בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

גבינות, יין ומסיבת פיצות: איפה אוכלים בסוף השבוע?

סדנה לבישול טבעוני לשבועות בגליל, או מסיבת פיצות בתל אביב, טעימות יין וגבינות במחלבה סודית בלב השרון, או טברנה יוונית במסעדת בשר: מבול של אירועים קולינריים לסוף השבוע, רק תצאו לבלות

2תגובות
ראובן קופיצ'נסקי

אולי זה סוף האביב או שמא הקיץ המדגדג, אבל בכל מקום רוחשות הצעות מפתות שמתאימות לכל טעם בערך. וקודם כל, מרגישים את שבועות באוויר - היקבים וגם המחלבות נערכים בכוננות מוגברות. קשה למצוא בסוף השבוע הקרוב מחלבה או יקב בלי איזו פעילות פסטיבלית של טעימות, מוזיקה ובסוף גם קניות – כי למה שלא תחסכו את פער התיווך ותקנו ישירות מהיצרן? מלבדם, המסעדות כבר משיקות ארוחות בוקר, תפריטים מיוחדים, מארחים ומתארחים. רק תצאו כבר מהבית.

חאתם טנוס

סוף שבוע אביבי של קולינריה, תרבות ויין בגליל

מזמן אמרנו שהגליל טומן בחובו אוצרות קולינריים שרק מחכים להתגלות. בסוף השבוע הנוכחי והחל מהיום יתרחשו באזור הגליל המערבי כ-20 אירועי תרבות, אמנות וכמובן קולינריה, כך שכל אחד יכול למצוא משהו שהוא יאהב. אתם מוזמנים להרכיב לעצמכם יום, יומיים או שלושה, לדלג בין האירועים ולטעום מהתוצרת המקומית המשובחת, לפגוש את האמנים במרחב ולטייל במסלולי הטיולים. ומה באוכל? למשל שוק איכרים במושב בן עמי שאפשר בו למצוא יינות מיקבי בוטיק גליליים, גבינות מגבנים מובילים באזור, מאפים, לחמים, ירקות ופירות של חקלאי מטה אשר, גלידת בוזה המצוינת מתרשיחא. או אפשר להקדים ולהגיע כבר הערב לסדנאות בישול טבעוניות באזור, או לקפוץ לערב יינן ובשר ביקב שטרן, לטיול בסמטאות תרשיחא עם לא מעט אוכל ולקנח בשקיעה בטברנה הכי יפה באזור. בקיצור, זה הזמן לטעום מהגליל.

רותם מימון

מתי? החל מהיום (14.5) ועד יום שבת. איפה? ברחבי הגליל. כל הפרטים על סופשבוע אביבי בגליל

ויסקי מדע על הבר

למי שמתכנן דווקא סוף שבוע במרכז, האירוע השנתי של מדע על הבר יחזור הערב במתכונת מורחבת כש- 58 מדענים ממכון ויצמן יתארחו ב- 57 ברים תל אביבים וישרטטו את קווי המתאר של חזית המדע העולמית, בזמן שאתם תלגמו עם כוס ויסקי, או בירה.

מתי? הערב (14.5) החל מהשעה 20.30. איפה? ברחבי תל אביב. כל הפרטים וההרשמה להרצאות כאן

חובבי היין התאחדו

אמש נפתח הפסטיבל הקצר לחובבי היין באשר הם – סאלוט 2015 במתחם התחנה בתל אביב. הפסטיבל יינעל הערב, אחרי שהמבקרים יוכלו לטעום מ-120 היינות שיוצגו וכמובן שאחרי כל הטעימות הללו תוכלו להצטייד ביינות לקראת שבועות, שכן, במקום תיערך מכירה של יינות במחירים ייחודיים לפסטיבל, וגם גבינות מתוצרת בית של מחלבות מקומיות, שמן זית, דים-סאם, שוקולד גורמה, מאפים ועוד. כרטיס כניסה יזכה אתכם בגביע יין זכוכית והזמנה לטעימות חופשי חופשי בעלות של -75 שקלים למבקרים, 50 שקלים לתושבי העיר בעלי כרטיס דיגיטל ת"א, 45 שקלים לסטודנטים ופנסיונרים.

מתי? היום חמישי (14.5), החל מהשעה 18.30. איפה? פסטיבל סאלוט, מתחם התחנה, תל אביב

אי–פי

מסיבת פיצות ואלכוהול

הקפה-מסעדה-פיצרייה קמפנלו האיטלקי של השף מנה שטרום מציין בימים אלה את יום הולדתו השלישי, על אף שנדמה כאילו תמיד שכן לו בפינת הרחובות בן יהודה ונורדאו. הרעיון הוא פשוט, סוגרים בלו"ז את צהרי יום שישי, לא מכינים צהריים ומגיעים לקמפנלו למסיבת פיצה. וכשמה כן היא: מהטאבון ייצאו הפיצות המפורסמות של שטרום: פיצה פוטנסקה, ביאנקה פפרוני, מרגריטה חופשי ואתם משלמים רק על האלכוהול – בירה מוסקו מהחבית, יינות איטלקיים בכוסות וצ'ייסרים ב-15 שקלים.

דניאל לילה

מתי? שישי (15.5) החל משעה 12 בצהריים. איפה? קמפנלו, בן יהודה 230, תל אביב

ואם כבר פיצה

לתושבי השרון, שהגעה לתל אביב בשעת צהריים נשמעת להם כמו סיוט קטן, שווה ואף כדאי להכיר את מסעדת בליסימו בפרדסיה, שחוגגת בימים אלה שנתיים להיווסדה והחליטה לציין זאת בקולקציה חדשה של פיצות. בראשן: פיצה ביאנקה אלה סיציליה – שהיא לא סתם פיצה. קודם כל בגלל שבסיסה הוא קרם חצילים המורכב מחציל שרוף בטאבון, אורגנו, שום, פרמזן ושמנת מתוקה ואחר כך מגיעות תוספות מעל בדמות פלפל אדום קלוי, גבינת פטה, זיתי טאסוס ובסיום האפייה מפוזר מלמעלה בצל ירוק ותפוח אדמה קריספי. אז כזאת כבר טעמתם? לצורך העניין תצטרכו להיפרד מ-54 שקלים.

מתי? הערב – חמישי (14.5) עד חצות, שישי (15.5) עד השעה 14.30. איפה? בליסימו, הארז 29, פרדסיה

באדיבות המקום

טברנה צפונית בנתיב השיירה

למבקרים בצפון בסוף השבוע יש כאמור הרבה אופציות לבילוי והנה עוד אחת: במסעדת ארנולד'ס של השף אורי ארנון ימשיכו בצהרי שישי בחגיגות שהפכו כאן למסורת. אז מה יש בטברנה של אורי? ובכן הרבה אוזו, מזטים וכמובן הבשרים (הכשרים) של ארנולד'ס ואפילו קריוקי למי ששתה קצת יותר מדי אוזו.

מתי? שישי (15.5) בין 12:00-16:00. איפה? ארנולד'ס, מושב נתיב השיירה

מסיבת גבינות ויין במטע אבוקדו

ירים את ידו מי ששמע על חנן הגבן ממושב חרות. למי שלא הצביע, זה הזמן לעשות תיקון, שכן לא רק שהוא מייצר במחלבה הקטנה גבינות נפלאות, הוא גם מחזיק באמתחתו מקום מקסים בינות עצי אבוקדו. אחד הסודות השמורים של המקום הוא ארוחות בוקר שכוללות בעיקר גבינות כמובן מתחת לעצי האבוקדו, אבל הפעם מדובר במסיבה, שכן לכבוד שבועות ופתיחת הקיץ מקדים הגבן את החגיגות למחר – צהרי יום שישי עם גבינות של חנן, יין של דלתון ופוקאצ'ות חמות מהטאבון ותקליטיית ויניל שתקפיץ ברקע. שווה קפיצה. כניסה – 50 שקלים לטעימות חופשיות.

מתי? שישי (15.5), בין 12:00-16:00. איפה? חנן הגבן, רחוב המייסדים, מושב חרות

יין לבן וסושי בנווה צדק

מסעדת "אוקינאווה" היפנית הוותיקה (כן אפשר כבר להגיד) של נוה צדק, מארחת במהלך סופי השבוע של חודש מאי את "פסטיבל קיץ לבן" אשר במסגרתו ייפתחו לכוסות ויימכרו במסעדה יינות לבנים מיוחדים של כמה יקבי בוטיק ישראליים מובילים. ליינות שודכו מנות מיוחדות מהתפריט החדש של המסעדה, בהם למשל ריטון סובניון בלאן של יקב אמפורה שיוגש עם מנת פילה סי בס אסיאתית, או רוזה של יקב בת שלמה שלו צורפו מנות אינארי סושי מתקתקות, בלנד לבן של יקב מונטיפיורי שיומלץ לאכילה לצד מנת צ'יראשי סושי ועוד! טווח המחירים בכוסות ינוע בין 38-42 שקלים, והפסטיבל יתקיים בכל שעות פעילות המסעדה. אז מה עוד אפשר לבקש לצד סושי אם לא כוס יין לבן מעולה? 

מתי? בכל סוף שבוע בחודש מאי. איפה? אוקינאווה, שבזי 46 נוה צדק, תל אביב

באדיבות המקום

מרמת הגולן לפלורנטין

לבר היין "מתושלח" יש מנהג יפה שמעט אנשים מכירים וחבל. מדי שישי מארח המקום יקב אחר מרחבי הארץ לקבלת שבת ייננית עם טעימות יין - ולא רק כי שבועות בפתח וכולם קונים יין. מנהג זה מנהג. השבוע מארח מתושלח את יקב אורטל מקיבוץ אורטל שברמת הגולן. בשנת 1983 ניטע כרם אורטל הראשון, והוא אחד הוותיקים והמובילים בגולן ומספק יין זה יותר מ-30 שנה ליקבי האזור השונים.
חמישה יינות ישתתפו בטעימה: אורטל ויונייה שעשוי 100% ויונייה אחרי ששהה כ-9 חודשים בחבית; תל שיפון - יין העשוי סירה, קברנה סוביניון ומרלו, מכרם למרגלות תל שיפון, כאשר כל זן התיישן בנפרד כ-12 חודשים בחבית ולאחר מכן עורבב עם שאר הזנים; געש הוא שילוב של קברנה סוביניון, מרלו וסירה; וכן גם אורטל מרלו ואורטל סירה. יין זה נחמד, אבל גולת הכותרת היא הטעימות מסביב - בופה של גבינות, נקניקים, איקרה, ירקות, זיתים ולחמים. הקונספט הוא פשוט: נכנסים, ממלאים את הכוס ביין שרוצים, ניגשים למזנון הפתוח ויוצאים החוצה וחוזר חלילה – כמה שרוצים. ככה חסכתם גם ארוחת צהריים. המחיר: 40 שקלים.

מתי? שישי (15.5) החל משעה 12.30. איפה? מתושלח, אוריאל אקוסטה 16, תל אביב

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו