בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עכשיו זה רשמי: תל אביב היא בירת הקולינריה הטבעונית

אחרי שזכתה בתארים ובפרסים רבים, בתחרויות עולמיות שונות, תל-אביב זוכה כעת לתואר נכסף נוסף: העיר הידידותית ביותר לטבעונים

59תגובות
מרק פו טבעוני
דודו בכר

מה לא נאמר עליה: שהיא עיר ללא הפסקה, שתושביה חיים בבועה, שאי אפשר לעזוב אותה אבל גם שאי אפשר לחיות בה, בשל יוקר המחייה, הצפיפות, הרעש ובעיות החנייה. תל אביב, בירת הבילויים, הקולינריה וחיי הלילה של ישראל, אוהבים או שונאים אותה, בזים לה או לא יכולים בלעדיה – מושכת ביקורות ומבקרים רבים.

אחרי שבשלהי שנה שעברה מגזין סאייבור (Saveur) האמריקני הכריז עליה כיעד קולינרי אטרקטיבי שיש לשים אליו לב – וזיכה אותה בתואר המכובד "העיר הקולינרית הטובה בעולם" בקטגוריה של עד 800,000 תושבים – היום הכתיר אותה המגזין הקולינרי דה דיילי מיל ((The Daily Meal בתור היעד הטבעוני הטוב בעולם, לא פחות. וגם לא סתם: שכן בשנים האחרונות הסצנה הקולינרית התל אביבית זוכה לפריחה מואצת והיא כזו שלא פוסחת על תרבות המשנה הבריאותית וגם לא על זו הטבעונית. כך, למשל נפתחים חדשות לבקרים מוסדות חדשים אשר חרטו על דגלם את הטבעונות, ביניהם מסעדת השף זכאים, המסעדה האתיופית טנאת ובית הקפה-מסעדה אנסטסיה. לא אלה בלבד, אלא שאפילו מסעדות שהן בגדר מוסדות ותיקים – עוברות לחלוטין  לטבעונות (מסעדת ננוצ'קה הגרוזינית, הווילג' גרין שבגרסתה התל אביבית היא טבעונית למהדרין) וכן אחרות מטבענות חלק נרחב מהמנות בתפריטן (אבא גיל ומסעדת משק ברזילי בנווה צדק, למשל) ועוד לא אמרנו מילה על מסעדות השף שיצרו תפריט טבעוני, כתו תקן, לצד התפריט הרגיל.

דודו בכר

המגזין בחר את תל אביב כבירת הקולינריה הטבעונית, בראש רשימה של תשע ערים החולקות את התואר "ערים ידידותיות לטבעונים", כשביניהן: ברלין הגרמנית (איך לא), וונקובר הקנדית, פורטלנד וניו יורק האמריקניות וגלאזגו הסקוטית. כדי להסביר את הבחירה, נבחר ציטוט (די) מפתיע מתוך מגזין הטיסה של בריטיש איירוויס (British Airways) לפיו: "תל אביב היא עיר בה לפחות ישראלי אחד מתוך עשרים מזהה עצמו כטבעוני, אך על פי מספר המקומות הידידותיים לטבעונים התחושה היא שמדובר במספר גבוה בהרבה". המגזין מדבר כאמור, בשבחן של האופציות הטבעוניות הרבות שתמצאו בעיר, מהגרסה הטבעונית לפיצות (ומתלהב מ"דומינוס"), דרך המאכל המקומי הטבעוני למהדרין – הפלאפל, אותו תמצאו (כמעט) בכל מקום, כמו גם את החומוס (כשהוא מופיע ללא ביצה) ועד גרסת הסייטן הטבעונית-ייעודית לשווארמה. בקיצור, תודה ל"דיילי מיל" המקוון שהזכיר לנו את אשר כבר שכחנו: גן עדן לטבעונים – זה כאן.

תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו