בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אייל שני פותח סניף של "המזנון" באוסטריה

אחרי שלושה מקומות בתל אביב ואחד בפריז, רשת דוכני הפיתות של השף אייל שני, תפתח בעוד כחודשיים סניף אוסטרי במרכז וינה. אז מה צפוי שם?

11תגובות
דודו בכר

אם היה נדמה שההצלחה של רומנו, מסעדתו החדשה של אייל שני תספק לו מספיק עבודה, נדמה שהשף הנמרץ לא מפסיק לעבוד. אמש אישרה קבוצת המסעדות של השף יחד עם הבמאי שחר סגל, כי בקרוב היא צפויה להוסיף לארסנל שלה סניף נוסף, חמישי במספר של רשת דוכני הפיתה ה"מזנון". המיקום הנבחר הפעם הוא לא פחות מאשר היעד החביב לאחרונה על הישראלים - וינה, אוסטריה.

המזנון, סניף האוכל מהיר של שני וסגל, נפתח בסוף ינואר 2011 ברחוב אבן גבירול בתל אביב. פתיחת המזנון נחשבה בזמנה כצעד יוצא דופן, שכן השף שני העיז להגיש "פיתות גורמה" לא זולות במיוחד ועם מילויים שחורגים מאוכל הרחוב הזול והמוכר. אחרי אבן גבירול הוסיפה הקבוצה עוד שני סניפים ברחבי תל אביב ( בקינג ג'ורג' וברמת החי"ל) והפתיעה כאשר פתחה לפני כמעט שנתיים סניף רביעי כשר במארה שבפריז.  הסניף הצליח מאוד ומשך אליו הרבה יותר מרק ישראלים שמחפשים משהו בפיתה שיזכיר להם את הבית.

נטע בר, מנהלת מסעדות הקבוצה, אישרה את דבר פתיחת הדוכן החמישי באוסטריה ומספרת שהשיפוצים במיקום של הסניף החלו לפני מספר ימים במרכז וינה. לדבריה המזנון האוסטרי ימשיך את הקו העיצובי והאווירתי של יתר הסניפים וכי גודלו יהיה בהתאם לסניפים הקיימים. אף שמדובר ב"רשת דוכנים" הקפיד שני לתת ייחוד בכל מקום לחלק מהמנות וכך גם באוסטריה."רוב המנות יהיו דומות למנות בארץ, בדיוק כמו הסניף בפריז, עם כמה מנות מיוחדות מקומיות. כמו שבפריז יש לנו את הטארט טאטן או את הביף בורגניון בפיתה, גם שם יהיו מנות מיוחדות כאלה, רק שעוד אין לנו מושג בדיוק מה, אייל עוד לא היה שם".

עם זאת, כבר כעת ידוע כי בניגוד לסניף הפריזאי, הסניף בווינה לא יהיה כשר ויזכיר יותר את הסניפים התל אביביים מאשר את זה הפריזאי. הצפי המתוכנן לפתיחה הוא בעוד כחודשיים, עם תחילת החורף. האם שני מתכנן על מרק חורפי בפיתה או אולי רק שניצל וינאי? אין לדעת.

דודו בכר

שני, ששוהה בימים אלה בהונג קונג, סין ובאוסטרליה, צפוי להגיע בקרוב לאוסטריה וללוות את הקמת הסניף החדש בתקופת הפתיחה, כפי שעשה בפריז. מה שכבר ברור כעת הוא שעם תשע מסעדות בשתי יבשות, הוא הופך לשף הישראלי עם הכי הרבה מסעדות. בקבוצה מאשרים כי המזנון החמישי אינו סוף פסוק, שכן שני מתכנן סניפים נוספים בעתיד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו