בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המסעדה היפה ביותר בעולם היא באנטוורפן

860 מסעדות עילית חשקו בתואר "המסעדה היפה ביותר בעולם לשנת 2015", אבל את הפרס קטפה מסעדת The Jane הבלגית הממוקמת בקפלה של בית חולים צבאי

4תגובות
מתוך אתר המסעדה

במסעדות הטובות בעולם, לצד האוכל, נהוג להגיש סביבה נאה. בהתמודדות שנערכה בין 860 מסעדות עילית מ-70 מדינות בעולם ("Restaurant & Bar Design Awards"), הוכתרה בימים אלה בטקס שנערך בלונדון – היפה ביותר מבין כולן לשנת 2015, והמאושרת היא מאנטוורפן, בלגיה.

מיס עולם, אם תרצו, היא "The Jane", של המסעדנים והשפים ניק בריל וסרג'יו הרמן, הממוקמת במבנה אשר היה בעבר הקפלה הכנסייתית של בית חולים צבאי ועבר התאמה מיוחדת לשליחות הגסטרונומית בגלגולו החדש. הרמן (ובריל שהיה בעבר הסו-שף שלו) הוא לא שם בלתי מוכר בנוף המסעדות הבלגי, לחלוטין לא. הוא האיש שהוביל בזמנו את מטבח המסעדה ההולנדית Oud Sluis, בעלת שלושה כוכבי מישלן, אשר נסגרה בסוף 2013. אם כבר מישלן, בזמן הקצר שהיא פתוחה הספיקה המסעדה גם לקטוף כוכב אחד משל עצמה.

"The Jane" נפתחה לקהל לפני פחות משנתיים, בפרבר דרומי של עיר הנמל הפלמית הגדולה, וזאת אחרי שלוש שנות תכנון ושיפוצים אשר שילבו באופן מעורר התפעלות בין העתיק לבין החדש, בניצוחו של המעצב ההולנדי פייט בון. ההברקה: השפים מבשלים אל מול קהל הסועדים על הבמה אשר בעבר שימשה את הכמרים לטקסי הקודש. התוצאה, על פי הביקורת המקצועית, שמימית. האוכל, אגב, מוגש בכלים שנעשו במיוחד למקום על ידי המעצבת הישראלית גליה תמוז.

בראיונות לעיתונות המקומית, סיפר השף הרמן כי הוא וניק, אחרי שנים במקצוע, חיפשו אתגר חדש. השניים הסכימו ביניהם ללכת על "משהו חדש", אך לא ידעו על מה. "חודשיים אחר כך", הוא אומר, "קיבלתי טלפון מחבר נדל"ניסט לבוא ולראות את הקפלה העומדת שוממה אחר שבית החולים הצבאי פונה לפני שנים מהאזור. ראיתי, וידעתי מיד שזאת תהיה המסעדה היפה ביותר בבלגיה". בעולם, מסתבר. מי שהבחין בכך מיד, היו עורכי האלבום אודות חידושי ארכיטקטורת הפנים של מסעדות: Let's Go Out Again מההוצאה הגרמנית Gestalten, אשר צילום של המסעדה האנטוורפנית הפך לצילום השער שלהם.

מתוך אתר המסעדה

במסעדה יש מקום לפחות או יותר 70 סועדים, וכדאי להזמין שולחן כחודשיים-שלושה מראש. תפריט הצהריים עולה 65 אירו לסועד, בתפריט הערב נפרדים מ-100 אירו, לפני יין. תיירים ועוברי אורח בעיר המבקשים להציץ במקום, יכולים להגיע אחרי השעה 23:00, לשבת על הבר, מתחת לגג המצויר של הקפלה, ללגום משהו, לנשנש, ולהתבונן סביב.

The Jane, Paradeplein 1,Antwerpen



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו