בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

יש נמל חדש בירושלים

נמל ירושלים, מסעדה ובית הופעות, תנסה להביא הקיץ קצת רוח מן הים לעיר הבירה. על התפריט שמבטיח את "הנקניקייה הכשרה הכי טובה בארץ" אמון השף אריאל כהן (פויקה ו-NG)

3תגובות
רונן מלחן

הבדיחה המוכרת על הים של ירושלים היא אולי עתיקה כמעט כמו העיר עצמה. אבל צחוק צחוק, ממש בימים אלה נפתח בעיר מקום חדש, "נמל ירושלים" שמו, אותו פתח היזם הלל הופננג. הופננג מקווה שאולי בכל זאת יצליח להביא את אווירת הים הפתוח אל עיר הבירה, גם אם מדובר רק ברוחות מן הים.

על התפריט של נמל ירושלים, שילוב של מסעדה וחלל הופעות הופקד השף אריאל כהן, אקס NG ופויקה, כשבמקום יבשל בפועל השף דניאל בן שעיה שבישל באנג'ליקה, מומה בקריית ענבים ואצל השף שלום קדוש.

למרות השם שמרמז על ים ודגים, מדובר בתפריט אקלקטי ומגוון שלא מתחייב על כיוון מסוים. "במסעדות הקודמות שלי התעסקתי בעיקר בבשר, ומובן שיהיה לו חלק גדול בתפריט", מספר אריאל כהן, "אבל פה זה תפריט שהוא יותר 'אריאל' ופחות כיוון מאוד מסוים. בעצם החלטנו לקרוא למקום הנמל כי נמל הוא מקום שמרכז אליו אנשים מכל הכיוונים והמקומות, והוא מקום שבו קורים הרבה דברים אקלקטים ומעניינים וגם התפריט שלנו הוא כזה שמביא אותו השראות מכל העולם, ממש כמו נמל, וגם כזה שיתאים לכולם".

רונן מלחן

מבט קל בתפריט מאשר שהוא אכן מקפץ בקלילות בין מטבחים שונים, עם מנות אסיאתיות קלילות שיושבות לצד מנות עם השראה ים תיכונית, כאלה שמגיעות היישר מאמריקה ואפילו נגיעות יהודיות מזרח אירופיות. על צריבת הבשרים וחלק משאר האוכל יהיה אחראי תנור ג'וספר ענק שעובד על פחמים, וגם המחירים מצליחים להישאר מתונים יחסית בהתאם לאג'נדת ההתאמה לכולם. המסעדה גם תהיה כשרה בכשרות "השגחה פרטית" שהופכת נפוצה יותר ויותר בעיר הבירה, והיא מודל כשרות עצמאי וחלופי לזה של הרבנות.

בין המנות הראשונות בתפריט אפשר למצוא גלילות דג נא עטופות בעלי גפן במילוי עדשים, פריקי ולימון כבוש (38 שקלים), צלפים ובייבי אנשובי מטוגנים עם רוטב טרטר (42 שקלים), פיצה ירושלמית עם נתחי בשר, עגבניות ועשבי תיבול (42 שקלים) או מנה מסקרנת של עוף שנקראת salted caramel drum sticks.

אילון גלינצנשטיין

במנות העיקריות מככבים המבורגר עם שמאלץ בפנים (55 שקלים), פפר סטייק אנגלי ברוטב פלפל שחור (82 שקלים), סופריטו ירושלמי עם בקר וירקות שורש (78 שקלים) והמנה עם השם הכי מחייב בתפריט: הנקניקיה הכשרה הכי טובה בארץ - העשויה בשר בקר ושמאלץ עם פלפל שחור (42 שקלים).

חוץ מתפריט מסקרן, נמל ירושלים גם ישמש בית להופעות מוזיקליות שונות ומגוונות, בחלל גדול ומושקע, עם במה גדולה ומערכת סאונד. בכל אחד מימי השבוע (כשההופעות בשישי קורות בשעות הצהריים והופכות למעין קבלת שבת מוזיקלית), וימי ראשון ושני מוקדשים לערבי DJ. מופע הפתיחה החגיגי היה המופע של אסתר רדא,  ומאז כבר הופיעו גם יעל דקלבאום, נינו ביטון ותזמורת המגרב ולירן מיוחס. בימים הקרובים יופיעו שוב נינו ביטון ותזמורת המגרב, והצמד מאלוקס - אייל תלמודי ורועי חן. בכל חודש יתפרסם לוח הופעות, כאשר חלקן יהיו בכניסה חופשית ללא עלות, וחלקן בתשלום, כאשר לסטונדטים ולרוכשים במכירה מוקדמת תינתן הנחה.

נמל ירושלים. הלל 22, ירושלים, 02-6254447. ראשון - חמישי: 19:00-01:00, שישי: 11:00-15:00, שבת: 20:00-01:00.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו