בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הלכה לעולמה קרן הנדלר-קרמרמן המייסדת המיתולוגית של מסעדת "קרן"

הנדלר-קרמרמן היא מי שעמדה מאחורי לא מעט פרויקטים ואירועי אוכל חשובים, בהם מסעדת "קרן", מסעדת "לילית" ו"טעם העיר"

11תגובות

המסעדנית והשפית קרן הנלדר-קרמרמן נפטרה הערב. הנדלר-קרמרמן היא מי שעמדה מאחורי לא מעט פרויקטים ואירועי אוכל חשובים, בהם מסעדת "קרן" המיתולוגית באבן גבירול, מסעדת "לילית" ופסטיבל האוכל "טעם העיר". הנדלר-קרמרמן, שהתמחתה בשנות ה-80 בבישול קליפורני היתה מחלוצות המטבח האמריקאי בארץ ובשנת 1985, לאחר שפתחה את המסעדה הקרויה על שמה, מכרה אותה לאירית שנקר והשף חיים כהן וליוותה אותם בהעברת השרביט והמקום. קרן נפתחה כמסעדת יוקרה יוצאת דופן בנוף המסעדות בארץ, ומיום שנפתחה נחשבה לאחת המובילות בתחומה. 

בהמשך שיתפה הנדלר-קרמרמן פעולה עם המסעדנית עפרה גנור (מאנטה ריי) בהקמת פרויקט "טעם העיר", אז עוד פסטיבל אוכל קטן ואנין מאחורי סינמטק תל אביב. הנדלר-קרמרמן המשיכה את שיתוף הפעולה עם משפחת גנור במהלך שנות ה-90 במסעדת לילית בפינת הרחובות מזא"ה ורוטשילד, כמסעדת בשרים שגידלה וחינכה לא מעט שפים. בסוף שנות ה-90 החליטה הנדלר-קרמרמן לחבור לעמותת על"ם ולהפוך את המסעדה לפרויקט חברתי המכשיר בני נוער שנפלטו מבית הספר, אז הפכה לצמחונית, חלבית וכשרה.

מתוך עטיפת הספר

הנדלר-קרמרמן היתה גם שותפה ליצירת ספרי בישול רבים ונחשבים בארץ ובחו"ל, והייתה לאבן דרך משמעותית כמחנכת של לא מעט שפים ומסעדנים הפועלים בימינו.

"קרן תיזכר לעד כחלוצת האוכל הטוב והמעודכן בישראל", מספידה עפרה גנור. "לעומת האיש ממאדים שבא לבחון אותנו היא הגיעה מקליפורניה כדי לתת וללמד אותנו. היא עצמה הושפעה מאליס ווטרס (שה פאניז) כוהנת האוכל הטרי והבאלדי , כיום  אליס ווטרס נשיאת האוכל האיטי והמשפיעה הגדולה על תזונת תלמידי בתי הספר בארה"ב. קרן לימדה אותנו להביט על ירקות ועל יופיים בצלחות עץ שהביאה מחבל סווט בהודו. כל שולחן עץ הודי או קערת עץ בארץ הם צאצאים ישירים של התגליות שלה. היא השפיעה בצנעה ובהיחבא על דור שלם שנושא תורתה – מארז קומרובסקי עד סמי תמימי ויותם אוטולונגי. למדה אותנו על טיפול זהיר ומדויק בחומרי גלם, על השליטה באש שתחרוך רק מעט. שמה של קרן התנוסס על המסעדה שבה צמחו חיים כהן ואירית שנקר, רכשו אותה ממנה והמשיכו את מסעדת קרן במושבה האמריקאית. הקמנו יחד את לילית במאז"ה/ רוטשילד שהייתה מופת לסטייל ולאוכל קליפורני יוצא דופן- שילוב ראשון בין מסעדה, חנות כלים וטייק אווי. לילית הייתה חלוצה ופעלה טרום זמנה, הגדירה מקום שקשה היה להכילו בזמן אמיתי. התפעמתי לא אחת לראות אותה מדגימה לצוות הקפצה עדינה במחבת או בגריל בחליפת ארמני בצבע חרדל ויוצאת משם ללא קמט או טיפה שקפצה. קרן היא חלק מחיי וובחיי שפים, טבחים, אופים והקהילה הקולינארית בישראל  יותר מכל טקסט שייכתב עליה או נכתב עליה. אין נחמה".



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו