בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

יונתן רושפלד פותח מסעדה בירושלים

ירושלמים התכוננו: השף והמאסטר יונתן רושפלד, חובר למסעדת קבלייר ופותח אחות ירושלמית למסעדתו "ארוחת ערב"

12תגובות
הרברט סמואל, יונתן רושפלד
הדס פרץ

אם היה נדמה שעזיבתו של השף יונתן רושפלד את קבוצת המסעדות של עדי'ס לייף סטייל מבשרת על תקופה רגועה יותר, או חלילה תעצור אותו, בימים אלו נראה שכמו שקורה לא פעם – הפרידה הזו עשתה לו רק טוב, שלא לומר תרמה לא מעט לפרץ יצירתיות ויזמות מחודש אצל השף הוותיק.

תקופה טובה עוברת על שופטי מאסטר שף: אחרי שאייל שני פתח את בית רומנו, מיכל אנסקי פתחה לראשונה את מסעדתה אחד העם 1, חיים כהן ייעץ למסעדה נבחרת בהולנד ורושפלד שגנב את ההצגה. אחרי שפתח באפריל את מסעדת "ארוחת ערב" הקטנה והאינטימית עם עודד סיידא במקומו של קפה לונץ, ואחרי שבחודש שעבר הודיע שבקרוב מאוד יפתח את "ארוחת ערב מהים" ברחוב מזא"ה, באותו קונספט משוחרר של ארוחת ערב צעירה, אך בהתבסס על תוצרת מהים, רושפלד לא עוצר. אתמול הודיע כי הוא עמל בימים אלה על פתיחה קרובה של מסעדה נוספת, "ארוחת ערב קבלייר" בירושלים, בתחילת אוגוסט.

רושפלד חובר הפעם אל אבי בן ארוש הבעלים של מסעדת קבלייר הותיקה בירושלים, וביחד הם יבצעו למוסד הוותיק מתיחת פנים סטייל רושפלד. קבלייר תעבוד במתכונת הרגילה עד סוף החודש, לכל מי שירצה להיפרד ממנה, ובלי יותר מדי המתנה תיפתח שוב בתור "ארוחת ערב קבלייר" ב-1 באוגוסט.

כמו בכל הפרוייקטים האחרונים של רושפלד, הוא שומר את הקלפים קרוב לחזה. עם זאת, הוא מספר שבן ארוש חבר ולקוח ותיק, ואחרי יותר מ-20 שנה בהן קיימת קבלייר, הם החליטו לחבור יחדיו לגלגול החדש שלה. את הבשר למסעדה החדשה יביא רושפלד מקצביית איוו הירושלמית, לו הוא קורא "הבשר הטוב ביותר כבר שנים בבירה", והירקות יגיעו ממשק "עלה עלה", שמגדלים את רוב הירקות המעניינים והמיוחדים שנמכרים היום בארץ, ושעד לפני כמה שנים היה בלתי אפשרי להשיגם. בתור הספק השלישי שעמו יעבוד במסעדה מונה רושפלד את שוק מחנה יהודה, "הסיבה העיקרית שאי אפשר לאבד אמונה בעיר הזאת". במסעדה גם ימכרו את האלכוהול של מזקקת יוליוס הגלילית, "המזקקה הישראלית הראשונה", שבבעלותו של יובל ג'וב הרגיל, מבקר המסעדות לשעבר.

רושפלד מבטיח שהאחות הירושלמית של המסעדות שלו תעשה כבוד לעיר הבירה, ושהאווירה המיוחדת בעיר תהווה גם היא מעין חומר גלם במנות. "איך מבשלים עיר כזאת?" כותב רושפלד בחשבון האינסטגרם שלו. "אווירת האין סוף, עיר שנכבשה כל כך הרבה פעמים, נבנתה מאבנים כבדות, עיר של הרים, של מועקות, של מתח. צריך להפוך את החלל הקטן הזה לפנינה של אוכל מופלא שמרים אותך מהכובד ולהפוך את הסועד למרכז העניינים. יהיה קסם"

האם הירושלמים מוכנים למנת הרושפלד שלהם, אחרי כל כך הרבה שנים בהם התרכז במסעדות גוש דן? ממש בקרוב כולם יוכלו לדעת.

ארוחת ערב קבלייר, בן סירא 1, ירושלים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו