בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אחרי שמונה שנים: שף יונתן רושפלד עוזב את מסעדת הרברט סמואל

שמונה שנים אחרי ששיתפו פעולה והקימו שורה של מסעדות בהן, הרברט סמואל, עלמה לאונג' וטאפאס אחד העם - השף יונתן רושפלד ועדי'ס לייפסטייל נפרדים

29תגובות
הרברט סמואל, יונתן רושפלד
הדס פרץ

סוף לחרושת השמועות: שמונה שנים אחרי שהחלו לשתף פעולה במסעדת "הרברט סמואל", נודע אמש כי השף והקבוצה – נפרדים. רושפלד יעזוב את ארבע המסעדות הקיימות: הרברט סמואל תל אביב, הרברט סמואל הרצליה, טאפאס אחד העם, עלמה לאונג' ואת המסעדה החמישית בתכנון – הרברט סמואל ירושלים. רושפלד פתח לאחרונה שלא במסגרת הקבוצה, את המסעדה הקטנה "ארוחת ערב", יחד עם השף עודד סיידא. לקראת פתיחה הצהיר רושפלד כי הוא מעוניין לחזור לבסיס ופשוט לבשל.

בשנת 2007 פתח יונתן רושפלד את מסעדת הרברט סמואל, כחמש שנים אחרי שסגר את מסעדותיו – "ביסטרו רושפלד" ו"יונתן רושפלד". מבקר המסעדות של "הארץ" דאז, דניאל רוגוב ז"ל, כתב על מסעדותיו "רושפלד" ו"יונתן רושפלד" (שאגב, קיר אחד חצץ ביניהן) - "המסעדה הטובה בישראל" ו"הביסטרו הטוב בישראל" וסימן עם פתיחתה את חזרתו לבמה של מי שנחשב עד אז לאחד השפים הטובים במדינה.

בפתיחת המסעדה שיתף רושפלד פעולה עם המשקיע יאיר מלכין, בנו של איל ההון הרוסי ויטלי מלכין. המסעדה זכתה להצלחה כלכלית גדולה כבר עם פתיחתה, וקבוצת "עדי'ס לייפסטייל" בראשות האחים עדי ועירית שטראוס, ניהלה משא ומתן ארוך ובסוף 2008- תחילת 2009 רכשה את חלקו של מלכין במסעדה בשבעה מיליון שקלים. בהמשך השקיעה הקבוצה 11 מיליון שקלים בשתי מסעדות נוספות בתל אביב: "אחד העם טאפאס" ששילבה בין מסעדה ספרדית לטאפאס בר, וכעבור שנה ב"יבנה מונטיפיורי", כמין שילוב בין דיינר לבראסרי, בהשקעה של שבעה מיליון שקלים. אחרי שנתיים של פעילות סגרה הקבוצה את המסעדה.

רני רהב, המנהל את משרד יחסי הציבור של קבוצת עדי'ס לייפסטייל, אישר את הידיעה ומסר: ״לאחר 8 שנים של עבודה משותפת ומוצלחת של השף יונתן רושפלד במסעדות Adi’s Lifestyle אנו נפרדים היום ומאחלים ליונתן בהצלחה".

עוד נמסר כי מסעדות הקבוצה ממשיכות להתנהל כרגיל וללא שינוי, תחת ניהולם של צוות השפים הצעיר: שף אדיר כהן ל"הרברט סמואל תל אביב", שף קובי אוחיון ל"הרברט סמואל הרצליה" במלון ריץ' קרלטון, שף תום פישר למסעדת "טאפאס אחד העם", שפית סתוונית מלצר למסעדת "עלמה לאונג'" במלון הבוטיק עלמה ושף תומר טל ל"הרברט סמואל ירושלים" העתידית. לפי רהב ״הרברט סמואל ירושלים" תפתח כמתוכנן ברבעון האחרון של השנה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו