בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שוב הדיסקו כאן: האנשים שלא זורקים אוכל נכנסים למקרר

במקררים של השוק הסיטונאי הישן בתל-אביב ייפתח הערב אירוע של "קהילת הדיסקו" במיזם "המקרר" המשלב אמנות ואוכל, במטרה לעורר מודעות לבזבוז המזון בארץ ובעולם. בתפריט החינמי: מנות מחומרי גלם שניצלו מהשמדה

תגובות
מוטי מילרוד

הרשתות החברתיות בארץ ובעולם סערו השבוע כשנודע כי צרפת החלה במהלך משמעותי כנגד בזבוז האוכל. צרפת היא אחת המדינות הראשונות בעולם היוזמות חקיקה בתחום, שהופכת בזבוז מכוון של מזון אכיל בחנויות ובתי אוכל לבלתי חוקי. רבות דובר כבר על האירוניה והשערורייה בבזבוז האוכל בעולם. בזמן שיש כל כך הרבה אנשים רעבים, כמות האוכל הנזרקת מדי יום רק הולכת וגדלה - יותר מ-40 אחוז מהאוכל בעולם מושלך והיד עוד נטויה. כן, נחזור על כך שוב – יותר משליש מכמות המזון המיוצרת בעולם נזרקת מדי יום. אז חוק שאוסר על רשתות השיווק הגדולות לזרוק מזון עוד אין לנו בארץ, אבל קהילת הדיסקו בישראל (לא קשור לז'אנר המוזיקלי) מראה צעדים נכונים בכיוון ותקיים הערב את יריית הפתיחה ב"דיסקו מקרר".

"המקרר" הוא פרויקט אמנות שיחל לפעול מהערב (לשלושה ימים) בבית הקירור במקום שבו שכן השוק הסיטונאי בתל-אביב. במשך שנים שימש החלל לשימור, קירור ואיחסון הירקות של גוש דן, והוא ננטש עם המעבר של השוק הסיטונאי לצריפין. פרויקט האמנות יארח אמנים רבים שהעבודות שלהם יבחנו את היחסים שבין הקפאה ושימור של מזון, טקסים וזיכרונות.

שי שבח

"יש חיבור מתבקש בין בית-הקירור הנטוש לבין ערכי קהילת הדיסקו", אומרת שי שבח, ממארגנות אירוע הפתיחה ומנציגי קהילת הדיסקו בארץ. "בין השוק הסיטונאי שממנו יוצאים רק הירקות היפים והמשובחים לחנויות ברחבי הארץ ובו מושמדים מדי יום אלפי קילוגרמים של ירקות, ובין היכולת שלנו לקחת את הירקות שעתידים להיזרק ולייצר מהם ארוחה משותפת, טעימה וטרייה".

בשעות הבוקר המוקדמות הגיעו אנשי הדיסקו אל אזור ההשמדה של ירקות בשוק הסיטונאי בצריפין ואספו משם שאריות איכותיות, וכן שאריות מעודפי הלחמים והמאפים של מאפיית "לחמים". יחד עם שפים, חובבי בישול ואוכל, מתנדבים כולם, הם יבשלו מנות שיוגשו חינם לכל המשתתפים. "הכניסה חופשית והאוכל הוא חינם במסגרת חוקי הדיסקו – שאומרים כי יש מספיק אוכל בעולם אם הוא מחולק נכון ולכן האוכל חייב להיות מחולק חינם".

הרעיון מאחורי הערב, כמו גם מאחורי שאר הפעילויות בנושא שיתרחשו הקיץ, הוא להניע את הגלגלים למניעת בזבוז מזון. "יש לנו אפשרות להשפיע על מערכות המזון העולמיות דרך המקומיות. לכולם בעולם יש אותן בעיות בדיוק. הבעיות של החקלאים בארץ זהות לאלה בחו"ל ובעיות הסחר הן דומות וזה משתלם למישהו שנבזבז אוכל. למי למשל? לתאגידים, לממשלות שגורמות לתנועה של סחורות".

קהילת הדיסקו היא חלק מהתנועה העולמית של צעירים שעוסקים בסלואופוד, והיא קמה במטרה לעורר מודעות  לכמויות האדירות של המזון הנזרק, לא רק מתאגידים, מסעדות ובתי אוכל, אלא בראש ובראשונה אצלנו בבית. הדיסקו נולד כאמצעי שמח וצעיר לחבר פתרונות טעימים ומזינים למזון המבוזבז ולבנות קהילה שיתופית של אנשים המחויבים למאבק בתופעה.

המקרר, החשמונאים 88 תל אביב, החל משעה 19.00



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו