בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מהפכת הצמחונות-טבעונות תצא מירושלים

אחרי הקפה ב-5 שקלים, האם הגיע תורו של האוכל הצמחוני-טבעוני? במיזם "פשוט טעים" בירושלים חושבים שכן

11תגובות

האם מירושלים תצא המהפכה הטבעונית-צמחונית הבאה? ובכן, אולי לא מהפכה, אבל בהחלט ניצנים ראשונים או לפחות ניסיון מרשים להוביל אחת כזאת. בלי לעשות יותר מדי רעש נפתח לפני כמה שבועות בירושלים מיזם חדש, "פשוט טעים", שבמרכזו ארוחות המורכבות ממנות צמחוניות וטבעוניות חמות הנעשות כולן במקום והמחיר שכבר נהפך לסמל המחאה החברתית ותוצאותיה: 5 שקלים בלבד.

מאיר בולקה

את מה שעשה אבי כץ לקפה עם הקמת רשת קופיקס מנסים כעת על תחומים נוספים וכבר ראינו ניסיונות לפלאפל ולפיצה, ובמיני מזונות הקשורים בדרך זו או אחרת באוכל הרחוב. במקרה הנוכחי מדובר במסעדה לכל דבר. אמנם בתפריט המקום אפשר למצוא מנות כמו פיצות, מאפים, וכריכים (כולם במחיר הנחשק), מוזלי וסלטים, אבל השף-יועץ של המקום, אייל קורנבליט, יצר גם מנות חמות הנעשות במקום ומוגשות בקופסה של 330 גרם, כמו: אורז לבן, אורז עם ירקות, שעועית לבנה ברוטב עגבניות, בורגול עם ירקות, בורגול עם עדשים, קוסקוס עם ירקות, שני סוגי מרק משתנים בכל יום, תפוח אדמה אפוי, פסטה פוזילי ברוטב עגבניות ובצל, ופסטה עם פטריות.

מאחורי המיזם עומדת חברת "פשוט טעים", שבעליה משה וולפסון ויוסף מנחם, אנשי עסקים ובעלי ניסיון של  שנים ארוכות בתחום המזון וההסעדה ההמונית, שמבטיחים בריש גלי: "מהפכה בצריכה הקולינרית כדי להפחית את יוקר המחיה בישראל". השניים הודיעו כי הסניף החדש הוא הראשון במה שעתיד להתפשט ברחבי הארץ וכי בקרוב מאוד ייפתחו סניפים נוספים בבעלותם בתל אביב ובחיפה וכי החלו במכירת זיכיונות למקומות חדשים, ככל הנראה ברחוב הסמוך לביתכם.

לא בכדי בחרו השניים למקם את המסעדה הראשונה שבבעלותם לא ברחוב מרכזי או יוקרתי, אלא דווקא איפה שנמצא ההמון הרעב, שצריך אוכל מהיר וטרי, כאן ועכשיו: בתחנה המרכזית בירושלים. השניים החליטו שאפשר למכור במחיר הזה ואפילו להרוויח כשיש תנועה גדולה של לקוחות במקום. את הרעיון והשיטה הביא עמו מנחם כשמכר כבר בשנות ה-80 קפה ב–3 שקלים במזנון שפתח לחברי אגד. המיקום הסואן, הוא לפי הבעלים המפתח להצלחה. "הבנתי שככל שתהיה תנועה אצלנו כך תגיע ההצלחה והרווחיות", אומר מנחם. "עד לאוקטובר 2013 יכלו הצרכנים הישראלים רק לחלום על כוס קפה ב-5 שקלים. המחירים שהיו נהוגים אז בשוק נעו בין 13-18 שקלים לכוס קפה אחת. כיום, לאחר שנתיים מתחילת אותה המהפכה אנו עדים להמשך מגמה ואת מה שקופיקס התחילה בקפה אנו ממשיכים בתחום המזון המוכן במקום". הסניפים החדשים בתל אביב ובחיפה יציעו גם ארוחות בוקר וכ–12 סוגי מנות.

מאיר בולקה

לצורך המהפכה גויס השף קורנבליט וגם שף רשתי שילווה את החברה ואת הסניפים החדשים שייפתחו בהמשך בהיבט הקולינרי, לרבות הרכבת תפריט חדש, הכנסת מוצרים חדשים ויצירת חדשנות קולינרית כשהכל סביב מוטו אחד - מטבע של 5 שקלים. האם לרכישה המסתכמת ב-5 שקלים תהיה השפעה על שכר העובדים?  לטענת "פשוט טעים" הבעלים דוגלים בעשייה חברתית ו"היחס לעובדים הוא שווה והוגן ושכרם גבוה".

פשוט טעים, מתחם התחנה המרכזית, יפו 224, ירושלים, כשר למהדרין. סגור בפסח



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו