בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מהפך בצמרת: מהי המסעדה הטובה בעולם?

סן פלגרינו פירסמה את הרשימה השנתית היוקרתית של מאה המסעדות הטובות בעולם. החדשות המרכזיות: בצמרת מובילות שתי מסעדות ואף אחת מהן היא לא "נומה" הדנית. אז מי במקום הראשון?

8תגובות
השפים במסעדת El celler De Can Roca
׳׳™ײ¾׳׳£ײ¾׳₪׳

בכל שנה בסוף האביב ותחילת הקיץ נכנסים כמאה שפים ומסעדנים ברחבי העולם ללחץ. זהו הזמן בו מגזיני האוכל היוקרתיים בעולם ומותגים שונים בוחרים את נבחרי השנה והפעם מותג המים סן פלגרינו בוחר את מאה המסעדות הטובות בעולם. בארבע השנים האחרונות זגזג המקום הראשון בין שתי מסעדות. האחת היא מסעדת "נומה" הדנית מבית השף רנה רדזפי ושותפו קלאוס מאייר, השנייה היא המסעדה הספרדית, El celler De Can Roca,  שנמצאת באזור חירונה (או כלשון הקטאלונים - ג'ירונה) והשייכת לשלושה אחים לבית משפחת רוקה הקטאלוניים. והנה, השנה מהפך חוזר. אחרי שנומה חזרה לעצמה בשנה שעברה והחזירה לעצמה את הכתר, השנה היא מדרדרת אל המקום השלישי ובמקומה מטפסות מעלה , El celler De Can Roca ומיד אחריה במקום השני -Osteria Francescana של השף מאסימו בוטורה, ממודנה שבאיטליה שרושמת טיפוס של שלב אחד מהמקום השלישי בשנה שעברה (עם הדחה של מוגאריץ מהרשימה והידרדרותה של זו למקום השישי).

זוהי השנה העשירית ש- El celler De Can Roca משתתפת בתחרות, והפעם השנייה שהיא כובשת את המקום הראשון, אחרי זכייה ראשונה בשנת 2013. אגב, בשנה שעברה נעדרה המסעדה מהתחרות מאחר שנסגרה ליותר מחמישה שבועות לצורך מסע חקר קולינרי שערכו האחים וצוות המסעדה באמריקה הלטינית ובדרום אמריקה. בנימוקי השופטים נאמר כי: "השילוש הקדוש של הבישול מלא המחשבה, אתגר והמקוריות של השף הראשי ג'ואן, הקינוחים קוראי התגר על הדמיון והאוונגרד של הקונדיטור ג'ורדי והשילובים של פפ הסומלייה גורמים לכך שהשלם גדול באופן משמעותי מסכום חלקיו, לפני שמוסיפים לזה את תחושת הכנסת אורחים. אבל הסיבה של המסעדה הקטאלונית העכשווית בת 55 מושבים חזרה לגג העולם היא ההברקה והדמיון של השלישייה שלא מפסיקה ללמוד אף פעם".

את המקום השלישי כאמור תפסה מסעדת נומה הדנית, כשהשופטים דווקא שיבחו את האומץ של רדזפי לפתוח שלוחה זמנית של נומה בטוקיו תוך שהוא מאמץ ומטמיע תרבויות קולינריות אחרות משלו. בעשירייה המובילה נרשמת השנה הראשונה גם קפיצה יפה ומשמעותית לשתי מסעדות – האחת סנטרל מפרו שתפסה את המקום הרביעי, כשהיא עוקפת שמות נחשבים דינר של הסטון בלומנטל וכמובן מוגאריץ. על סנטרל, שזכתה גם כמסעדה הטובה ביותר בדרום אמריקה, נאמר כי היא לוקחת את המטבח הפרואני לקצה וחוגגת על המגוון והמורשת האנדים העתיקה תוך שהיא מציבה גבולות קולינריים חדשים. כניסה מרשימה נוספת היא למקום העשירי של המסעדה גאגאן מבנגקוק שאף זכתה בשנה שעברה בתואר המסעדה הטובה באסיה.

The World’s 50 Best Restaurants 2015, sponsored by S.Pellegrino & Acqua Panna

פרס על מפעל חיים קיבל השף הוותיק והמוערך דניאל בולו הצרפתי שפועל בארצות הברית, שבעצמו אחראי על כמה מסעדות ברשימת המסעדות הטובות. את פרס השפית הטובה ביותר בעולם קיבלה השפית הצרפתייה הלן ד'רוז (בעלת המסעדות הנושאות את שמה בפריז ובלונדון) שהדיחה את הלנה ריזו מהפסגה. בבחירת השפים זכה השף דניאל הום האמריקאי בעל מסעדת Eleven Madison Park שזכתה גם בתואר המרשים – המסעדה הטובה ביותר בארצות הברית וצפון אמריקה. זהו תואר מעניין במיוחד שכן קודמיו היו רנה רדזפי ומאסימוב וטורה, כך שהעתיד שלו ברשימה נראה בטוח.

האחים רוקה
The World's 50 Restaurants 2015, sponsored by S.Pellegrino & Acqua Panna

הטבלה, שיש בה יותר מדירוג המסעדות והשפים, מצביעה על המגמה הקולינרית העולמית של השנים האחרונות שמעדיפה את החדשנות על הקלאסיקה (כלומר פחות צרפת ברשימה והיעדרות בולטת מהעשירייה הראשונה וגם פחות איטליה), והשתלטות של המסעדות מספרד ומאמריקה הלטינית וכן מסעדות מסין, תאילנד וסינגפור שהתמקמו גבוה ברשימה. על אף החיבור לחדשנות, בכל אחת מהמסעדות הזוכות הודגש החיבור לשורשים מקומיים, לטכניקות מסורתיות ולמורשת. יותר מזה מסמנת הטבלה מי הם השפים המבטיחים ומי בעצם שפים (ומסעדותיהם בהתאם) שעבר זמנם.

The World’s 50 Best Restaurants 2015, sponsored by S.Pellegrino & Acqua Panna


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו