בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פסטה לוקו: המסעדה האיטלקית הביתית הראשונה בחדרה

פסטה לוקו, מסעדה חדשה מנסה להביא לחדרה את המסעדות הקטנות והצדדיות של איטליה ועל הדרך גם רוח מסעדנית עצמאית חדשה אל העיר

11תגובות
אופיר קפון

גלעד וזנה, שהקים את פסטה לוקו יחד עם אשתו עדי, רוצה שהיא תהפוך למסעדת הבית של חובבי האוכל בעיר, בסגנון מסעדות ה"אוסטריה" האיטלקיות (Osteria), שנמצאות על הגבול לא ממש דק שבין מסעדה ביתית אמיתית למסעדה גדולה ומפוארת. "זו מסעדה ביתית וקטנה שמכוונת להידמות למסעדות הצדדיות והקטנות של איטליה, ולא למסעדות הענק של רומא", מספר וזנה. בפועל, המסעדה היא בעצם שילוב של בר בסטה עם מסעדה קטנה, שמעוצבת כמו מטבח ביתי, נעים וצבעוני במיוחד.

וזנה עשה לפני כמה שנים הסבה לתחום המטבח אחרי שנים בתחום אבטחת האישים, והמסעדה היא בעצם הגשמת חלום משותף שלו ושל עדי, אחרי שעבד כמה שנים בכמה מסעדות, ובשלוש השנים האחרונות התמקצע בקייטרינג "אבשה", והחליט לצאת לדרך עצמאית. הזוג הם תושבי חדרה, והיה ברור להם שהמקום הראשון והחדש שיפתחו זה יקרה רק בעיר מגוריהם. "רציתי לעשות את האוכל שלי, שהוא אני, בעיר שלי ובמקום שלי, ולא לחפש את מרכז הארץ, שהוא אולי יותר נוח. אני סומך על הקהל פה ועל תנופת ההתפתחות בעיר, שיראו את מה שאנחנו מציעים וייהנו ממנו. עבדנו מאוד מאוד קשה כדי לעשות תפריט שהמחיר בו הוא באמת לא אישיו, וכמעט כל אחד יכול לעמוד במחירים שלו".

אופיר קפון

תפריט ההרצה, שעוד ישתנה מעט בהמשך הדרך, כולל מחלקה של ראשונות, בהן סלטים כמו סלט קפרזה עם עגבניות שרי, עגבניות חממה, גבינת מוצרלה, שום, פסטו, עלי בזיליקום, בלסמי וקרוטונים (20 שקלים) או את סלט השף שהוא סלט פסטה קר עם בצל ירוק,בצל סגול, סלרי, עגבניות מיובשות , שעועית ירוקה, גבינת פטה, כוסברה או פטרוזיליה, זיתים ירוקים, שמן זית (28 שקלים).

אופיר קפון

בהמשך מגיע סעיף הפסטות, שבו בוחרים קודם כל את סוג הפסטה מתוך מבחר של בלרינה, פנה, ספגטי או ריגטוני מקמח מלא, כשאפשר גם להזמין רביולי בטטה או גבינות (בתוספת 7 שקלים) או ניוקי (בתוספת 3 שקלים), ומשלמים על פי הרוטב שבוחרים, כשאפשר לבחור בין השאר ברוטב חמאת מרווה עם צימוקי עגבניות שרי וגבינת פרמזן (28 שקלים), רוטב פונגי בורו וינו הכולל 2 סוגי פיטריות, יין לבן, חמאה (32 שקלים), רוטב פוטנסקה עם צלפים, זיתי קלמטה, שום, עלי תרד, צילי חריף, חמאה, פרמזן ושמן זית (35 שקלים) או רוטב לוקו, עם חמאה, יין לבן, בצל ירוק, צ'ילי אדום ופילה דג (37 שקלים). יש גם מנה טבעונית למהדרין עם פסטה ללא ביצים, רוטב חלב קוקוס עם פטריות, עגבניות מיובשות ובזיליקום (29 שקלים).     

אופיר קפון

חוץ מפסטות אפשר גם להזמין  פיצות כמו מרגריטה איטליאנה עם רוטב עגבניות, עלי בזיליקום וטבעות מוצרלה (25 שקלים) או פיצה לוקו עם  פטריות מוקפצות, עלי מנגולד וביצת עין (32 שקלים). גם מקומם של הפוקאצ'ות והקלצונה לא נפקד, ויש גם לזניה במילוי משתנה (32 שקלים).                         

באזור הנשלט על ידי לא מעט רשתות, מבטיח וזנה כי בקרוב יצטרפו אל האוכל גם בירות בוטיק בחביות והוא מתכנן גם לעבור להכין את הפסטות עצמן במקום, כדי להגשים את חלום המסעדה העצמאית שלו באופן מושלם.

פסטה לוקו, הלל יפה 21, חדרה. 04-6936305. שעות פעילות: א'-ה'- 9.30-22.00, ו'- 9.00-15.00



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו