בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

רמלה: בר יקיטורי חדש על חורבות סטפן בראון

המסעדן שאול טבת צרף אליו כוחות נחשבים מעולם האוכל ופתח את רמלה: בר עם גריל יפני ובשרים מקומיים

2תגובות
עופר וקנין

אפשר לשבת לילה שלם ולספר על פועלו של שאול טבת, מי שהיה הבעלים של "סטפן בראון" יותר מ-20 שנה, והחליט לסגור את המסעדה לאחרונה לטובת ההרפתקה החדשה שלו: מסעדת רמלה. דרכו של טבת בעולם המסעדנות התחילה בשנת 1981, אז פתח בחצר אחורית בכיכר דיזנגוף את הבר "לונג ג'ון סילבר". מאוחר יותר פתח את מסעדת 'טלה' ביפו, וב-1997 את 'סטפן בראון' ובהמשך את בר ה"לוציפר" הסמוך. אל פתיחתו של רמלה צרף אליו טבת את שי אליהו מה"בסטה", פופי סינג - הגריל-מן מסטפן בראון ומסעדת 'האחים', ואת אפי רז מסביח טשרניחובסקי.

השם של הבר-מסעדה "רמלה", מספר טבת, הוא מחווה לעיר - בה שכנה סצנת מועדוני הקצב בשנות השבעים, שם עלו "עוזי והסגנונות", "הצ'רצ'ילים", מני בגר וחבריהם.

עופר וקנין

לפעמים לא צריך להיות גאון, אלא רק להביא רעיון טוב. וזה בדיוק מה שעשו ברמלה – לקחו את רעיון היקיטורי היפני, בו אתה יושב לך, שותה משהו, ולוקח לך איזה שיפוד קטן מגריל פחמים. זה יכול להיות שיפוד של ירק, בשר או חלק פנימי. הכל כמובן מגריל שנבחר בקפידה והוטס מיפן עם מלאי פחמים. הגריל כמיטב מסורת היקיטורי נמצא בבר עצמו ולא במטבח, והסועד יושב ורואה את הההזמנות נצלות מול עיניו.

בניגוד לגריל היפני הטעמים ב"רמלה" מקומיים. הטיפול בשיפודים מינימלי ברוב המקרים – מלח, פלפל, שמן זית. אם במקרה חפצה נפשכם בהמבורגר המיתולוגי של "סטפן בראון", אל דאגה, גם את ההמבורגר וגם את הפיצה (מ"רדיו רוסקו" ז"ל אף הוא של טבת), ממשיכים להוציא מהמטבח.

המקום עצמו בנוי כך שהבר במרכז, העיצוב מלא בעץ ונינוח, כזה שאתה יכול לשבת בו לבד או עם שבעים חברים, ובשני המצבים להרגיש טוב. אך מעבר לכך, המחירים הם גולת הכותרת, דהיינו - נוחים מאוד. שיפוד ירק עולה רק תשעה שקלים, שיפוד דג ים (שמגיע במשלוח טרי בכל בוקר) עולה 13 שקל, שיפוד קבב עולה 16 שקל ושיפוד נתח קצבים 25 שקל.

עופר וקנין

כמי שנוהג להתחיל לשתות ובזה להפסיק להכניס מאכלים אל פיו, זה המקום לו חיכיתי – בדיוק כמו ביפן. האוכל לא מפריע לך להשתכר, אלא דווקא מסייע. מקום שבו אתה לוקח שני ביסים באוכל, שותה עוד דרינק קטן, לוקח עוד ביס, וכן הלאה וכן הלאה עד שאתה שיכור לעייפה ונימוח בלב.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו