בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בנג'ולינה: מסעדות השף הגיעו סוף סוף לקרית שמונה

אחרי סיבוב במסעדות תל אביביות, החליטו בני הזוג בן וענת קנור להגשים את החלום הישראלי: לעזוב את המרכז הצפוף והרועש ולפתוח מסעדת שף קטנה ורומנטית בצפון

8תגובות
ענת קנור

לא יהיה מוגזם להגיד שמסעדות הצפון נחלקות ברובן לשלושה סוגים: מסעדות בעלות התמחות אחת מרכזית בבשר או דגים (כאשר אלו הבשריות נפוצות הרבה יותר), מסעדות מזרחיות או ערביות (כשבזמן האחרון אפשר למצוא יותר ויותר שמנסות להביא צדדים לא מוכרים של המטבחים האלה), ומסעדות משפחתיות עם תפריט רחב שיתאים לכולם. למרות שיש לא מעט מסעדות טובות באזור, עדיין די קשה למצוא מסעדות ייחודיות או כאלו עם אמירה של שף, שעושה את האוכל שהוא רוצה ואוהב.

מסעדת בנג'ולינה הצעירה בקריית שמונה מנסה להכניס לסצינת המסעדות הצפונית בדיוק את מה שחסר בה. המסעדה הוקמה לפני ארבעה חודשים על ידי בני הזוג בן (בנג'ו) וענת קנור. הם הכירו כשגרו במרכז. בן היה טבח בקופי בר וענת הגיעה לעבוד במטבח ולמדה שם ממנו. אחותו של בן מתגוררת כבר שנים במושב שאר יישוב, ובכל ביקור של בני הזוג אצלה, התאהבו יותר ויותר באזור. "ידענו שמתישהו נרצה מקום משל עצמנו", אומרת ענת קנור, "והחלטנו שאנחנו רוצים אותו בצפון. זה לא רק שהנוף והאווירה פה שונים, כי זה ברור. זה גם הקצב והאופי של האנשים. יש פה הרבה יותר משפחתיות שמזכירה את פעם. כולם עדיין מכירים את כולם, הפרגון הוא עצום וזה מה שמשך אותנו לפה".

אמרו ועשו. השניים נפרדו מתל אביב ועברו לצפון. לפני שפתחו את המקום עבדו כשנה במסעדת פוקאצ'ה בר, בגן הצפון ובקפה-מסעדה הקוקיה בקיבוץ דפנה, על מנת להכיר לעומק את האזור, את הקהל ומאפייניו. כשהחליטו לעזוב ולפתוח את בנג'ולינה, קיבלו עזרה מרובה, טיפים ותמיכה מהבוסים הקודמים, שלא מפסיקים גם עכשיו. "זה מדהים כמה הם מפרגנים, שואלים מה אנחנו צריכים, ומייעצים לנו כל הזמן".

ענת קנור

לא פעם כשנשאלים שפים ומסעדנים באזורים המרוחקים מאזור המרכז על הבעיות בפתיחת מקומות חדשים, עולה אותה התשובה: סופי שבוע עמוסי סועדים ובשאר הימים – שממה. איך עסק יכול להתבסס על זה? על כן, אחת השיטות הנפוצות היא פתיחת המסעדות רק בסופי שבוע, וביתר הזמן – רובם מוצאים עבודה חלופית או ניזונים מחסכונות או מימים טובים.

בבנג'ולינה חושבים אחרת. כאן בונים בעיקר על קהל מקומי ונאמן. "ידענו מהתחלה שאנחנו רוצים לפתוח מקום לקהל שגר פה ומחפש איפה לבלות. מבקרים ומטיילים זה אחלה, וזה בונוס לכולם, אבל אנחנו פה נטו בשביל המקומיים. לכן גם יש רק חלק אחד קבוע בתפריט, וחלק אחר שהוא כל הזמן משתנה. אין פה הרבה מקומות לאכול בהם, אין מספיק גיוון, והקהל המקומי משתעמם מהר מאוד. לכן חשבנו איך הם תמיד ימצאו משהו חדש לאכול, גם אם הם יבואו יום אחרי יום".

ענת קנור

התפריט עצמו מכיל חלק קבוע של מנות שנשארות בו כל השנה. "כשבנינו את התפריט, היה לנו מאוד חשוב לא להתקבע על מטבח אחד מוגדר, ולעשות את מה שאנחנו אוהבים. רוב האוכל נוטה לכיוון האיטלקי או הצרפתי, אבל לפעמים מגיחות מנות עם כיוון אסייתי למשל. כשעושים שוב ושוב את אותו האוכל, אחרי תקופה קצרה המונוטוניות משפיעה והחשק לבשל יורד, ולכן אנחנו כל הזמן מכריחים את עצמנו לשנות, ושומרים על היצירתיות שלנו על אש גבוהה".

על כן מוצאים פה מנות ראשונות של ריזוטו עם יין לבן, פרמזן, עגבניות קלויות ובזיליקום (38 שקלים) או פטה כבד עם בצלים ותפוחים מקורמלים (36 שקלים), ומנות עיקריות כמו פסטה ברוטב עגבניות קלויות וחמאה עם בזיליקום ופרמזן (52 שקלים), המבורגר 300 גרם משפונדרה ושייטל עם רוטב יין אדום וחמאה, ופירה תפוח אדמה (72 שקלים). לצד חלק קבוע זה, החלק הארי של התפריט מתחלף ומשתנה עם מצב הרוח, העונות וחומרי הגלם. החלק הזה כולל מנות יצירתיות יותר כמו למשל כמה מנות מהימים האחרונים: שרימפס עם חזה אווז צרוב, תירס טרי, שמנת ויין לבן (42 שקלים) או ניוקי בעבודת יד עם פסטו ביתי, אגוזי מלך, שקדים ופקאנים (38 שקלים) לראשונות. בעיקריות הופיעו לינגוויני סלק עם אפונה ושום ברוטב סלק-שמנת וגבינת פלדין כחולה (62 שקלים), שוק אווז קונפי ברוטב חומץ בן יין בקרמל, עם פירה וסלט (110 שקלים) ואפילו ניוקי טבעוני עם בטטה, זוקיני וכרישה ברוטב בטטה וקרם קוקוס עם שום וג'ינג'ר (62 שקלים).

ענת קנור

תפריט הקינוחים כולל קינוח מסקרפונה עם מרנג ביתי, קרם מסקרפונה, פירות ורוטב פרי (36 שקלים), בננות מקורמלות ברוטב טופי, על עוגיות פקאן וקרמל עם גלידה וניל (34 שקלים) וגם פה לא נשכחו הטבעונים, עם סורבה שוקולד בציפוי שקדים, פקאנים, פולי קפה ושוקולד מריר (32 שקלים). הכל תוצרת מקומית עצמית.

ואם כבר מקומי, גם לחומרי גלם יש כאן חזון. "הפנטזיה האמיתית שלנו היא לעבוד אך ורק עם חומרי גלם מקומיים, עם גינה שממנה נביא גם את כל הירקות והפירות שלנו", אומרת קנור. "עד שנצליח להגשים את החלום הזה, אנחנו משתדלים להשתמש בחומרים מהאזור שלנו, כמו שמן זית מקומי, יין מאחד היקבים הקרובים, או רכישה מחקלאים באזור, כי חשוב לנו גם לפרגן לשכנים וגם להשאיר את הכסף שיוצא, פה בסביבה". גם בתחום העיצוב שבעו השניים מעיצובי-על של אדריכלי פנים במיליוני שקלים וברוח האזור, הלכו על עיצוב עצמי שלהם. התוצאה, אם כן, היא מסעדה קטנה עטופה בהרבה עץ ובמשטחים ממוחזרים, המכוסים בלא מעט צמחייה ומוארת על ידי מנורות פחם לא שגרתיות שהופכת את המקום (וכפועל יוצא גם את האווירה) לקצת יותר רומנטי ומעט פחות משפחתי בסקאלת המסעדות הצפוניות.

בנג'ולינה, נופית חרמון, קריית שמונה. 04-6600876, שני-שישי 12:00-22:30, שבת 12:00-09:30 (בראשון סגור). עסקית צהריים כוללת מנה ראשונה ולימונדה או תפוזים במחיר המנה העיקרית.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו