוססות על מטבח ירושלמי בן מאה שנים, אך לכבוד החג, המתכונים הוותיקים פורקו והורכבו כדי ליצור תפריט מודרני עם טעמים מקומיים ומרכיבים מובחרים. בפועל מוצאים כאן מנות כמו: סטייק סלמון בטאבון, פילה דג מוסר ים, שניצל ענק דק-דק, חזה עוף בגריל, פרגית במשרה דיז'ון, המבורגר 220 גרם, קבב משמש, סופריטו ערמונים וארטישוק ירושלמי, ולמי שזה לא מספיק אז גם סטייק אנטריקוט 250 גרם. מתי? חול המועד, בין השעות 12.00-17.00 וביום ג' לארוחת ערב בין השעות 18.30- 23.00. כשר.

מסעדת מודרן – מוזיאון ישראל, רח' רופין 11 ירושלים

איפה אתם במימונה?

גם אם לא הזמינו אתכם לאף חגיגת מימונה, לא מעט מקומות ברחבי הארץ יציעו לכם לחגוג יחד אתם:

בערב יום שבת יפתחו בברד סטורי את חגיגות המימונה עם הרבה חמץ, בעיקר עבור אלה שאין להם איפה לאכול מופלטות. בברד סטורי- מסעדה ומטבח לחם יחתמו את פסח עם חגיגת מימונה מסורתית ומתוקה. לצורך העניין תתקיים במקום מסיבת מימונה הכוללת צוות בלבוש מסורתי, די-ג'יי, מוזיקה צפון אפריקאית ומנות מיוחדות שיצטרפו לתפריט הרגיל כמו עוגיות קוקוס, עוגיות בוטנים, וכמובן מופלטות. במשך הערב יוגשו על חשבון הבית עוגיות מרוקאיות בעבודת יד ויימכרו מופלטות עם חמאה ודבש או עם ריבת תות בליווי כוס תה מרוקאית (16 שקלים). מתי? שבת, 11 באפריל, החל ב-19.00.

ברד סטורי, דיזנגוף 88, תל אביב

גם בר הקוקטיילים הכשר "בלנד בר" בפתח תקווה מתגייס בעבור אלה שלא התמזל מזלם להיות מוזמנים למימונה, ומבטיח לספק אלטרנטיבה מצוינת לערב החגיגות החותמות את חג הפסח. בערב המימונה הבלנד בר הפנינג מיוחד, שיכלול חגיגה מרוקאית עם שלל הפתעות והטבות לבליינים.

במהלך הערב יחולקו מופלטות ותנוגן מוסיקה מרוקאית שתלך טוב עם משקאות וקוקטיילים מיוחדים שנרקחו לאירוע כיאה לחגיגות.

בלנד, הסיבים 47, קרית מטלון, פתח תקווה

יוזמה חביבה היא זו של הברים של מתחם הרצל בראשן לציון: ברסה, תרצה, רנאטו ואידאה, שחברו בחודשים האחרונים ואיחדו כוחות על מנת לספק מתחם אטרקטיבי לבלייני העיר. כמתחם חדש שואפים הבעלים לייצר פעילויות משותפות, כמו למשל חגיגות המימונה אשר יתקיימו במוצאי שבת שיהיו לא פחות ממסיבה מרוקאית עם שלל הפתעות: כל ארבעת הבארים במתחם יחלקו מופלטות ושלל מתוקים, והבליינים יוכלו לחבוש תרבושים, לקפץ ולפזז בהופעה מיוחדת למימונה.

רנאטו - הרצל 45, ברסה - הרצל 34, תרצה - הרצל 34, אידאה – מוהליבר 35, ראשון לציון



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו