בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עכשיו זה רשמי: הברמן השני הטוב בעולם הוא ישראלי

המיקסולוג אריאל לייזגולד (223, בּל בּוי) זכה במקום השני בגמר אליפות העולם לברמנים לשנת 2015

13תגובות
וורלד קלאס

אריאל לייזגולד, שרק לפני שלושה חודשים הוכתר כברמן הטוב בישראל לשנת 2015 באליפות הברמנים הארצית, כבש פסגה נוספת - אחרי שקצר בסוף השבוע האחרון את המקום השני בתחרות וורלד קלאס העולמית. בשביל לסבר את האוזן ולמען הסדר הטוב, קצת מספרים: לתחרות הארצית נרשמו כמאה ברמנים ישראלים, כשבסופו של דבר גבר לייזגולד בגמר על תשעה מתמודדים אחרים.

לתחרות העולמית, הנערכת זו השנה השביעית, והפעם – בקייפטאוּן, דרום אפריקה- נרשמו לא פחות מ-20,000 ברמנים (!) ממדינות שונות, כשהשישה שהעפילו לגמר הגיעו מיפן, יוון, אוסטרליה, בריטניה, צ'כיה ו-ישראל. בסופו של תהליך, גבר לייזגולד על 52 מתוך 54 מתמודדים באליפות והפסיד בחמש נקודות הפרש בלבד, שהן פחות מרבע אחוז, למיצ'יטו קנקו, המתמודד מיפן.

"זו לא עוד תחרות קוקטיילים, שבוחנים בה מי מצליח להכין את הקוקטייל הטוב ביותר", מסביר לייזגולד. "זו תחרות ברמנים, כנראה הגדולה והנחשבת ביותר בעולם האלכוהול כיום. יש בה הרבה מעבר להכנת הדרינק – יש בה תיאטרליות, יש יצירתיות, ובוחנים בה על משתנים רבים שברמנים לפעמים לא לוקחים בחשבון, כמו היכולת לארח, הקשר עם הלקוח ושירותיות".

קוקטייל בספארי

עומר שלו

כבר בסוף אוגוסט נחת לייזגולד בדרום אפריקה, לתשעה ימים ארוכים של תחרות המאורגנת מדי שנה על ידי חברת האלכוהול IBBLS. במשך שלושה ימים התגבשו המתמודדים ביוהנסבורג, במהלכם נבחנו על אתגר ללא נקודות, בו נחלקו הברמנים לקבוצות במטרה "לשבור את הקרח". האתגר כלל הכשרת צעירים מקומיים להיות ברמנים, כאקט של אחריות חברתית ואף שלא נשא ניקוד – הקבוצה של לייזגולד ניצחה.

במשך כמעט שבוע, 15 שופטים – "הגוּרוּאים של עולם האלכוהול", כפי שמכנה אותם לייזגולד, בחנו את 54 הברמנים מהמדינות השונות בעולם על עמידה בחמישה אתגרים. בין האתגרים, מרחיב לייזגולד על אתגר "היום והלילה" (Night and Day), בו היה על המתמודדים להכין שני קוקטיילים מנוגדים. "הנחו אותנו לדמיין את ההבדל בין בוקר לערב וליצור מעין קונטרסט, שיח או קונפליקט בין שני הקוקטיילים שנכין", הוא משחזר.

עומר שלו

באתגר הזה בחר לייזגולד להתייחס לשחר ולדמדומים, כשני שלבים המסמלים התבגרות. את הקוקטייל המסמל את השחר הוא רקח מטקילה לבנה ויצר אותו כך שיהיה קליל, מרענן, פרחוני וצעיר – כך שדרך חוויית השתייה, ירפרר גם לתום ותמימות. את הקוקטייל השני כבר רקח מטנקרי 10, "ג'ין מתוחכם ובוגר יותר" לדבריו, אותו חיבר לוויסקי מיושן, עם דבש ותבלינים. "הרעיון היה שגם בשתייה, כמו בהתבגרות ובחיים בכלל – יש שלבים של התפתחות", מסביר לייזגולד את הבחירה. אפילו ההצגה היתה כזו שהתחשבה בסימבוליקה, כששני הקוקטיילים נמזגו אל לא פחות מאשר כלים בצורת ראש של תינוק לעומת ראש של גבר מבוגר.

כשמיקסולוגיה וקולינריה נפגשים

אתגר אחר מהתחרות שעליו מרחיב לייזגולד הוא אתגר השוּק (Street Food Jam), בו הוקם במיוחד לכבוד האירוע שוק אוכל מאולתר, עם דוכני אוכל רחוב דרום אפריקאי ודוכנים אחרים עמוסי פירות, ירקות ותבלינים. למתמודדים הוקצבו 45 דקות לעבור בין הדוכנים השונים ולטעום מנות דרום אפריקאיות טיפוסיות, מסלט תמנון, דרך המבורגר יען ועד דג מעושן.

בשלב הבא, הוקצבו להם 30 דקות לבחור שתיים מהמנות ולשדך להן שני קוקטיילים שירקחו במסגרת זמן זו. "היתה לנו חצי שעה שבה היינו צריכים 'לברוא' קוקטיילים מאפס: לקצוץ, לכתוש, להשרות, להכין סירופים, לאזן בין המרכיבים השונים, ולבסוף – לוודא שייצאו טעימים. כאילו שזה לא מספיק, אז צריך היה להתחשב גם בזה שכל אחד מהם צריך להתאים לפרופיל המנות שנבחרו".

באתגר זה, בחר לייזגולד לשדך לדג המעושן קוקטייל שהוא מגדיר כ"אפריטיפי חד, מריר, עשבוני ואלכוהולי" שרקח מוודקה קטל וואן, סירופ תה רויבוס, אננס, פלפל שחור, אניס, מעט ליים ותערובת עשבי תיבול מרירה שהכין ("מה שנקרא Bitters בשפת המיקסולוגים"). את המנה השנייה שבחר, המבורגר יען, חיבר לייזגולד עם משקה ארוך (Long Drink) שנולד להרגיש "כמו משקה קל, אפילו תוסס, ששותים עם מנה כמו המבורגר" והתבסס על זאקאפה, רום גואטמלי מיושן, אותו שילב עם דבש ובישל עם הדרים ("תפוז סיני, תפוז רגיל ופומלה").

הגמר

ביום חמישי האחרון (3.9), בתום חמישה אתגרים יצירתיים אך מפרכים, נספרו הנקודות שצברו 54 הברמנים השונים והוכרזו שמותיהם של המצטיינים (Top 6). האחרונים היו אלו שעלו לגמר התחרות, והיה עליהם להשתתף באתגר נוסף – ומכריע. באתגר הגמר, הוקצבו לכל אחד מהפיינליסטים 24 שעות וסכום השקול ל-3,600 שקלים, כדי להקים בר פופ אפ (Pop Up Bar) ארעי, בתוך מתחם האנגר ענקי.

"בשלב זה אני מאמין שאולי היה לי יתרון יחסי", מודה לייזגולד, שהיה היחיד מבין הברמנים שהשתתפו בתחרות שהוא גם בעלים של בר. "הגעתי הכי מוכן שיכולתי ונתתי את כל מה שיכולתי", הוא אומר.

באתגר הגמר הוא בחר ליצור בר פופ אפ בנוסח "המקום השמח שלי" (My Happy Place), מעין מפלט שאפשר לברוח אליו, שיש בו מקצת מכל מה שלייזגולד אוהב: "רציתי שזה יהיה מקום נעים, שיבטא גם את האהבה שלי לחיות, לשטחים פתוחים, ושיהיה ברקע ציוץ ציפורים . כבר בשבע בבוקר של ערב הגמר, הגיעה מומחית לעיצוב גנים שהתגייסה למטרה, ואפילו במחיר נמוך בהרבה ממה שהיא דרשה בהתחלה. בסופו של דבר? יצרנו בר שיש בו רצפת דשא וצמחייה, תאורה צהובה וטובה, פסקול עם ציוץ ציפורים, ריהוט גן, ארנב עשוי דשא, כלובי ציפורים מעוצבים ואפילו מעין אמבט כזה של ציפורים ודלעת ענקית". לפי לייזגולד, גולת הכותרת היתה אמבט הציפורים, שמוּקם במרכז הספֵק בר ספֵק גן קסום שיצר וקושט ברוב פסטורליות גם בפרחי לבנדר. 

"איזו הפתעה חיכתה לשופטים, כשקיבלתי את פניהם בלבוש של ג'נטלמן ובמקל הליכה, והזמנתי אותם ללגום מקוקטייל בתור בריכת ציפורים, שעד אותה שנייה נראתה כמו עוד חלק מהתפאורה".

אבל ההפתעה לא הסתכמה שם. "אנשים שעד לפני כמה ימים לא ממש שמעו על ישראל, בטח לא בהקשר חיובי, פתאום מגלים שיש פה תעשיית אלכוהול משגשגת". בהקשר זה מקנח לייזגולד: "הלוואי וניצחון כזה יוביל לניצחונות נוספים – לעוד אנשים שמסתקרנים ומתעניינים, ואני יותר מגאה להיות החלוץ, לפחות בתחום הזה, ואם זה מה שיתרום בשביל לקדם ולייצג את המקום ממנו אני בא – אמן". 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו