בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הכריך האיטלקי מגיע לתל אביב עם סוד בבצק

אל המקומות הרבים שמציעים סנדוויצ'ים גדושים בתוספות מושחתות יצטרף השבוע "קיוסקו" ויציע את הפניוטלה - כריך איטלקי פריך במיוחד שנותן כבוד גם ללחם

31תגובות
חזי זר

מה קורה כשמחברים שלושה שותפים; אחד ישראלי, אחד איטלקי ואחד ירדני? התשובה היא ככל הנראה: קיוסקו פניוטלה נפוליטנה, או בעברית: בר-מסעדה-מזון מהיר חדש שייפתח השבוע בתל אביב ומתמחה בכריכים איטלקיים הנקראים פניוטלה.

גורג'יו סופינו, הבעלים של קבוצת המסעדות האיטלקיות "פסטה מיה", החליט שהוא רוצה להביא לארץ את כריכי הפניוטלה. בקצרה נספר כי פניוטלה הם כריכים שמכינים אותם מבצק המזכיר בצק פיצה. באיטליה, כשמכינים את הפיצות, זורקים את שאריות הבצק הצדה, ואחרי שמתאספת כמות מספקת של שאריות, מכינים מהבצק הזה את אותם כריכי הפניוטלה, שיוצאים מעט שטוחים כמו פיצה או פוקצ'ה, אבל היתרון הגדול שלהם הוא בפריכות מענגת.

בקיוסקו מדלגים על שלב הפיצה ומכינים את הבצק במיוחד עבור הכריכים, כיוון שהם מרכז העניינים. "פירוש המילה פניוטלה זה כדור הבצק ממנו עושים את הפיצה", מספר ג'ורג'יו סופינו, "ובמפני שאצל האיטלקים לא זורקים כלום לפח, הם מכינים בסוף היום כריכים מהבצק שנשאר אחרי הכנת הפיצות, והחלטתי שאני רוצה להביא אותם אלינו לפה".

סופינו חבר אל חזי זר, שמגיע מעולם הברים וחיי הלילה ואל שאדי דאעס, שף ירדני שחי כבר כמה שנים בארץ, ויחד אתם ובשיתוף אשתו, עבד במשך חודשיים על המילויים של הכריכים, כשכל אחד מהם מביא משהו מהעבר ומהידע הקולינארי שלו מהבית, ויחד בנו את התפריט.

חזי זר

הכריכים מגיעים במילויים שונים כמו למשל "האיטלקית", עם תבשיל ראגו אדום, גבינת מוצרלה, בצל סגול ועגבנייה טרייה, או "הישראלית", עם בשר אנטריקוט ברוטב של שלושה סוגי פטריות, שלושה סוגי עגבניות ושלושה סוגי בצל, ואם זה לא מספיק אז גם עם קצת איולי "12" שמוכן במקום מ-12 סוגים של ירקות.

פניוטלה נוסף הוא ה"פלסטינית" עם תבשיל של טלה ובקר עם צנוברים, חציל קלוי ברוטב טחינה ויוגורט ירוק. ברוח התקופה כולל תפריט הכריכים גם אופציה טבעונית ואחת צמחונית. מחירי הכריכים אחידים ומסתכמים ב-38 שקלים עם תוספת לבחירה מבין סלט ירוק או תפוחי אדמה אפויים, כשבצהריים תוצע גם עסקית הכוללת שתייה.

חזי זר

המסעדה מעוצבת כשילוב בן בר שמח למזללת אוכל רחוב מהיר וכקיוסק למתקדמים היא דוגלת בשיטת השירות העצמי, עם הזמנה בדלפק ואיסוף הכריך והשתייה כשהם מוכנים. שלושת השותפים הם עצמם אחראים על הרוח, הקונספט וכן על העיצוב, כשבעצמם הם מלחימים ומרתכים, אוספים ומחברים כאשר רוב החלל מורכב מחומרים ממוחזרים. מנורות הקיר עשויות מפומפיות, העץ הוא פלטות ממוחזרות, הכסאות עשויים מארגזי תנובה ישנים, ובמרכז החלל הוצב שנדליר ענק, עשוי גם הוא מארגזי פלסטיק.

מלבד הפוקוס על האוכל בקיוסקו, אפשר יהיה להזמין משקאות סודה מבוססי סירופיים ביתיים, אותם רוקחים במטבח המסעדה מפירות טריים, ללא שום רכיבים מוכנים מראש, בטעמים כמו תות, מנגו או אפרסק, שישתנו לפי מצאי פירות העונה. זוכרים את טרנד הבירה בצנצנות? ובכן, כאן כבר חשבו על הדבר הבא: הקוקטיילים בקיוסקו יגיעו כולם בשקית רחבה (עם פתח לקש), שמונחת על השולחן בעזרת הקרח. מלבד קוקטיילים, עושים פה לא מעט כבוד גם לבירה. "אנחנו מתחייבים להיות הכי זולים באבן גבירול בגזרת האלכוהול", אומר זר, "מפריע לי שהיום אנשים לא שותים קוקטיילים כי הם יקרים מדי, ולכן אצלנו הקוקטלים יהיו זולים, עם מחיר שיתחיל מ-20 שקלים, ועד 34 שקלים לקוקטייל היקר ביותר". גם במחירי הבירות מבטיחים בקיוסקו להיות זולים מהמתחרים בסביבה.

קיוסקו פניוטלה נפוליטנה, אבן גבירול 142, תל אביב. שעות פעילות: א'-ש' בין 12.00-02.00



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו