בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אלפאכר: הכירו את מסעדת השף הראשונה ברהט

סולימאן אבו עאבד תושב הנגב מבקש שתניחו את הדעות הקדומות מאחור ותבואו לאכול אוכל ערבי אותנטי (וכן גם שיפודים), דווקא ברהט

32תגובות
אנטולי מיכאלו

גם אם מנסים להיפטר מכל הציניות, קשה לא להשוות את הצחיחות של דרום הארץ ובעיקר אזור הנגב, בתחום הקולינרי, לצחיחות האמיתית הקיימת שם בטבע. לא פשוט למצוא מסעדות איכותיות ומעניינות באזור הזה של הארץ. בדיוק אל החלל הזה נכנס סולימאן אבו עאבד, שפתח את מסעדת השף הערבית "אלפאכר" שמשמעות השם שלה היא משהו מפואר או יוקרתי, וכן - דווקא ברהט מכל המקומות.

"נולדתי ברהט ואני תושב העיר", מספר אבו עאבד, "השתכנעתי שיש חוסר גדול במסעדות באזור שלנו, ובמיוחד במסעדות של המטבח הערבי, הוא כמעט לא קיים בכל אזור הדרום. יש המון תיירים ומטיילים באזור ואין מספיק מסעדות, בטח לא כאלה שיכירו להם כל מיני צדדים של המטבח הערבי. בניגוד למה שחושבים, דווקא יש קהל גדול באזור ולא היה לו מענה בתחום הזה עד עכשיו".

אנטולי מיכאלו

אבו עאבד העמיד במרכז המטבח את השף עלי חאג' שעבד במסעדת עראבסק הנחשבת שבדיסלדורף בגרמניה, ובכמה בתי מלון בישראל, ויחד עם ייעוץ של השף עומר אלוואן ממסעדת עלה גפן הם הרכיבו תפריט שמכיל כמעט את כל הכוכבים העכשוויים של המטבח הערבי. המסעדה הגדולה מכילה כ-120 מקומות וכדי לחזק את שמה אלפאכר  היא עוצבה בהידור מודרני, כולל מפל מים פעיל במרכזה.

המיקום הלא שגרתי של מסעדת שף ברהט דרש גם התאמות מסוימות בתפריט, כדי להתאים גם לקהל המקומי שלא מורגל עדיין במסעדות מפוארות ויקרות וגם לקהל המטיילים שמחפש אוכל מיוחד יותר. לכן גם כל המנות העיקריות בתפריט כוללות מגוון של 12 סלטים טריים המגיעים לשולחן. סוג של שימור מסורת.

אנטולי מיכאלו

בחלק הבסיסי יותר של התפריט אפשר למצוא את המענה למי שמחפש ארוחה כאן ועכשיו, בלי להתחכם יותר מדי. ארוחה הכוללת את הסלטים, שני שיפודים או פרגית ממולאת ושתייה ב-65 שקלים, או ארוחה משפחתית לארבעה הכוללת גם היא סלטים, שיפודי פרגית, קבב, אנטריקוט, צלעות טלה, שתייה וקינוח ב-295 שקלים. הצד ההרפתקני יותר של התפריט כולל מנות כמו צוואר כבש ממולא (220 שקלים), המתאים לזוג, או כתף טלה אימתנית, ממולאת גם היא (440 שקלים), שתספיק בקלות לארבעה רעבים.

בעקבות ההכשרה שרכש בחו"ל, חאג' גם מנסה להכניס לתפריט מאכלים מודרניים יותר, וכאלה שגם מתרחקים מהמטבח הערבי. "הכנסנו למטבח גם מכשיר סו ויד ואנחנו מכינים בו בשר", מספר חאג', "ויש גם בתפריט מנות כמו טורנדו רוסיני מפילה בקר וכבד אווז או שרימפס עם רוטב של חמאה, שום ולימון, כדי שיהיה מעניין". למרות הקריצות החוצה, חאג' בכל זאת מנסה לשמור על התפריט שבסיסו במטבח הערבי ולייצג אותו בכבוד. "אני גם מכין סלט של שקדים ירוקים ושקדים קלויים, סלט חריף עם לבנה או דלעת ממולאת בגבינת עזים. כרגע הביקוש למנות מיוחדות יותר הוא קטן, ואני מאמין שהוא יגדל ככל שיותר אנשים יכירו אותנו, ואז גם נוסיף עוד דברים לתפריט. יש לי עוד הרבה מה להראות ולהוציא מההכשרה שלי בבישול, ואני מקווה שיגיע קהל גדול כדי שאוכל להציג את הכל".

אנטולי מיכאלו

עוד סימן לניסיון להתאים גם להקהל המקומי וגם לקהל המטיילים היא החלוקה של המסעדה לשני אזורים, אחד המתאים לכלל האורחים ולמשפחות, ואחד המחולק במחיצה, בהתאם לדרישות ההפרדה בין המינים של חלק מתושבי האזור.

"אנחנו מכוונים לכל הקהלים האפשריים באזור. אני אומר שאנחנו לא רק מדברים על דו קיום, אלא עושים דו קיום. דרך האוכל אפשר להתחיל לייצר את ההרמוניה בין כל גווני האוכלוסייה שלנו, ודרכו זה באמת יכול לקרות", מסכם עבו עאבד. קשה שלא להיסחף עם התקווה האופטימית שלו.

אלפאכר, רחוב סלאח א-דין, רהט. 08-9109199



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו