בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ביוקנעם ייסדנו את צ'יפוטלה הישראלית

גל המסעדות המקסיקניות יוצא סוף סוף מתל אביב ומגיע ליוקנעם. מסעדת "בוניטו" תנסה להיות הגרסה הישראלית לצ'יפוטלה האמריקאית ובמרכזה בוריטו ותבשילי צ'ילי קון קרנה

17תגובות
יעל חכים

עד לפני שנתיים, מציאת בוריטו טוב בארץ היתה עניין לא פשוט בכלל, אבל מאז – מהפך. הרבה טורטיות עברו בגוואקמולי, ועדיין נדמה לפעמים שהטרנד - המקסיקני המאיים לא להשאיר אף פינת רחוב כשהיא נטולת פירורי נאצ'וס וטורטיות - בתוך גבולות תל אביב בלבד. "בוניטו" – מסעדה מקסיקנית חדשה ביוקנעם עילית, מביאה את המגמה לצפון.

את "בוניטו" הקימו צמד האחים יעל וליאור חכים, ובן דודם דן חכים, שלושתם מקיבוץ רמת השופט. אחרי כמה שנים בהן שהתה יעל בארצות הברית, עם עומס המסעדות המקסיקניות שבה, היא תהתה איך אין מקומות כאלה בכל רחבי הארץ, והחליטה שהגיע הזמן לפתוח מסעדה בסגנון מחוץ לתל אביב.

"אני מאוד אוהבת את הטאקריה בתל אביב, שיותר מכוונת לאוכל טקס מקס מאשר מקסיקני אמיתי, וזה גם המקום שלנו. אנחנו מגדירים את עצמנו כאוכל מקסיקני מהיר", מספרת יעל, "בסגנון של צ'יפוטלה האמריקאית".

יעל חכים

כדי לצאת לדרך, השלושה שקדו יחד על מתכון לצ'ילי קון קרנה, וכשהיו מרוצים, בנו סביבו את התפריט של המקום. את הצ'ילי והרטבים מכינים במקום, את הטורטיות והנאצ'וס מביאים אנשי בוניטו ממפעל "לה בוניטה" של דוד קלימן, שעלה לארץ ממקסיקו לפני תשע שנים ופתח חנות ומפעל לייצור מוצרים מקסיקניים בכרמיאל.

הבחירה העיקרית היא בין בוריטו בשרי או טבעוני, ואפשר גם להמיר את הבוריטו בקערת אורז במקום. אחרי הבחירה בין שני סוגי תבשילי הצ'ילי קון קרנה, זה עם הבשר או זה הטבעוני, בוחרים בתוספות הרצויות מבין מבחר של סלטים, סלסת עגבניות, גוואקמולי, תירס וחסה (35 שקלים לכל המנות, בבוריטו או בקערה). במסעדה הקטנה אין מלצרים, והלקוחות בעצם ניגשים אל פס ההגשה, בוחרים את המנות ומה הן יכילו. אלו מוכנות עבורם במקום ומוגשות מיד.

יעל חכים

חוץ מהצ'ילי קון קרנה, אפשר גם להזמין נא'צוס בליווי סלסה (15 שקלים) ולקנח עם כדורי שוקולד שמוכנים במקום, עם צ'ילי חריף או בלעדיו (5 שקלים). הרעבים במיוחד יוכלו להזמין עסקית הכוללת בוריטו או קערת אורז לצד קערת נאצ'וס ושתייה קלה (50 שקלים), או עסקית "פיאסטה" שכוללת בירה במקום (60 שקלים).

בוניטו ממוקמת בפארק התעשייה של יוקנעם, ומייעדת עצמה בעיקר לעובדי האזור. המסעדה פתוחה במהלך השבוע רק בשעות הצהריים, אבל בגלל בקשות חוזרות ונשנות של לקוחות, היא נפתחת בימי חמישי בלבד גם בשעות הערב עד 22:00, אז מגיעות למקום בעיקר משפחות שרוצות ליהנות מהאוכל המקסיקני שעדיין לא נפוץ באזור. 

"גילינו שהקהל פה דווקא מאוד אוהב את הרעיון, וגם מי שמגיע בפעם הראשונה בחשש, מגלה שהאוכל מעניין. יש פה גם הרבה משפחות הייטק שהיו מתישהו ברילוקיישן בארה"ב, ואנחנו משלימים להן חלק מהגעגוע לאוכל שם. יש אפילו משפחות ששולפות את הילדים מבית הספר כל כמה ימים כדי להספיק להגיע לאכול פה בצהריים", מסכמת יעל את הנסיון האמיץ שלהם למקסיקנית בצפון. 

בוניטו, התעשייה 1, יוקנעם עילית. 04-6602048



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו