בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הכינו את הארנקים: המסעדות המסקרנות של הסתיו

מאיר אדוני הולך לקיסריה, רושפלד מנסה כוחו בדגים, אנשי "המסגר 5" חוזרים והפתיחה המחודשת של אדורה הם רק חלק מהמבול הקולינרי שירד עלינו בתקופה הקרובה

19תגובות
תומר אפלבאום

בכל שנה זה קורה: אחרי שהמסעדנים נטלו לעצמם את הזמן שבין החופש הגדול ל"אחרי החגים" לצורך התארגנות, שיפוצים ובנייה, נוחת כאן לצד הגשם הראשון גם מבול של מסעדות חדשות, בתי קפה וברים הצצים בכל מקום. אם חשבתם שמדובר רק בתל אביב, טעות בידיכם.

כמו בעולם הסרטים בו האולפנים משחררים בקיץ את שוברי הקופות הגדולים ושומרים את סרטי האיכות לסתיו, כך בהקבלה אפשר לספר על עולם המסעדנות הנערך לחורף. אחרי קיץ עמוס בפתיחות נוצצות (אייל שני, מיכל אנסקי, שרונה מרקט, אבי ביטון, אביב משה ועוד) לצד תחילת העבודות על הרכבת הקלה בתל אביב, ומצב כלכלי לא מזהיר, ציפינו לראות מגמת האטה – אבל הפעם הטעות היא בידינו. פתיחות מסקרנות במיוחד צפויות להגיע בקרוב ובמטחים כבדים: מאיר אדוני ויונתן רושפלד כבר מחממים כל אחד את הסירים שלו ואחריהם מגיעים פרויקטים לא פחות מבטיחים. אבל עם כל הכבוד והאצבעות שאנחנו מחזיקים לכל מסעדה ומסעדה, רק תזכורת קלה למסעדנים, ליועצים ולשפים – המעות בכיסינו מידלדלים, אנא הירגעו מעט עם המחירים.

סזרינה: הבייבי החדש של מאיר אדוני

רגע לפני שהוא פותח מסעדה כשרה בלונדון, התפנה השף מאיר אדוני לטובת הולדת בייבי חדש, חמישי במספר. אחרי שפתח שתי מסעדות כשרות בזו אחר זו, הפעם זהו פרויקט קצת יוצא דופן אצל אדוני. נתחיל במיקום המעט שונה ממה שהורגלנו מאדוני בשנים האחרונות, כלומר תנועות ברחבי תל אביב, הפעם הוא הולך לקיסריה ולא סתם אלא במגרשי הגולף. ימים יגידו אם להלנה בנמל יש סיבה לחשוש אחרי שלטון יחיד באזור, אבל אדוני לא חוסך בהשקעה. הקו המנחה מאחורי סזרינה (שם לא סופי) מזכיר במהותו את מסעדתו של אדוני  - מזללה, דהיינו ביסטרו ים תיכוני גבוה ומהוקצע, אך יחד עם זאת נגיש וקליל יותר מאחותו הבכורה כתית. ואם כבר כתית - לצורך העניין הועבר השף יוני דנון, מי שהנהיג בפועל את כתית בשנים האחרונות ויד ימינו של אדוני במטבח, למקום החדש. מה זה אומר בפועל? ניאלץ להמתין עד לסוף אוקטובר, אז צפויות הדלתות להיפתח, אבל בינתיים הציפיות - בשמיים.

סזרינה, מועדון הגולף, קיסריה

ארוחת ערב מהים: אולי הפעם רושפלד

הרברט סמואל, יונתן רושפלד
הדס פרץ

אמנם עד שלא הוכרזה הפתיחה הרשמית אי אפשר לדעת אם הפרויקט ייצא לפועל או לא. בהנחה ששום דבר חריג לא נראה באופק – השף יונתן רושפלד עתיד לפתוח את מסעדתו החדשה בשרשרת "ארוחת ערב" במלון בראון בתל אביב, ממש אחרי החגים. אחרי קיץ סוער במיוחד בו פתח שתי מסעדות וסגר לאחר ארבעה חודשים את אחת מהן, פונה השף - הפעם נטול שותפו עודד סיידא שפרש, לתחום הדגה. הקו המנחה הפעם מזכיר את שאר מסעדות "ארוחת ערב": הסועד בוחר לעצמו דג מתוך מה שהוציא הדייג באותו היום (כך שאין שום דג קפוא או מיובא, אלא רק מקומי) ומקבל מנות ראשונות למרכז השולחן. לא נותר לנו אלא לאחל הצלחה. צפי לפתיחה: במשך אוקטובר.

ארוחת ערב מהים, קלישר 25, מלון בראון, תל אביב

לוויתן: שובם של אנשי "המסגר 5"

רותם מימון

אחת המסעדות שמדור האוכל מצפה לה באופן אישי ולא בכדי, תשלח אתכם לאילת. לוויתן הוא הפרויקט החדש שמפיח תקווה בחכם של חובבי האוכל המגיעים לעיר הדרומית ומשתוממים שוב ושוב מחדש – איך אין שום דבר טוב בעיר הזו. מאחורי לוויתן עומדים ליאור רפאל וענבר שפירא, אנשי "המסגר 5 " הידועה יותר בשמה השני: המקום הכי טוב לאכול בו באילת. לאחר שסגרו אותה באופן מפתיע במרץ האחרון (מבחינת הקהל, לא מבחינתם) ולקחו פסק זמן של חצי שנה, לחשבון נפש ומחשבה מחודשת – נפנה כעת הזוג ופותח את המקום, במיקום נגיש מעט יותר מאשר אזור התעשייה – בקצה טיילת מלון הרודס בחוף הצפוני של אילת. צפי לפתיחה: בימים אלה נפתח להרצה.

לוויתן, טיילת הרודס, החוף הצפוני, אילת

מגזינו: האיטלקייה החדשה של האחים ירזין

TheMarker

בשקט בשקט, בתחילת השבוע שעבר נפתחה לקהל המסעדה האיטלקית החדשה של האחים ירזין. האחים ירזין, רק נזכיר, הם ממקימי מוזס, טוני וספה, טאקריה וקפה איטליה. בשנה האחרונה הם הפציעו עם מלון נורמן ומסעדותיו (ובינתיים פינו את מקומם) ועם "מקסיקלי" - פרויקט מקסיקני נוסף שהיה אמור להיות התשובה הלטינית למוזס, אך בינתיים זה לא קרה. במקביל, החל לעבוד האחים יחד עם טל שטרן (שותפם בטוני וספה) על פרויקט איטלקי נוסף, אף הוא באזורי הפיצה רק הפעם מדובר במשהו אחר לגמרי. הפעם זו מסעדת ענק המתמחה בראש וראשונה בפיצות עגולות (למי שחשש מתחרות עם קפה איטליה או עם טוני וספה – הנה התשובה) ממתכון מיוחד שפיתח ארי ירזין במשך זמן רב. מלבד זה השמועות מדברות על שרימפס בורגר מיוחד במינו שעתיד לככב וכן על ויטרינת קינוחים איטלקיים כמו של פעם. האם מדובר פה בלהיט בטוח? ימים יגידו.

מגזינו, דרך מנחם בגין 21, תל אביב

רובע 5: עיר ומטבח שהלכו יחדיו

בן יוסטר

הסיפור של ירושלים עם מטבח מקומי חוזר אחורה מאות ואלפי שנים, אך כל ניסיון לשחזר את הקלאסיקות העדתיות במטבחים ובתי אוכל יוצר ברוב המקרים מסעדת פועלים עם קובה (במקרה הטוב) או מסעדה לתיירים שיאכלו הכל (במקרה הרע). "רובע 5" מסעדת השף החדשה של אוהד אמזלג חריגה בכל הסיפור הזה. המסעדה חוזרת ויוצאת מהאוכל הירושלמי העדתי לעכשווי, מבלי להתנצל על כך. השף אמזלג בחר מנות ירושלמיות עדתיות מובהקות והעניק להם מתיחת פנים עדכנית, אך שמר היטב על המקור. שכחו מעוד קרפצ'יו וסלמון שילעיטו אתכם במקומות אחרים, כאן בתפריט מקדישים מקום של כבוד למנות כמו הקובנייה הירושלמית ומוסיפים לה ויניגרט שום שחור, או מנה שחוקה כביכול של מעורב ירושלמי מקבלת טיפול 10,000 ומוגשת בתוך לזניה פתוחה. גם עלי הגפן המגולגלים, היפרח של הכורדים, מקבלים פה ניתוח לב פתוח ויוצאים עם יוגורט עזים, פריקה וקלמרי. בקיצור, מדובר באחת המסעדות המסקרנות של העונה ולא רק בגלל השקעה חסרת תקדים בירושלים (המספרים מדברים על למעלה משבעה מיליון שקלים) או בגלל  המיקום בלב הרובע החמישי של העיר, או עובדת היותו לא כשר. יש בליבנו הערכה גמורה לכל מי שמעז לחזור אחורה מבלי לחשוש מטיפול עדכני. צפי פתיחה: בשבוע הבא.

רובע 5, הלל 35, ירושלים

Pizza או איך המשכנו לכבוש את אזורי חן

הימור קל לשנה הבאה: גם בחורף הקרוב הפיצות יככבו בתפריטי המסעדות, לאו דווקא האיטלקיות. ומי שצריך עוד הוכחה לכך – בזמן שהירזינים משיקים את תנור הפיצות שלהם, צפונה להם המשיכו המסעדן צביקי עשת והשף אליאב גולדנברג (שניהם חתומים על גרינברג, גרקו וג'לטרייה) במסע כיבוש אזורי חן וכמו תמיד פיצחו את הקוד: מה חסר לאנשי אזורי חן ויגרום להם להישאר בשכונה. התשובה: פיצרייה חדשה העונה לשם Pizza. גם כאן הסיפור הוא פשוט – פיצות אותנטיות בטאבון עץ איטלקי בתוספות החורגות מהסטנדרט המוכר (נקניק מורטדלה, תירס קלוי, כמהין ועוד). מלבדם "פיצה" היא גם בית מאפה איטלקי שיציע להמונים פניני, פוקאצ'ות ומאפים קצת יותר מיוחדים כמו סלטינבוק וקזטייל.

Pizza, גרינברג 25, תל אביב

טיטו איטליאנו: איטלקית להמונים

ממשיכים את הקו האיטלקי הם קבוצת בנדיקט שפוזלת החוצה מתל אביב ומשתקעת בגבעתיים בפרויקט החדש שלה – טיטו איטליאנו. כבר זמן לא קצר מסתובבות השמועות בנוגע למסעדה החדשה של אנשי הבנדיקט שבזמן העבודה על זו פתחו בינתיים עוד כמה סניפים למסעדת ארוחת הבוקר שלהם. כעת יוצא הפרויקט לפועל וטיטו היא למעשה מסעדה איטלקית, אבל בסגנון אמריקאי וביותר מקריצה לחך הישראלי. מה זה אומר בפועל? מנות גדולות המיועדות לחלוקה שמוגשות למרכז השולחן מהקלאסיקה האיטלקית כמו מלנזנה, ספגטי מיט בולס, פיצה מילנזה, צ'יקן פרמז'ן ואוסובוקו בקר. הקריצה למשפחות לא נפסקת כאן שכן המיקום הנבחר הוא לא פחות מדבר את השפה – הגב של קניון גבעתיים. צפי לפתיחה: תחילת דצמבר.

טיטו, שמעון בן צבי 14, גבעתיים

לימה ניפו: מנובו לשוק הפשפשים

לימה ניפו היתה אמורה להיות שייכת לפתיחות הגדולות של הקיץ, אך עיכובים על עיכובים דחו אותה לאחרי החגים. המסעדה שעתידה להיפתח בשוק הפשפשים ביפו תנסה להחזיר אל קדמת הבמה את השילוב שבעולם אוהבים ואצלנו קצת פחות – השילוב בין אוכל פרואני ליפני. מאחורי לימה ניפו עומדים המסעדן יורם פרץ והשף כריס גולדינג שהיה סו שף במסעדת נובו ובנאם הלונדונית. קצת בהשפעת נובו גולדינג מכניס לתפריט הרבה מנות של דגים נאים כמו טירדיטו (חיתוך פרואני שמזכיר סשימי) של סלמון ברוטב מיסו-מנגו וצי'לי, או אינטיאס כבוש בסלק, ברוטב סויה-יוזו ושום שחור, גם סביצ'ה באס עם רוקט, פפאיה ירוקה, וסליקורניה. מצד המנות הדרום אמריקאיות יופיעו פילה בקר בצ'ימיצ'ורי ותפוחי אדמה סגולים וגם מנות ייחודיות ומסקרנות יותר כמו פוקה פיקנטה, מנה פרואנית של תפוחי אדמה וסלק ברוטב בוטנים וצ'ילי או פלפלי פדרון מוקפצים במחבת עם רוטב מיסו תפוזים ושומשום. אם בראש כבר מתגלגלת לכם איזו סושי סמבה, שכחו מזה, לימה ניפו היא סיפור אחר לגמרי. צפי לפתיחה: במשך אוקטובר.

לימה ניפו, רבי תנחום 6, יפו

אדורה: אל תדברו על אבי

יח"צ

מה למסעדה כה ותיקה והרשימה הנ"ל המבשרת על פתיחות חדשות? ובכן, בקרוב מאוד תגיח אדורה חדשה מבין הניילונים. אחרי שנפרדה מהשף שהוביל אותה והיה כה מזוהה עמה – אבי ביטון, ואת מקומו תפס השף אלי שטיין, נסגרה אדורה למקצה שיפוצים ושיפורים. אם השם נשמע לכם מוכר, זה רק כי הוא מי שהובא למסעדת "טוטו", על מנת לסייע לשף ירון שלו לשקם אותה מההריסות. החיבור בין שלו לשטיין לא האריך ימים ובעקבות עזיבתו של ביטון, אדורה קיבלה הזדמנות להיוולד מחדש. השיפוצים שעוברים על המקום כוללים גם את התפריט, שתחת ידיו של שטיין אמור לצמוח גם תפריט חדש ומרענן.

אדורה, בן יהודה 226, תל אביב

ניטן תאי: ללמד את הישראלי מה זה באמת תאילנד

פרויקט שיצא לדרך לפני כשנתיים תחת הכותרת "המקום החדש של אנשי בית תאילנדי" והתגלגל להיות "הפרויקט היקר של אשת העסקים התאילנדית-ישראלית נעמי הורביץ". שיתוף פעולה עם אנשי בית תאילנדי ירד מהפרק, אבל אם לא יקרו עוד עיכובים של הרגע האחרון במשך נובמבר, צפויה הורביץ, ילידת תאילנד שגדלה בכפר קטן, לספר את סיפורו של המטבח התאילנדי לקהל הישראלי. ניטן תאי תיפתח במקום שבו פעלה המסעדה האסיאתית מועדון הקצינים ברחוב הארבעה בתל אביב לאחר השקעה כספית אדירה של יותר מעשרה מיליון שקלים ובמשך ההקמה יצאה המסעדנית לארץ הולדתה כדי לבחור שף שיביא את הבשורה התאילנדית לקהל שבטוח שהוא יודע עליו הכל. על אף ההשקעה הגדולה, מקורות יודעי דבר מספרים כי זו עתידה להיות דווקא מסעדה משפחתית בעלת רמת מחירים זולה עד סבירה.

ניטן תאי, האבעה 21, תל אביב

בית פרטי: המגרש הביתי של רחל בן אלול

רחל בן אלול כנראה תיכנס לספר השיאים של גינס כמתמודדת הראשונה בריאליטי בישול שפתחה מיד בתום התכנית מקום משל עצמה. צופי העונה האחרונה של "מאסטר שף" זוכרים למתמודדת רחל בן אלול לא מעט רגעים שבהם לחצה חזק על בלוטות הרוק והטעם ועכשיו זה נראה כמו הזדמנות טובה לבדוק האם כצעקתה. בן אלול שהצהירה לא פעם במהלך התכנית על חלומה לפתוח מסעדה ביתית עם תבשילים מבית אמא, עתידה לעשות זאת בצמוד לבית הקפה קאלו הירושלמי, השייך אף הוא למשפחתה. בתפריט צפויים לככב הפסטליטוס דה אוחה שעליו זכתה בתשואות בתכנית וכן עוד מבחר תבשילים המשתנה בכל יום.

בית פרטי, דרך בית לחם 31, ירושלים

באדיבות המקום

הבר של דלידה: מעירים את לוינסקי

אחת המגמות של השנים האחרונות היתה התחזקותו של שוק לוינסקי והפיכתו למעין מתחם בילוי אלטרנטיבי, בטח ובטח בשעות הערב. אחרי דיאגו סן המצליח מאוד והפתיחה של בית הקפה קוק בוק שופ של נשות האוזריה, הדבר הבא בשוק הוא "הבר של דלידה". אחרי חיפוש דרך שלקח לא מעט זמן, בשנה האחרונה התייצבה דלידה כאחד המקומות אליו מגיעים מרחוק בשביל לאכול, ובצדק. ברולה הפלפלים שלהם כבר ייכנס לפנתיאון. כעת, נפנים אנשי החמארה לעבוד על מקום חדש, מעבר לכביש ממש והוא עשוי להיות הצד היותר משוחרר של דלידה, דהיינו – בלי פתיחת שולחנות, אלא רק קוקטיילים ואוכל קטן של בר שיצר השף דן זוארץ.

הבר של דלידה, זבולון 8, שוק לוינסקי, תל אביב

קזן: איך יוצרים מנות כשרות ומושחתות

בלי ששמנו לב, ברעננה נפתחו בשנה האחרונה כמה מקומות מסקרנים וטעימים מאחוריהם עומדים יזמים ומסעדנים הנחושים להיאבק בתדמיתה המנומנמת ולמתג אותה כאלטרנטיבה השפויה והפחות פקוקה להרצליה. המקום הבא שעתיד להמשיך את המגמה זהו קזן – מין שילוב בין בראסרי לביסטרו, שיענה בשביל הקהל הכשר על השאלה – איפה אוכלים בשר טוב. בעלי המקום הם האחים לירון וליאור טיזבי, שניים שעברו כברת דרך לא קצרה בהגשת בשר כשר במסעדת מיתוס התל אביבית ובינתיים משתלטים על חיי הלילה של רעננה עם עוד בית קפה ובר יין שפתחו כאן לאחרונה. בקזן הם יתמקדו בבשר ובנתחים על העצם המיושנים במקום, וכמו כן ינסו לספק את התאווה של שומרי הכשרות להמבורגרים. מלבד כל אלה וכביסטרו אפשר יהיה למצוא בתפריט פסטות וסלטים. צפי לפתיחה: במשך אוקטובר.

קזן, אחוזה פינת קזן, רעננה

שווה לחכות: המסעדה של כאמל השלמון

באוקטובר 2013 נפל דבר בקרב קהילת חובבי האוכל בארץ ושם אחד נשגר בפי כל – כאמל השלמון. היתה זו רונית ורד שחשפה את השף האלמוני לראשונה כשעבד במסעדת טורקיז בגג במלון סנט ג'ורג' במזרח ירושלים ומיד אחריה משלחת של סועדים וכתבים שבאו לחזות בפלא המבשל אוכל לבנוני מופלא. ימים עברו והשף נפרד מבית המלון ובימים אלה עובד על מקום משל עצמו, מעין ביסטרו מזרח ירושלמי עם אוכל שהשפיע על השף לאורך השנים. בינתיים אפשר לטעום ממעשה ידיו במקום החדש של משק עפאים בירושלים עצמה. אנחנו מחכים.

 

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו