בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אלכרמה: מסעדה לבנונית חדשה ביקב בכפר תבור

אל גל המסעדות החדשות שמתמקמות בלוקיישנים לא שגרתיים מצטרפת גם "אלכרמה" - מסעדה שהתמקמה ביקב, ועושה הכל כדי לא להיהפך לעוד מסעדה לבנונית עם טאבולה

12תגובות
טל-פז תקשורת

כשג'ריס חינאווי חיפש מיקום למסעדה החדשה שלו, הוא הגיע אל יקב בכפר תבור, והתאהב בו מיד. "האווירה ביקב מיד התאימה לי. הגפנים והכרמים מזכירים לי את הנוף הלבנוני, ממנו הגיעה אמא שלי, וזה משהו שמיד נגע בי. מגיל קטן אמא מספרת לנו על לבנון ועל מה שהיה שם, והלב שלי נמשך לפה". השקט והפסטורליה היו גם הם גורם מכריע בבחירת המיקום. "אנשים יוצאים למסעדה כדי להנות, והם לא צריכים לשמוע מכוניות עוברות, ורעשים מכל כיוון. באים אליי למסעדה כדי להתפנק, והמיקום ביקב, עם הנוף, הטבע וכל האבן שממנה בנויה המסעדה, מעבירים את ההרגשה הזו, וגם משתלבים עם האוכל".

את מסעדת אלכרמה (כרם בערבית) פתח ג'ריס חינאווי, בליבו של היקב. ג'ריס, שעובד במטבחים כבר מגיל 15, במסעדות שונות בנצרת, חדרי אוכל של בתי מלון, ובארגון אירועים פרטיים, ועוד לפני זה למד מגיל קטן לבשל עם אמא, החליט שהגיע הזמן לפתוח מקום משלו. "נמאס לי מכל מיני מסעדות שלא מספקות תמורה ראויה למחיר שמשלמים בהן", מספר ג'ריס, "וכאלה שמנסות לחסוך בחומרי גלם על חשבון המחיר, ולכן החלטתי שאני לא רוצה לעבוד יותר בשביל אחד, ולפתוח מקום משלי, עם חומרי גלם שרק אני בחרתי וחושב שהם הטובים ביותר. לפתוח מסעדה זה גם היה חלום שלי מאז שהייתי ילד, ועכשיו אני מגשים אותו".

ג'ריס מגדיר את אלכרמה "מסעדה לבנונית לא משודרגת". "היום הרבה מסעדות קוראות לעצמן מסעדה לבנונית, אבל אף אחד לא עושה אוכל לבנוני אמיתי". התפריט מצומצם יחסית, ובאמת לא מנסה להתחכם או לחדש, ונצמד למסורת. בהתאם, גולת הכותרת של תפריט המסעדה הן המנות הלבנוניות המסורתיות, שמכינה במטבח אמו של ג'ריס, רוזט חינאווי, שתמיד היתה מוכרת בכפר בתור בשלנית מצוינת. "בכל פעם שהיה אירוע בכפר, מיד היו קוראים לאמא שתעזור לבשל ולהכין אוכל, כל הכפר מכיר אותה בזכות האוכל שלה, ולכן, עם כל הכבוד לי ולטבחים, רק אמא מכינה במטבח את המנות הלבנוניות. היא עובדת במטבח של המסעדה כמו שהיא היתה עובדת בבית, בלי לשנות שום דבר. כשאחד הטבחים מעיר לה שאפשר לחסוך קצת בשמן זית, והיא מיד משתיקה אותו שרק ככה מכינים את האוכל". 

בין המנות אפשר למצוא מג'דרה לבנונית (39 שקלים), שייח אל מחשי- קישואים ממולאים (60 שקלים), עליי גפן ממולאים (45 שקלים), כיסוני שישברק (60 שקלים) או סינייה (75 שקלים) וגם מבחר משתנה של דגים טריים, מטוגנים או על הגריל, וכמובן פלטת סלטים שמגיעה למרכז השולחן בעלות של 35 שקלים לסועד, וכוללת חוץ מהמגוון הרגיל גם כמה סלטים מיוחדים יותר כמו פאטוש, סלט ג'רג'ר וסלט טאבולה.

טל-פז תקשורת

"אפילו סלט הטאבולה, שאפשר להגיד כמעט בכל מקום היום, שונה אצלנו. נכון שהוא עשוי מאותם רכיבים כמו בורגול, פטרוזיליה ובצל. אבל אצלנו יש טעם של בית. הפטרוזליה קצוצה ביד, השמן זית הוא כזה שבחרתי לבד, וכל הסלט מוכן בזמן ההזמנה ולא מראש, וזה הופך אותו לשונה לגמרי".

בהתאם למסורת הלבנונית, מגישים במסעדה מגוון סוגים של ערק, המשקה הכי לבנוני שיש, על פי חינאווי. "יש לנו גם כמה סוגים שמאוד מזכירים את הערק המקורי מלבנון, שאני מאוד אוהב". גם הקינוח שמכינה רוזט, ליאלי ביירות (לילות בירות), מעין פודינג סולת ופיסטוק מסורתי, משלים את האווירה הלבנונית והופך אותה למושלמת.

אלכרמה, מתחם היקב, כפר תבור, 04-6474035. א-שבת- 11:00 עד אחרון הסועדים.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו