בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שרונה מרקט נפתח להרצה

אחרי עיכובים קלים, נפתח היום "שרונה מרקט" - שוק אוכל חדש ומסקרן בתל אביב - עם שמות כמו עלי קרוואן, בר ראמן של ישראל אהרוני ומעדניית העל הפריזאית פושון

21תגובות
עומרי אמסלם

באיחור קל מהדד ליין הראשוני המוצהר, וארבע שנים לאחר שהוכרזה הקמתו של שרונה מרקט, פתחו היום בעלי גינדי החזקות את שערי המקום, כשהם מבטיחים שהשוק יגדיר מחדש את חוויות הקניות הקולינריות בישראל.

ישנן לא מעט תקוות וציפיות מהשוק החדש שבהקמתו הושקעו עד כה 530 מיליון שקל. עיקר הציפיות הן שהשוק, ששאב השראה מהשווקים הנחשבים בעולם – בורומרקט בלונדון ומתחם איטאלי בניו יורק ימשוך בסופי שבוע כ-25 אלף מבקרים ביום ועל הדרך ייתן דחיפה קלה גם למתחם שרונה שליד.

"הפרויקט התחיל לפני ארבע וחצי שנים", אומר מנכ"ל שרונה מרקט, שרון מומן ל"הארץ" ומשחזר את השתלשלות הפרויקט. "נכנסתי למתחם איטאלי ובחזרה לארץ הנושא עלה על הפרק אחרי שסיימנו את שלב שיווק הדירות בפרויקט". מומן מסביר כי כבר בעת קניית המגרש דובר על שטח מסחרי ובתום מכירת הדירות התחילו היזמים לחשוב כיצד ייראה החלק המסחרי בו. "חשבנו על רעיון שחייב להיות ראשוני וחדשני וכך עלה העניין של לעשות שוק קולינרי כמו בערים הבולטות בעולם וזה מה שעשינו". לצורך הקמת השוק חברו בגינדי אל השף ירון קסטנבוים (מיטמרקט) כיועץ קולינרי והאוצר של המתחם וסטודיו מו לצורך ביצוע העבודה.

קסטנבוים היה אמון בין היתר, על יצירת הקונספט ותמהיל השוק אליו ייכנסו בסופו של דבר 89 מקומות – מדוכנים, דרך חנויות ומעדניות ועד מסעדות. "דאגנו שמנעד המחירים יתאים לכל כיס", אמר קסטנבוים בטקס הפתיחה, "ולכן מוצאים כאן מעלי קרוואן ועד פושון, מהראמן של אהרוני ועד הדוכנים של שגב משה". קסטנבוים מתאר את השוק כנקודת מפגש בין שוק עירוני בסגנון שוק הכרמל, לבין שוק איכרים אותנטי שבו כל התוצרת מגיעה ישירות מהיצרן לסופרמרקט גדול שמציע מגוון מוצרים ליום יום".

אבישי פינקלשטיין

"התמהיל מקיף את כל תחומי הקולינריה", מוסיף מומן, "השוק מתפרש על 15 אזורים ועל מנת שיתאים לקהל הרחב בכל אזור (שקיבל נושא ותחום מכירה כמו: בשר, דגים, פירות וירקות, לחם ומאפים, מעדניות ואוכל מוכן, תבלינים, מתוקים וכדומה) נבחרו מספר ספקים כדי שתהיה תחרות ומגוון". בשלב הראשון, מציין מומן, השוק ייפתח בהדרגה לצורך למידה והפקת לקחים.

אתה יודע מה אומרים על מתחם שרונה, שהוא די מת?

"שרונה זה מתחם מדהים ויש כאן אווירה של חו"ל וריאה ירוקה בלב תל אביב, ולגבי מה שאומרים – אני חושב שעם פתיחת השוק, העסקים יחזקו אחד את השני. יצרנו שוק בערכים גלובליים, רחוק מאוד מלהיות אתר תיירות – הוא ממוזג ומקורה כך שיכול לעבוד כל השנה וייפעל שבעה ימים בשבוע ועם חניה. על כן אני סמוך ובטוח שזה יעבוד. אין עוד שוק כזה בארץ".

גיל גוטקין

אז מי הם השמות הבולטים בשוק? הנה הצצה קצרה:

פושון – מעדניית העל מפריז תוקעת יתד ראשון בישראל עם אותו המגוון והלוגו הוורוד הידוע והמוכר מסניפי המעדנייה בעולם. כן, המקרונים כבר כאן. לכתבה המרהיבה של שרון היינריך עם הצצה לאחורי הקלעים - כאן

טייגר לילי – המסעדה התאילנדית מרמת החיל פותחת מסעדה שנייה עם תפריט זהה, ומעין פוד טראק נפרד שיציע קינוחים בעמידה - בננה לוטי, קינוחי טפיוקה ושייקים כמו בתאילנד.

באשר פרומג'רי – איש הגבינות הירושלמי אלי באשר, בעל דוכן הגבינות הגדל בשוק מחנה יהודה פותח מעדנייה תל אביבית עם לא פחות מ-1,200 גבינות שונות.

בורקס פוני – הקונדיטוריה הוותיקה שפועלת בשולי שוק לוינסקי ומצטיינת במיוחד בבורקס קטנים, ייצרו קולקציה שכוללת גם עוגות, מאפים וכריכים.

אבישי פינקלשטיין

פורל הדן – דגי הפורל של קיבוץ דן כבר עשו לעצמם שם של דגים משובחים ודרור פילץ חובר אליהם כאן למעדנייה ייחודית על טהרת הדגים בעישון חם או קר, ובמגוון מופעים נוספים.

מרינדו בשר מהגולן – מסעדת הבשר שלה כמה קצביות באזור המרכז פותחת בשרונה גם קצביה עם הבשר הייחודי, שמני הזית והיינות של מרינדו וכן סנדוויץ' בר מסקרן שהכריך המגוהץ שלהם הוא גולת הכותרת.

ניו יורק דלי מרקט – השף עמוס חיון שחזר לפני כמה שנים מניו יורק והיה בעל בית הקפה כריסטופר'ס ביפו, התמחה במשך שנים ביצירת כריכים וכאן יקים מין דלי ניו יורקי עם כריכי גורמה.

מזרח ומערב – רשת החנויות האסיאתית תציע גם כאן את כל מה שחובב הבישול של המזרח הרחוק רוצה וצריך, מחומרי גלם ועד כלים לבישול.

איקה שוקולד – בכירת השוקולטיירים בארץ איקה כהן פותחת שלוחה ראשונה במרכז תל אביב בה ניתן יהיה להשיג את מיטב הפרלינים שלה שזכו כבר בפרסים בכל העולם.

פאלטאס – חנות ראשונה של מותג הקרטיבים הטבעיים המקסיקניים שהפך ללהיט גדול בשנים האחרונות ומבוקש כקינוח בלא מעט מסעדות.

בית החצ'פורי – הגרסה התל אביבית הראשונה למסעדת "דדה" הגרוזינית. במקום שיפעל כמסעדה תמצאו את מיטב המאפים – חצ'פורי, חינקאלי, קובדרי ועוד.

עלי קרוואן – מהפך. סניף ראשון של אחד מבכירי החומוס בארץ מחוץ לחומות הבצורות של יפו. לפי הבטחה הבעלים – מרכז תל אביב, או יפו – הטעם נשאר אותו הדבר.

הירו ראמן בר – הדוכן שמחזיר את השף ישראל אהרוני למטבח, עם פרשנות אישית שלו למרקי האטריות של סין ויפן ומלבדם גם סלטים אסיאתיים, כנפיים ובירות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו