בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

האובזרבר קבע: פאלומר היא המסעדה הטובה בבריטניה

גם השנה - פאלומר, הבת הקטנה והלונדונית של קבוצת מחניוּדה, הוכתרה אמש כמסעדה הטובה ביותר בבריטניה. יוסי אלעד, הבעלים, בראיון ראשון

16תגובות
Helen Cathcart

בזמן הקצר יחסית מאז שהוקמה – הספיקה מסעדת פאלומר הצעירה לכבוש את ליבם וקיבתם של האנגלים בסערה. עובדה: המסעדה שהוקמה במאי 2014 בסוהו של לונדון עוד לא חגגה שנתיים וכבר הוכתרה כמסעדה כטובה ביותר באנגליה – לא פחות משלוש פעמים. הזכייה הראשונה היתה בתחרות המזון והמשקאות השנתית שנערכה על ידי מגזין הגברים GQ. הזכייה השנייה היתה במסגרת תחרות המסעדות השנתית שעורך המגזין היוקרתי Tatler ואילו כעת הגיע תורו של האובזרבר. 

"בשונה מתחרויות אחרות, הבחירה נעשית על ידי הקוראים – כך שלמעשה הם כאן השופטים", מסביר יוסי אלעד, הבעלים של פאלומר, שבימים כתיקונם מתגורר בלונדון ("כדי להשגיח מקרוב") אבל כעת הוא בארץ –"בא כדי לתמוך ולעודד". לפי אלעד, הנדבך המשמעותי שמוסיפה הזכייה הנוכחית על קודמותיה – הוא משתנה הפופולאריות. כלומר, אם בעבר זכתה המסעדה על ידי פאנל של שופטים ומומחים בתקן של איכות – כעת הגיע תורה של הכמות. "הקוראים מצביעים באינטרנט, והמסעדה שמקבלת את מירב הקולות – היא המסעדה הזוכה", מסביר אלעד, עדיין בהתרגשות כנה, את הלוגיקה הפשוטה של התחרות.   

אווירה, קסם ושירות (או: מתכון פשוט למסעדה מנצחת)

"העבודה היא עבודה, כמו בכל מסעדה" – כך עונה אלעד, בפשטות וצניעות, כשנשאל מה הם עושים שם כדי להפוך מסעדה חדשה של חבורת ירושלמים לכוכבת עולה בשמי לונדון, שלא מחכה כאמור לאף אחד. ובכל זאת, בניסיון להבין מהו המשתנה האניגמטי, או הקסם, שבזכותו פאלומר מצליחה לא אחת לככב בצמרת המסעדות בלונדון, משאירה אבק למסעדות אחרות, חלקן מכוכבות במישלנים? בתשובה לכך מצטרף אלעד לשף אסף גרניט, בציון האווירה והשירות כשני משתנים המקנים ערך מוסף למסעדה.

Helen Cathcart

"יש שני דברים שמוצאים חן בעיני הקהל. ושניהם גם חלק מהחלוקה של החלל: המסעדה מחולקת לשני אזורים, כשיש אזור בר, צר וארוך, שיושב על המטבח ויש בו אווירת שוק מחניוּדה - על ההמולה שבו ומצב הרוח. בנוסף, יש אזור פנימי, אחורי, שהוא שקט, רגוע ומרווח יותר. בחלוקה הזו אנחנו בעצם עונים על הצרכים המשתנים של קהלים שונים, אפילו כשמדובר באנשים שפחות מתחברים לקטע הזה שמזוהה עם מסעדת מחניוּדה - ולא אוהבים שדופקים להם עם מחבתות במוח".

הפולנטה הירושלמית שהפכה למיתוס

אלעד מעיד כי כן – גם בלונדון האפרורית הפכה הפולנטה הירושלמית למנת דגל. "מה שאומר שיש תקווה – כי גם עם הפולנטה וגם בכלל, אני יכול להגיד שאם יש דבר שאני גאה בו הוא שלא עשינו פשרות מבחינת 'התאמה לחך'. כלומר, מה שצריך להיות חריף – נשאר חריף. מה שחמוץ – חמוץ. ואיפה שצריכים לשים טחינה ויוגורט? שמנו. ועובדה – שגם הבריטים התאהבו. הקהל זורם איתנו וכנראה שגם באירופה הם אוהבים טעמים מזרחיים וים תיכוניים". אנחנו רק זכינו בתזכורת לעובדה נשכחת וחמקמקה: אנגליה היא באירופה וישראל באסיה.

Helen Cathcart

גאווה ישראלית

את הזכייה מסכם אלעד בסימן גאווה ישראלית, כשמחד הוא מדגיש: "גאה להיות ישראלי" ומאידך אומר: "לשמחתי לא כל כך מרגישים את זה שם." וב"זה" כוונתו לקונפליקט ולכך שלדידו – פאלומר לא לגמרי מזוהה כמסעדה ישראלית, "אם כבר ירושלמית". באקורד סיום מר-מתוק יצוין כי על טקס ההכרזה בלונדון הוא וויתר כדי  להיות כאן – כי יותר חשוב 'כל ישראל חברים' מאשר ללכת לאסוף פרסים. וחרף השילוב החצי אוקסימורוני בין פוליטיקה לאוכל מציין אלעד לחיוב: "הכי אני גאה שאיכשהו אנחנו מצליחים, בתוך כל הסבך הזה בו אנחנו חיים, להתייחס נטו לאוכל. כלומר, כששופטים אותנו נטו דרך האוכל שלנו ואנחנו אפילו זוכים? זה הניצחון האמיתי".  

Helen Cathcart


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו