בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שמונה מסעדות מהנחשבות בעולם יתארחו בישראל

פרויקט אוכל שאפתני במיוחד יביא ארצה בחודש נובמבר שמונה שפים מהמסעדות הנחשבות בעולם עם התפריטים המקוריים ומנות הדגל שלהם

7תגובות
Round Tables by American Express

בשנים האחרונות, אצל לא מעט מאיתנו, חופשה בחו"ל היא כבר לא רק טיול ואתרים היסטוריים, אלא גם ביקור במסעדות, וצבירת חוויות אוכל מקומיות ומסקרנות - לא פחות מאשר חוויות אחרות. לפעמים ימים שלמים של הטיול מתארגנים סביב ביקור במסעדה מיוחדת וספציפית, שלא פשוט למצוא בה שולחן פנוי, וההזמנה נעשית שבועות, אם לא חודשים מראש. בנובמבר הקרוב, במשך שלושה שבועות, ייערך בישראל הפרויקט Round Tables, שיביא אל הארץ שמונה מסעדות שכאלה, כדי שמי שרוצה לחוות את הביקור בהן לא יצטרך לנסוע עד חו"ל ולשלם סכומי עתק.

על הפרוייקט השאפתני אחראיים המסעדן יאיר בקייר, יזם ותיק בתחום המסעדות ושותף לשעבר ב"הרברט סמואל", "טאפאס אחד העם" ו"קלארו", שחבר אל נירית וייס ומאיה קרבט, בעלות משרד ייעוץ תקשורת. "השפים המגיעים אלינו עומדים בשורה הראשונה של השפים והמסעדות בעולם, ועצם הגעתם לכאן, כשהם מביאים את הידע שלהם ועוד יותר מכך – משתוקקים ללמוד מאיתנו – הוא הישג תרבותי של ממש", אומר בקייר. וייס מוסיפה: "אני חושבת שהקולינריה שלנו מקפלת בתוכה ערכים תרבותיים שאנחנו יכולים להציג לעולם, ואני בטוחה שהפסטיבל הזה וכור ההיתוך של התרבויות והטעמים שהוא ייצור, יכול לתרום לדימוי של המדינה בעולם".

במהלך הפסטיבל יגיעו לארץ שפים ואנשי צוות משמונה מסעדות מהמובילות בעולם, ויתארחו במשך שבוע בארץ. אנשי הצוות שיגיעו ישתלטו על מטבחי המסעדות ויגישו במהלך השבוע תפריט טעימות מיוחד (שיוגש במחיר קבוע של 269 שקלים לסועד או 229 למחזיקי כרטיס אמריקן אקספרס). מדובר בסוג של פופ אפ של המסעדה האורחת, שמשתמשת בחלל ואנשי הצוות של המסעדה המאחרת כדי להציג לקהל המקומי את האוכל שלה.

במהלך שלושת השבועות האלה כל מסעדה ישראלית תעבוד במשך שישה ימים מלאים, עם שני סבבים של ארוחות בכל ערב, ובסך הכל יוכלו לא פחות מ-10,000 איש להזמין מקומות במסעדות המארחות, מספר חסר תקדים לפרויקט אירוח שכזה. בפעם הראשונה בפסטיבל כזה, תתארח גם אחת המסעדות במסעדה כשרה, לומינה של מאיר אדוני, וגם קהל חובבי האוכל ושומרי המסורת יוכל לנסות אוכל של מסעדה שבשאר הימים אין באפשרותו לסעוד בה בביקורם בחו"ל.

שמונה המסעדות האורחות המשתתפות בפרויקט נבחרו בקפידה, כשבמקביל נעשתה התאמה לחומרי הגלם המקומיים (כך למשל נפסלה מסעדה מקופנהגן, שעובדת עם חומרי גלם שקשה להשיג בישראל), התאמה לכמות האורחים במסעדה המארחת, וכמובן גם התאמה לשף ולקונפסט של המסעדות המארחות בישראל. גם המסעדות בעלות כוכבי המישלן שנבחרו להגיע הן רק כאלו עם כוכב אחד, כדי להשאיר את מחירי הארוחות נגיש לקהל חובב האוכל בארץ.

בשבוע הראשון, בין 7-1 בנובמבר, יתארחו בארץ שתי מסעדות. Stazione di Posta מרומא תתארח במסעדת לומינה. המסעדה בעלת כוכב המישלן (אותו קיבלה בשנה שעברה) שייכת לגל המסעדות החדש ברומא, ונחשבת טרנדית במיוחד. מטבחה, אותו מוביל השף מרקו מרטיני, הוא מטבח איטלקי מודרני עם נגיעות מולקולריות ושינויים עונתיים תכופים. מאיר אדוני, השף המארח, שמח על ההזדמות לארח במסעדה הכשרה שלו. "אני גאה להיות השף הראשון בארץ שמארח במסעדה כשרה שף מכוכב, ולא לארוחה מיוחדת של ערב אחד אלא לשבוע שלם. אני עוד צריך להסביר להם מה החוקים והמגבלות שהם צריכים לעמוד בהם, ויחד נבנה תפריט שהקהל שומר הכשרות עוד לא חווה".

תומר אפלבאום

באותו השבוע, מתארחת גם מסעדת The Fat Radish מניו יורק במסעדת "התרנגול הכחול" של שאול בן אדרת. אחת המסעדות המובילות בטרנד ה"פארם טו טייבל" שהשתלט על העיר הגדולה, וחרת על דגלו את השימוש בחומרי גלם מקומיים בלבד. המסעדה נבחרה לאחת מ-10 המסעדות הטובות בסגנון הזה, ומובילים אותה צוות יזמים והשפים פיל ווינזר ובן טוויל, שגם נותנים לה ולאכול המוגש בה טאץ' בריטי אישי. "אני בטוח שיהיה מוצלח ומעניין", אומר בן אדרת. "עוד כמה שנים אנשים יגיעו לארץ בשביל האוכל ולא רק בשביל הכותל, וזה עוד שלב בדרך לשם".

בשבוע השני, 8-14 לנובמבר, תתארח מסעדת Tagaluz מברצלונה במסעדת "יפו תל אביב" של השף חיים כהן. טאגאלוז, מסעדה ותיקה בת 24 שנים שהיא כבר סוג של אייקון עירוני, נחשבת למסעדה המובילה של Grupo Trageluz, קבוצת מסעדות שמונה 16 מסעדות ומלון חמישה כוכבים. המטבח שלה הוא מטבח ים תיכוני-קטלוני מודרני, אותו מוביל השף הראשי של הקבוצה, אלן דבהיבה טולסה, ששימש במשך 10 שנים כראש מעבדת המחקר של מסעדת El Bulli שנחשבה למסעדה הטובה בעולם. "כבר שנים אנחנו מדברים על זה שמדינת ישראל צריכה להיות מטרה קולינרית בעולם", אומר כהן, "וחשוב מאוד שאנחנו, ה'דיפלומטים החדשים', נוכל לדבר עם העולם דרך האוכל. סביב שולחן וסביב אוכל קל לדבר הרבה יותר".

דניאל בר און

גם מסעדת craft הלונדונית תתארח באותו שבוע במסעדת "קופי בר" התל אביבית. craft היא מסעדה עצומה ושאפתנית המתפרסת על פני שלוש קומות במרכז התרבותי החדש של גריניץ' ומוביל אותה השף סטיבי פארל, שכתב כבר שלושה ספרי בישול, מגיש תוכניות בערוץ 4 הבריטי ובעל טור אוכל בטלגרף."הלונדונים מכירים את תל אביב ושומעים עליה. אני בטוח שיהיה מעניין לראות את החיבור", אומר אוהד סלומון, השף של הקופי בר.

האחרונה להתארח באותו השבוע היא מסעדת Milos מאתונה, שתתארח במסעדת "קלואליס" של השף ויקטור גלוגר. המסעדה נחשבת לאחת המסעדות הים תיכוניות הטובות בעולם וכמו המסעדה המאחרת, קלואליס, מתמקדת בדגה טריה ומקומית בשיטות הכנה שמשלבות קלאסיקה ומודרניות. Milos היא חלק מרשת מסעדות בעלות אותו שם, עם שבעה סניפים בעולם, כולל בניו יורק, לאס וגאס, מיאמי ולונדון, כשהשף קוסטס ספילידיאדיס מוביל את הקו הקולינארי בכולן. "מיד ככשמעתי את השם Milos נדלקתי, כי הכרתי את המסעדה מניו יורק, והמסעדה מדברת את אותה שפה של קלואליס. זו היתה בחירה טבעית" אומר גלוגר.

בשבוע השלישי, 21-15 בנובמבר, תתארח המסעדה ההודית הלונדונית The Cinnamon Kitchen במסעדת "טאיזו" של יובל בן נריה. המסעדה בקבוצת המסעדות ההודיות של השף ויוואק סינג'ה, ונחשבת לגרסה הנגישה יותר של מסעדת האם, The cinnamon club. ויוואק נתפש כאוטוריטת בישול הודי בלונדון, עם שבעה ספרי בישול והופעות קבועות בתוכניות הבישול של הבי-בי-סי. לדברי בן נריה "מרגש לארח מסעדה הודית שעושה כבר שנים רבות את מה שאנחנו מנסים לעשות בטאיזו. להביא את המטבח הפשוט הזה לרמה של המסעדות הכי טובות בעולם. אני בטוח שזה המטבח שיכבוש את הגלובוס בשנים הקרובות".

מסעדת Frühsammers מברלין תתארח במסעדת "הרברט סמואל" של השף אדיר כהן. המסעדה בעלת כוכב המישלן מובלת על ידי השפית סוניה פרויסהמר, האשה הראשונה בעלת כוכב מישלן בברלין, שמובילה קו בישול שמשלב בין הים התיכון למטבחי דרום מזרח אסיה, תוך התמקדות בחומרי גלם מקומיים שמוכנים בטכניקות בישול שונות ומגוונות. "יש לי ארבע טבחיות ולבשל עם נשים במטבח זה כיף גדול. יהיה מעניין לבשל עם שפית עם כוכב מישלן", מסכם כהן.

האחרונה להתארח היא מסעדת Ron Gastrobar מאמסטרדם שתתארח במסעדת "פאסטל" של השל הלל תווקולי. Ron Gastrobar היא מסעדתו של השף ההולנדי רון בלאו, שסגר במפתיע בשנת 2013 את מסעדת שני כוכבי המישלן שלו, ופתח אותה במקומה. הוא החליט לפתוח מקום מעומלן פחות ולהגיש את האוכל שלו במחיר קבוע של 15 יורו למנה, קונספט שהפך ללהיט וגם זיכה אותו ב-2014 בכוכב מישלן אחד, ובתואר המסעדה הטובה ביותר באמסטרדם במגזין "טיים אאוט". בלאו גם כיכב במשך כשלוש עונות כשופט בתוכנית "טופ שף" ההולנדית. הבישול שלו משלב בין טכניקות צרפתיות קלאסיות למרכיבים מהעולם כולו. תווקולי שמח להשתתף, בפרויקט: "אני לומד בימים האחרונים עד כמה זה מסובך ומעניין. הלוואי שבשנים הקרובות יוכלו גם להגיע שפים ממדינות לא צפויות כמו למשל ערב הסעודית ומה שאנחנו שואפים אליו באמת יקרה" הוא מסכם.

כל ההזמנות לארוחות מנוהלות דרך אתר האינטרנט של הפרויקט.

 

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו